Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

P2P-handelsvolymerna ökar i Kenya och Ghana men Nigeria dominerar fortfarande – Emerging Markets Bitcoin News


Enligt nya uppgifter ökade peer-to-peer (P2P) bitcoin-handelsvolymerna i Kenya och Ghana under Q1 2021, där de två länderna nu rankades på andra respektive tredje plats. Å andra sidan sjönk volymerna i Sydafrika, som intog andraplatsen 2020, marginellt. Följaktligen har Sydafrika nu förflyttats till den fjärde position som uppgifterna visar.

Kontrasterande regleringssystem

Under tiden har en rapport tillskrivit ökningen i Kenya och Ghanas P2P-volymer till de två ländernas tysta godkännande av kryptovalutor. Rapporten pekar till exempel på att centralbanken i Ghana lanserade ”en reglerande sandlåda som prioriterade blockchain-baserade företag inklusive kryptovaluta-startups” som en faktor som kan ha ökat landets volymer.

P2P Bitcoin Trade Volumes Surge i Kenya och Ghana men Nigeria dominerar fortfarande

Detta står i kontrast till situationen i Sydafrika där tillsynsmyndighetens varningar om kryptovalutanvändning och investeringar ökade efter kollapsen av Mirror Trading International, den största bluffen bitcoin 2020, enligt Chainalysis. Som förklarats i rapporten har kryptotransaktioner i Sydafrika “kommit under ökad granskning, med hårdare regler inklusive obligatoriska licenser och skatter som utlöser investerares utträde. Rapporten tillägger också att “bitcoinhandel i Sydafrika har förlorat sin autonomi på ett effektivt sätt och detta har minskat sin marknadsappell till investerare.”

Nigeria P2P Volumes Surge After Central Bank Directive

Under tiden visar uppgifterna att P2P-volymer i Nigeria verkar ha ökat av Central Bank of Nigeria (CBN) direktiv mot kryptoenheter som utfärdades den 6 februari. Som Tulip-uppgifterna visar handlade Nigerias P2P-bitcoinvolymer under de senaste 90 dagarna steg till nästan 100 miljoner dollar. Siffran, som är nästan två och en halv gånger mer än den andra placerade Kenya, föreslår att fler bitcoin-användare nu använder P2P-plattformar.

Under tiden visar uppgifterna att P2P-volymerna i många andra afrikanska länder ökade efter mars 2020, då låsningsåtgärder tog fart. Sedan dess har många länder på kontinenten sett sina P2P-bitcoinvolymer växa stadigt.

Vad tycker du om de stigande P2P BTC-handelsvolymerna i Kenya och Ghana? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Denna DeFi-plattform är värt din uppmärksamhet

Bitcoinguide

Analytiker förklarar varför Ethereum (ETH) skulle kunna få 5 000 dollar 2021

Bitcoinguide

Varför Bitcoin-priset kan börja kraftigt öka över $ 50K

Bitcoinguide