Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

P2P Bitcoin-handlare i Nigeria tänker utanför lådan i vakna av CBN-begränsningar – Emerging Markets Bitcoin News


Efter att Centralbank of Nigeria utfärdat ett direktiv riktat mot landets kryptovalutaindustri störtades omedelbart handeln med bitcoin och altcoin på centraliserade börser. Ändå verkar de nya reglerna ha lyckats öka kryptohandelarna på informella marknader eller på peer-to-peer-handelsplattformar.

Nigerianska kryptohandlare blir kreativa

Ändå har den ökande handeln på informella plattformar också lett till ökade rapporter om att användare tappat pengar till konstnärer. Dessutom, med CBN som tycks vara angelägen om att se hur stora kryptotransaktioner sjunker, var nigerianska användare tvungna att hitta geniala men lagliga sätt att komma runt centralbankens införda begränsningar.

Som visas i en lokal rapport är ett sådant lagligt sätt genom en app som skapats av en lokal kryptostart, Patricia. Enligt rapporten gör denna applikation redan det möjligt för nigerianska användare att köpa eller sälja sina kryptotillgångar säkert och utan att bryta mot CBN-reglerna. I den här rapporten använder vi därför fem legitima sätt att nigerianer kan använda den här appen för att säkert handla sina bitcoins.

Airtime Refill

Som förklarats i rapporten kan användare av Patricia-plattformen fortfarande använda sina BTC-saldon för att betala för vanliga kostnader som sändningstid, verktyg samt datapaket på internet. Konverteringen från krypto till fiat görs sömlöst i appen.

Peer to Peer Exchange

Patricia-plattformen används också för att underlätta säkra peer-to-peer-transaktioner. Enligt rapporten drivs Patricias peer-to-peer-plattform av Vaunt, en internationell P2P-marknad för digital valuta som underlättar snabbare och enklare penningtransaktioner.

Ta emot betalningar

För nigerianska företag som vill påskynda processen att ta emot betalningar från kunder utomlands erbjuder Patricia Business denna möjlighet. Som förklarats i rapporten är Patricia Business “en betalningsportal för bitcoin som gör det möjligt för handlare, handlare och företagare över hela landet att få bitcoinbetalningar från sina kunder.” När kryptot har mottagits konverteras sömlöst till naira och överförs till sina lokala bankkonton.

Patricia betalkort

Nigerianer kan också lagligt använda sin bitcoin för att göra inköp lokalt via Patricia naira-betalkortet. Dessutom har Patricia ett bitcoinbetalkortalternativ som finns i både fysiska och virtuella former. Detta kort kan användas för att handla online eller på en bitcoin-bankomat var som helst i världen.

Handla med presentkort

Patricia-användare kan också köpa presentkort med sina bitcoinfonder i Patricia-appen. Omvandling av bitcoins till presentkort gör det möjligt för användare att handla på stora onlinemarknader utan att nödvändigtvis bryta mot CBN-reglerna.

Känner du till andra alternativ som nigerianer kan använda för att handla kryptos? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin-investerare får ytterligare en månad att lämna in från IRS

Bitcoinguide

En färgglad Crypto Hawker eller överraskande affärsspar? – Op-Ed Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Bitcoin-priset kunde komma till nya ATH över $ 50K

Bitcoinguide