Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

OpenSea samlar in 23 miljoner dollar i serie A-finansieringsrunda


Viktiga takeaways

  • OpenSea samlade 23 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda för att skala upp för en bredare publik.
  • VC-företaget Andreesen Horowitz ledde finansieringsrundan; enskilda investerare och artister deltog också.
  • OpenSea har en månadsvolym på $ 150 miljoner och hanterar mer än 20 miljoner NFT.

Dela den här artikeln

OpenSea har samlat in 23 miljoner dollar i sin serie A-runda, enligt ett tillkännagivande från NFT-handelsmarknaden.

OpenSea lockar tunga investerare

OpenSeas serie A-insamlingsrunda leddes av riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz. Insamlingen lockade dessutom flera högt profilerade investerare, kändisar och artister.

Ängelinvesterare som deltog i insamlingen inkluderar Naval Ravikant, Mark Cuban, Tim Ferris, Belinda Johnson, Ben Silbermann och Alexis Ohanian. Flera kryptokonstnärer, inklusive 3LAU, RAC och Justin Kan deltog också i insamlingen.

Devin Finzer, medgrundare och VD för OpenSea, säger att de insamlade medlen kommer att användas för att skala upp webbplatsen för en bredare publik. “Under de kommande åren kommer miljarder människor att introduceras till digitalt ägande, och vi har byggt OpenSea som en pålitlig startpunkt i den världen”, förklarar hans tillkännagivande.

Webbplatsen växer exponentiellt: för närvarande överstiger dess månadsvolym 150 miljoner dollar. Det utökar också sitt team, eftersom en arbetsförteckning visar att det anställer 11 ny personal.

Vad är OpenSea?

OpenSea är en webbplats som underlättar handeln med icke-fungibla tokens (NFT) eller cryptocollectibles, en typ av kryptotoken som kan innehålla digital konst, speltillgångar eller andra objekt.

Webbplatsen hanterar mer än 20 miljoner NFT, men de senaste månaderna har det varit några särskilt anmärkningsvärda affärer. Tidigare denna månad tjänade Nashville-rockgruppen Kings of Leon 1,4 miljoner dollar från NFT-försäljningen, samordnad genom OpenSea. Under tiden såldes ett bränt Banksy-konstverk till ett belopp av 380 000 $.

OpenSea handlar främst Ethereum-baserade tokens. Men i år utvidgade det sitt stöd för andra blockkedjor genom att underlätta affärer för Tezos-baserade NFT, som meddelades i februari.

Författaren hade inga kryptovalutor som nämns i denna artikel vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Solana, Serum tillkännager vinnare av DeFi Hackathon

Bitcoinguide

Crypto Briefing’s CB10 Index Returnerar årligen Top Ethereum

Bitcoinguide

Litecoins MW-sekretessfunktion är nu kod klar

Bitcoinguide