Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Palihapitiya Svar på Mungers Bitcoin är en bedömning av “Scum Ball Activity”


Grundaren av social kapital, Chamath Palihapitiya sa att Buffett, Munger och Gates har fel när det gäller deras negativa bedömning av Bitcoin. Liksom Buffett och Munger anses den kanadensiska riskkapitalisten också vara något av en smart investerare. Men när det gäller kryptovaluta är det där likheterna slutar.

Palihapitiya försvarar Bitcoin

Under en CNBC-intervju visades en serie korta klipp med Buffett, Munger och Gates.

På Bitcoin sa Buffett, “tillgången i sig skapar ingenting.” Medan Munger ledde med “Jag tycker att det är en skumbollaktivitet.” Medan Gates inte har något hopp om en fortsatt prisuppskattning säger han: “Jag skulle korta det om det fanns ett enkelt sätt att göra det.”

Som svar på kommentarerna sa Palihapitiya att han tycker att alla tre är felaktiga. När han förklarade vidare var han snabb att kreditera Buffett och Munger och tillade att han anser sig vara en lärjunge av deras prestationer. Men han påpekade också att tekniken faller utanför deras “kompetenscirkel”.

”Titta, inte alla har rätt hela tiden, och jag tror att vi måste erkänna att vi alla har fördomar. Och se, jag är en lärjunge till Buffett och Munger, och en av de saker som de har sagt i åratal, som jag tror, ​​är att du definierar en kompetenscirkel och att du håller dig inom den. ”

Som svar på argumentet att Bitcoin inte är teknik utan snarare en icke-produktiv tillgång som liknar guld erkände Palihapitiya denna jämförelse. Men på riktigt Michael Saylor-sätt sa han att han tror att Bitcoin är en ersättning för guld.

När han delade sin egen investeringsstrategi sa Palihapitiya att han innehar 99% risk på och 1% risk-off. Att säga att hålla 1% Bitcoin i risk-off-skopan handlar i slutändan om att köpa försäkring.

”De människor som äger Bitcoin 2012 ända fram till nu, majoriteten av dem ser det som en häck för den traditionella finansiella infrastrukturen. Oavsett om det är sant eller inte är oklart, men så har vi alla sett det.

2020 är det mest korrelerade året på rekord

Det diskuteras om Bitcoin är en säkringstillgång eller inte.

Data från Morningstar som går tillbaka till 2013 visar en övergripande svag korrelation mellan större tillgångsklasser och Bitcoin. Detta stöder argumentet att Bitcoin är en säkringstillgång.

Förra året såg dock en större grad av positiv korrelation mellan alla större tillgångsslag och Bitcoin, med guld som mest korrelerade.

Source: etftrends.com

Analytiker lägger ner detta för att öka Bitcoin-antagandet, med hänvisning till rekordvolymer och ökande aktivitet från betalningsnät.

“Denna ökning av korrelationen kan vara ett resultat av dess ökande antagande, vilket framgår av rekordvolymer som handlats, ökningen av OTC-handlade bitcoinfonder och ett ökande antal betalningsnät som möjliggör köp och försäljning av bitcoin och digitala tillgångar i deras nätverk.”

Om så är fallet, skulle massöverföring innebära förlust av Bitcoins säkringsstatus?

Bitcoin dagligt diagram

Source: BTCUSD on TradingView.omSource link

Related posts

Norsk oljemilliardär säger att BTC kan vara värd miljoner dollar vardera – sätter likvida företags tillgångar i Bitcoin – Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Bitcoin under $ 60 000 kan vara en bra köpmöjlighet

Bitcoinguide

Coinbase-börsintroduktion för 14 april via direkt notering på Nasdaq – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide