Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

På Bitcoin, Wealth Ojämlikhet och framtiden: Tantra Labs ‘Russell Lacour


Eftersom Bitcoin (BTC) har fortsatt att växa under 2021 har berättelsen kring Bitcoin fortsatt att utvecklas. Bitcoin ses i allt högre grad som ett värdeförråd – eller kanske mer exakt som en säkring mot inflation. I USA har Federal Reserve lagt till uppskattningsvis 9 biljoner dollar i omlopp sedan september 2019.

Som ett resultat börjar fler och fler företag och individer tänka på dollarn som mindre av en tillgång och mer av en skuld. Samtidigt kan tillgångar som Bitcoin vinna mark som möjliga motgift mot en inflationär ekonomisk miljö.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Finance Magnates pratade nyligen med Russell Lacour, teknologichef för Tantra Labs, en algoritmisk forsknings- och utvecklingsplattform byggd för att generera Bitcoin alpha. Russell pratade med oss ​​om effekterna av USD-inflation på ojämlikhet i rikedom, om Bitcoin i detta nuvarande ögonblick och om framtiden för alternativa tillgångar.

Detta är ett utdrag som har redigerats för tydlighet och längd. För att höra Finance Magnates fullständiga intervju med Tantra Labs Russell Lacour, besök oss på Soundcloud eller Youtube. Detta är en sponsrad bit.

”Att tjäna pengar är sexigt”: Tantra Labs ursprung

Vem är Russell Lacour?

“Jag är en medveten mjukvaruutvecklare som arbetar med att skapa finansiella algoritmer som gör det möjligt för människor att beteckna sig själva i en annan tillgång än dollarn,” sa Russell. Därför är Tantra Labs arbete ”främst inriktat på Bitcoin och Ethereum, och låter investerare tjäna avkastning i BTC och ETH,” snarare än att erbjuda avkastning i dollar.

Russell förklarade innebörden bakom Tantra Labs ganska ovanliga namn: ”många västerlänningar är bekanta med begreppet tantrisk sex, och med begreppet” tantra ”är denna sexuella sak – och ärligt talat är det sexigt att tjäna pengar,” sa han. “Men” tantra “betyder faktiskt teknik.”

”Så vi namngav vårt företag Tantra Labs eftersom vi är ett teknikföretag som handlar om att omvandla ekonomi. Vi vill tillåta människor att beteckna den tillgång som de väljer – särskilt när det blir mer och mer giftigt att hålla tillgångar som dollarn. ”

Varför är dollarn så ”giftig”? Russell förklarade att COVID-19-pandemin – och det ekonomiska nedfallet som följde – förvärrade en viktig fråga. “Vi har noll kontroll över USD eller vilken statlig fiatvaluta som helst.”

USD-inflation & “fattigdomslöner”

Dessutom ”har vi mycket” fattiglön ”i världen idag, vilket har resulterat i bildandet av en grupp människor som i grunden är” slavar ”för det finansiella systemet,” sa Russell.

”Det har pågått i årtionden nu – vi har en låginkomstpopulation och en fattigdomslön som håller människor i den befolkningen. De har nästan noll att säga till det; det här är människor som kommer att leva hela sitt liv utan att någonsin ha chansen att investera i en tillgång, som kommer att hyra från den dag de föds till den dagen de dör, och de kommer aldrig att fly slaveri till systemet som de har absolut inget att säga till. ”

“Ja, de kan rösta på en vald tjänsteman, men även den valda tjänstemannen kontrollerar inte Federal Reserve i USA.”

Russell Lacour, teknikchef på Tantra Labs.

Russell förklarade att de senaste 18 månaderna har varit ett utmärkt exempel på vad som kan hända när denna typ av destruktiva system går i överdrift. “Vi har injicerat biljoner dollar i ekonomin”, sa han. ”Speciellt i USA fick många av oss nyligen en stimulanskontroll på 1400 dollar. För dessa 1400 dollar skrev Fed dock faktiskt 5000 dollar. ”

“De återstående $ 3600 gick faktiskt till din lokala regering eller till arbetslöshet – en massa människor som du aldrig kommer att träffa eller höra från och aldrig kommer att hjälpa dig direkt”, sa han. “För mig är det ett symptom på ett trasigt system.”

”Inte bara tillförde den amerikanska regeringen allt detta kapital på marknaden, utan de som arbetar med minimilönearbete påverkas direkt, men kanske inte medvetna om exakt hur de påverkade det var – på grund av inflation, på grund av att fastighetspriserna steg upp, och mer, sade han.

Föreslagna artiklar

Möt Cryptocurrency Tackling Inflation Head On Gå till artikel >>

”När du nu tittar på köpkraften som människor har med de kontanter de innehar, har det gått enormt. Om du ville köpa fastigheter för två år sedan var det bokstavligen halva priset som det är idag … vi får inte lära oss om detta i skolan, även om pengar bokstavligen reglerar de flesta av våra liv. ”

“Ingen säger någonsin att dollarn inte är en tillgång – det är en skuld.”

Hur fungerar Tantra Labs?

Vad gör Tantra Labs för att bekämpa denna dollar ”toxicitet”?

“Jag började skriva algoritmer för aktiehandel för ungefär sex år sedan”, förklarade Russell. “Jag skapade bots som skulle fungera för mig.”

”Med tiden såg jag att det jag gjorde i grund och botten var att animera en enkel uppsättning regler – till exempel, om 10-dagars kors över 20-dagarna vill jag köpa. Om det går under, vill jag sälja. ‘ Du kan automatisera hela processen, sade han. AI-drivna ”genetiska algoritmer” kan också skapas för att förbättra sin egen prestanda.

”På Tantra Labs utvecklade vi ett system som är skrivet i Golang, ett programmeringsspråk som utvecklats av Google. Det är extremt snabbt och det har gjort det möjligt för oss att köra cirka 50 algoritmer i vår portfölj. Var och en av dessa algoritmer utvecklas ständigt och uppdaterar sig baserat på marknadsförhållandena. ”

“Vi har också utvecklat marknadsskapande algoritmer som ger marknaden likviditet, vi har skapat algoritmer som hanterar optionsspridningar, arbitrage. Alla olika typer av algoritmer kan skapas med en underliggande genetisk modell som gör att den kan optimera sig själv.”

“Vi har automatiserat hela processen, vilket skulle göra det möjligt för oss att öppna oss för investerare i detaljhandeln – om vi kunde.”

“Allt som [Tantra Labs is] gör idag är att arbeta för att antingen utbilda enskilda investerare eller driva framåt till ett nytt paradigm för pengar:

Tyvärr betyder “en annan aspekt av detta trasiga finansiella system att vi endast är tillgängliga för ackrediterade investerare i USA” och investerare utanför USA, sa Russell. I USA är ackrediterade investerare de med en nettovärde på minst 1 000 000 dollar (exklusive värdet av ens primära bostad) eller de som har en inkomst på minst 200 000 dollar per år under de senaste två åren (eller 300 000 dollar i kombinerad inkomst om de är gift ).

”Sannerligen, när man tittar på situationen, har SEC och de andra tre- och fyrbokstavsorganisationerna i USA placerat hinder för inträde som inte tillåter arbetarklassfolk att få tillgång till möjligheter som kan gynna dem. Jag skulle vilja tro att Tantra Labs kan vara en av dessa möjligheter, ”tillade han.

Problemet med att öppna för privatpersoner just nu är att det inte finns mycket prejudikat. ”Ingen har gjort vad vi försöker göra [and been engaged with a regulator], ”Förklarade Russell. Därför “faller vi in ​​i ett konstigt, lagligt grått område, men det finns inga raka svar” när det gäller att erbjuda investeringsprodukter till icke-ackrediterade investerare skulle korsa några juridiska gränser.

Under tiden ”Allt vi gör idag arbetar för att antingen utbilda enskilda investerare eller driva framåt till ett nytt paradigm för pengar: att leva i en värld som är tillgångsstödad istället för att leva i en värld som är skuldbaserad . ”

Framtiden för Bitcoin

Vad är Russells tankar om Bitcoins framtid? “Jag ser Bitcoin bli en världsreservtillgång som regeringar kommer att använda”, sa han. ”Jag har en anledning till detta: tror du att Kina vill använda USD för att reglera sina transaktioner? Tror du att FN skulle använda yuanen istället för dollarn? ”

Därför skulle “det enklaste bosättningsskiktet för alla länder i världen vara en neutral tredje part”, sa han. ”Det skulle vara något som inget enskilt land kontrollerar, men som alla är överens om. Det är Bitcoin idag. ‘

”Det mest logiska steget skulle vara att världens regeringar skulle säga” dollarn är giftig eftersom vi inte kontrollerar den – den amerikanska centralbanken gör det, och vi kan inte riktigt lita på dem. Kina kastar en passform, Ryssland kastar en passning, USA kastar en passform, så låt oss välja en neutral tredje part som ingen kan kontrollera. ”

“Det är årtionden borta – det ser jag inte hända när som helst snart”, tillade Russell. ”Men om det händer ser du ett marknadsvärde på $ 50 biljoner eller $ 100 biljoner dollar på Bitcoin; du har BTC till 10 miljoner dollar per styck. Det är mitt prismål. Det säljs idag för $ 50K-60K per styck.

Detta är ett utdrag som har redigerats för tydlighet och längd. För att höra Finance Magnates fullständiga intervju med Tantra Labs Russell Lacour, besök oss på Soundcloud eller Youtube. Detta är en sponsrad bit.

Source link

Related posts

5 Fintech-märken dominerar Crypto

Bitcoinguide

Enjin samlar $ 18,9 miljoner för att lansera den första dedikerade NFT-blockkedjan på Polkadot »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Crypto plånbok ekosystem imToken stänger $ 30M serie B investering »CryptoNinjas

Bitcoinguide