Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Orbs introducerar ensidig likviditetsuppfödning för att optimera Defi-avkastningen – Teknik Bitcoin News


Den offentliga blockchaininfrastrukturleverantören Orbs levererar en nästa generations likviditetslösning utformad för att uppmuntra till större defi-deltagande genom att separera stablecoin-pool från kryptovalutapooling.

Likviditets Nexus-protokollet syftar till att skapa bättre förbindelser mellan Defi och Cefi

I och med att decentraliserad finansiering (defi) aggressivt utvidgar sitt fotavtryck på kryptovalutaarenan, är en av de viktigaste smärtpunkterna som har uppstått likviditetspooling.

Likviditetspooler, som effektivt låser mynt och token i smarta kontrakt, utgör grunden för dex (decentraliserad börs) och defi-drift. De flesta likviditetspooler kräver att användare låser lika många två tokens i en pool. Belöningar som tjänas av poolens aktiviteter fördelas proportionellt mot en individs insats. Denna modell ger dock många ineffektiviteter.

För att upprätthålla motsvarande mängder av två tokens (kryptos och stablecoins) måste pooler ständigt justera innehav, vilket utsätter användare som låser sina kryptor för glidning, prisrisker och volatilitet. Dessutom gör det det svårt för användarna att kapitalisera på hela sina portföljer utan att behöva balansera om innehaven för att gå med i pooler. Orbs Network har kommit fram till den nya lösningen på detta problem med “ensidig likviditet” tillgänglig från dess Liquidity Nexus-protokoll.

Denna nya modell är utformad för att möjliggöra en så effektiv kapitalallokering som möjligt genom att göra det möjligt för användare, inklusive centraliserade finansdeltagare (cefi) som kryptobörser, att delta i defi genom att slå samman bara en token (ensidig) istället för två motsvarande belopp (dubbel -sidigt).

Protokoll till Tier Awards baserat på risktolerans

Eftersom riskerna som tas av användare som samlar kryptor eller stablecoins är olika, kommer Orbs-protokollet att optimera utmärkelsen i enlighet med detta. Stablecoins förväntas enligt sin natur behålla sitt värde och utgöra mindre risk i förhållande till kryptor som kan variera kraftigt i värde på grund av inneboende volatilitet.

Det innebär möjligheten att tjäna pengar på deras tokens fulla potential och samla in högre APY för att kompensera för den högre risken för kryptovalutahållare. Dessutom innebär detta att kryptoinnehavare kan undvika att konvertera tokens till motsvarande mängder stablecoins för att delta i pooler.

Centraliserade börser som redan har ett stort utbud av stablecoins får möjlighet att gå med i pooler utan att ta så stor risk. De behöver inte oroa sig för prisfluktuationer, men incitamenten är mindre på grund av den lägre risken än den som bärs av kryptotokeninnehavare som låser sina innehav i pooler.

Sammantaget kan denna nya likviditetsodlingsmodell stödja alla intressenter i defi-ekosystemet och samtidigt bjuda in större deltagande från cefi-samhället. Cefi drar nytta av att utnyttja sin befintliga likviditet i ett format som möjliggör högre avkastning än traditionellt tillgängligt. Som förlängning kan innehavare som samlar kryptovaluta ge högre APY utan behov av konstant balans i portföljen.

Med dessa bitar i spel är Orbs mål att förbättra övergripande defi-likviditet och driva delaktighet genom sitt ensidiga protokoll mycket inom räckhåll tack vare dess unika tillvägagångssätt för ett av de mest kritiska problemen som hindrar adoption.

Kommer ensidig likviditet att locka dig att försöka investera i likviditetspool? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Orbs, Marina Rudinsky

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Sydkoreanska kryptotransaktioner styr i genomsnitt 7 miljarder dollar per dag på inhemska börser – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Ryska anti-penningtvättande organ kommer att övervaka krypto-till-fiat-transaktioner, säger officiell – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Top Blockchain lanseras för att titta på i mars 2021

Bitcoinguide