Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Pakistan ska bygga Bitcoin-gruvgårdar i pilotprogram


Enligt en rapport från Reuters kommer den pakistanska regeringen att lansera ett pilotprogram för att bygga Bitcoin och andra kryptovalutor. Kraft från två vattenkällor och baserat på provinsen Khyber Pakhtunkhwa, försöker det nationella programmet få intäkter från det nuvarande mötet på kryptomarknaden.

Rådgivaren till provinsregeringen om vetenskap och teknik, Zia Ullah Bangash sa:

Människor har redan kontaktat oss för investeringar, och vi vill att de ska komma till Khyber Pakhtunkhwa, tjäna lite pengar och få provinsen att tjäna på det också.

Nya kryptoregler i Pakistan

Pakistan kommer också att granska sin policy gentemot kryptovalutor. Från och med nu har landets rättsliga och regelverk för denna marknad varit fientliga mot digitala valutor. Därför har de skapat “KP Crypto Advisory Committee” för att komma med en “ny kryptopolicy”. Bangash sa:

Det är egentligen bara vår regering som inte deltar just nu, människor över hela Pakistan arbetar redan med detta, antingen gruvdrift eller handel med kryptovalutor och de tjänar intäkter från det. Vi hoppas få detta till en regeringsnivå så att saker kan kontrolleras och onlinebedrägerier eller andra bedrägerier kan förhindras.

Kommittén höll sitt första möte den 17 mars, regeringen Officiell meddelat via Twitter. Vid sidan av Bangash genomfördes mötet under ledning av provinsministern Mahmood Khan. Bangash hävdade:

Vi konsulterar med alla intressenter och experter för detta initiativ.

Två underkommittéer bildades under mötet, Blockchain and Technical Committee och en samordningskommitté. De kommer att ha till uppgift att “bistå och tillhandahålla tekniskt stöd för huvudkommittén”, enligt Bangash-rapporten.

Provinsen Khyber Pakhtunkhwa har gynnsamma väderförhållanden för kryptogruvsaktiviteter. Den statliga enheten har uppmanat kryptobrytningsexperter att väga in ämnet genom att använda en webbplats som aktiveras av kommittén. Bangash sa:

Seminarier om detta ämne skulle snart anordnas för att skapa medvetenhet bland människor. Riktade underkommittéer inrättade för att presentera sina förslag i nästa möte. Riktade teknisk kommitté att lämna en detaljerad rapport om installation av vattenkraft inklusive kryptogruva gårdar.

Den 2 december blev Khyber Pakhtunkhwa-församlingen den första provinsen i Pakistan som antog en resolution till legalisera kryptovalutor och kryptering. Waqar Zaka, ordförande för teknikrörelsen i Pakistan, sade att organisationen arbetade för att utvidga initiativet till hela landet.

I regionen kommer Indien snart att förbjuda alla handelsaktiviteter relaterade till kryptovalutor. Men som en ny studie visar har regeringens åtgärder inte påverkat det totala intresset för digitala tillgångar.

Source link

Related posts

Bitcoin Networks gruvsvårighetsgrad sjunker över 12%, Hashrate Nears 200 Exahash – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin stänger historiens bästa kvartal, men en björnig signal

Bitcoinguide

Venture Capitalist föreslår en enda decentraliserad krypto som en lösning för att öka Afrikas interregionala handel – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide