Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Oracle Service API3-partners med Open Banking-projektet planerar att ansluta 400 bank-API: er till Blockchain – Blockchain Bitcoin News


På måndagen meddelade oracle-leverantören API3 ett tioårigt partnerskap med Open Bank-projektet för att ansluta mer än 400 bank-API: er till blockchain-smarta kontrakt med API3: s Airnode. Samarbetet mellan API3 och Open Bank Project syftar till att överbrygga konventionell bankverksamhet med blockkedjor och Web 3.0-applikationer.

API3 DAO-partner med Open Banking-projektet som ansluter över 400 bank-API: er till Blockchain

Under de senaste månaderna har intresset för oracle-leverantörer som Chainlink, Band Protocol, API3 och DIA varit större. Nyligen rapporterade Bitcoin.coms nyheter om ett antal oracle-baserade tokens som samlade tvåsiffriga vinster.

Vidare beskrev vår nyhetsdisk hur Chainlink’s modulära orakel för Substrate-ramverket syftar till att ge utvecklare och decentraliserade finansieringsapplikationer (defi) applikationer med pålitlig information utanför kedjan.

Den 19 april avslöjade API3, projektet som påstår sig tillhandahålla “decentralt styrda och kvantifierbart säkra dataflöden”, ett partnerskap med Open Bank Project (OBP). API3-projektet är ett DAO-styrt protokoll och unionen med OBP kommer att vara i tio år. Projektet kommer att ge över 400 bank-API: er möjligheten att komma åt Airnode, en gateway med öppen källkod utvecklad av API3.

I huvudsak är OBP en organisation som främjar standarden att tillhandahålla transparent och säker bank-API-åtkomst till tredjepartsleverantörer. År 2007 gjorde EU: s lagstiftare det så att alla banker måste följa API: s öppna bankstandarder.

Tredjeparts Dapp-utvecklare kan börja snabbt prototypa Blockchain-lösningar, traditionell ekonomi och Crypto Converge

Alliansen kommer att använda Airnode, ett förstaparts-orakel så ”tredjeparts decentraliserade applikationsutvecklare med möjlighet [can] börja snabbt prototypa blockchain-lösningar som drivs av Open Banking-data. ”

”Vi är mycket glada över att arbeta med API3 för att möjliggöra Open Banking på blockchain”, säger Open Bank-projektets VD Simon Redfern under tillkännagivandet. “Förhoppningsvis kommer detta att fungera som en ram för finansiella tillsynsmyndigheter för att utforska och skapa nya standarder och lägga grunden för blockchain-ekonomin att konvergera med bankbaserade digitala erbjudanden.”

Användningsfall för att utnyttja Open Banking-standarderna med blockchain-teknik är oändliga, eftersom decentraliserade lösningar för datakontroll anses nödvändiga i global skala.

Banker och tredje parter kan arbeta tillsammans utan att behöva lika stort förtroende som de gjorde innan de distribuerades. De två partnerna föreställer sig “datamarknadsplatser och fackföreningar som gör det möjligt för bankkunder att tjäna pengar på sina privata finansiella data.”

“API3 är oerhört glada att se blockchain-branschen börjar gå samman med Open Banking, och vi kan inte vänta med att se de innovativa lösningarna som kommer att växa ut ur detta”, kommenterade Heikki Vänttinen, grundare av API3. “Nu när traditionell ekonomi och krypto konvergerar hoppas vi att den nyuppkopplade anslutningen mellan de två kommer att bygga en grund för framtiden för en digital bankupplevelse inklusive blockchain-aktiverade system som defi”, avslutade API3-grundaren.

Vad tycker du om API3s tioåriga partnerskap med Open Banking Project? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

API3, Blockchain, Blockchain-lösningar, blockchain-aktiverade system, dataverifiering, DeFi, defi oracles, Heikki Vänttinen, OBP, Open Banking Project, Open Banking standards, Open Source, oracle, Oracle Open Banking, oracle projects, Oracle Protocols, Oracles, Simon Redfern, tredjeparts-API

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Open Bank Project-logotyp,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Minskning i Bitcoin Hashrate gör att gruvarbetare tjänar 16,7 miljoner dollar på 24 timmar

Bitcoinguide

Sydkoreas regering tillkännager tillslag mot olagliga kryptorelaterade transaktioner på en ‘överhettad marknad’ – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Människor borde veta att Bitcoin och Wall Street Bitcoin är två olika saker helt

Bitcoinguide