Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Över 1 miljard dollar i stablecoins väntar på att skjuta Bitcoin till $ 100K


Bitcoin handlar bara ett par tusen dollar under 50 000 dollar, men enligt en kryptoanalytiker väntar över 1 miljard dollar i stablecoins på sidan för att driva den ledande kryptovalutan med marknadsvärde till ett pris på 100 000 dollar per mynt, inom de närmaste trettio till sextio dagar.

Här är varför allt detta kapital som sitter på sidorna snart kan användas för att höja priserna ännu högre.

Analytiker: Bitcoin kan nå $ 100 000 inom 30 till 60 dagar

Bitcoin har varit en ostoppbar trend sedan Black Thursday, för nästan ett år sedan till dags dato.

Sedan förra mars när pandemin inträffade har kryptovalutan blomstrat in i en stjärna inom finansutrymmet, vilket ger avkastning som är väldigt överträffad under en tid då vinsten är liten och pengarna sänks snabbt.

Relaterad läsning | Stablescoins fungerar som ”raketbränsle”, driver Bitcoin till en annan ATH

En flod av institutionellt kapital har pressat priset på Bitcoin under ett år från under $ 4 000 till $ 48 000, men inom två månader kan priset fördubblas, enligt kryptahandlare Joseph Canfield. Canfield hävdar att katalysatorn för ett så massivt hausseartat drag på så kort tid är ungefär 1 miljard dollar i sidoställda stallmynt.

btc bitcoin 100000 stablecoins

Could the $1 billion stablecoins drive Bitcoin to this incredible target within two months? | Source: BTCUSD on TradingView.com

Hur stablecoins har visat sig öka kryptopriserna

Stablecoins som Tether, USD Coin, Paxos och många andra är bundna 1-till-1 till dollarn, därav den “stabila” kategoriseringen. När tillgången på stablecoins stiger ökar priserna på Bitcoin, Ethereum och resten av altcoin-marknaden.

Korrelationen mellan Tethers som präglas och Bitcoin-prisökningen har dokumenterats i flera år, men de har hittills inte gett sådana resultat – tills nu.

Stablecoins har nyligen använts för att göra stora beställningar för BTC på Coinbase Pro. Analytiker säger att det är som “raketbränsle” för den första kryptovalutan någonsin under en uppåtgående trend.

Under de senaste dagarna ökade stablecoin-aktiviteten innan nyheterna om Telsas Bitcoin-köp gjorde rundor. Teorin är att ökningen av aktiviteten var plats-BTC-köp på företagets vägnar.

Tesla köpte $ 1,5 miljarder dollar i Bitcoin för att lägga till företagets reserver och diversifiera sina kontanta innehav, och det orsakade det största dagliga gröna ljuset på rekord som följde. Men sedan dess har motståndet hindrat kryptovalutan från att rensa 50000 dollar.

Relaterad läsning | Altcoins blöder efter Tesla Bitcoin Buy, BTC-dominans antyder vid bedrägeri

Ytterligare 1 miljard dollar i sidostödda stallmynt kan leda till att $ 50.000 bryts, vilket skulle vara ännu ett stort psykologiskt hinder nu bakifrån.

Om detta kan hända är Canfields teori att Bitcoin kan gå till 100 000 dollar inom två månader inte alls så långt hämtad. Och om det bara tar två månader att nå $ 100 000 härifrån, hur högt går den här cykeln?

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.com

Source link

Related posts

BlackRock trading Bitcoin hur mycket BTC innehas av institutioner?

Bitcoinguide

MDEX.COM har topp DEX-rankning på Coinmarketcap och Coingecko

Bitcoinguide

Morgan Stanley gör 3 Bitcoin-medel tillgängliga för kunder – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide