Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

OpenOcean – Sammanställning av full likviditet på alla kryptovalutamarknader


Användarupplevelse har varit ett långvarigt problem i kryptovaluta. Early adopters har accepterat många frågor som bara inte finns på traditionella finansmarknader, inklusive friktion med ombordstigning, långsam blockbekräftelsestid och utbytesavbrott.

En av de viktigaste UX-frågorna för kryptovalutahandlare och investerare är dock likviditet. Marknaderna för kryptovalutor är starkt fragmenterade, där varje börs fungerar som en virtuell silo, utan koppling till de andra. Det kan till och med vara så att om du vill handla ett visst altcoin, måste du flytta medel mellan flera börser helt enkelt för att komma åt den token du behöver.

Nu befinner vi oss i en ny era av adoption, med institutioner som försöker få exponering för de snabbt växande marknaderna för digitala tillgångar. Ur institutionell synvinkel är likviditet en ännu viktigare utmaning. I ett fragmenterat börslandskap är likviditeten hos ett populärt handelspar som BTC-USD eller ETH-USD bara så djup som volymen på den största börsen.

Dessutom finns det ofta icke försumbara prisskillnader mellan börserna och inget enkelt sätt för en näringsidkare att vara säker på att de alltid får det bästa priset. Spårningstjänster som CoinGecko eller CoinMarketCap kan ge medelvärden och marknadsöversikter. Men med den snabba rörelsehastigheten på kryptomarknaderna riskerar användarna att glida om de hoppar runt mellan olika gränssnitt och tjänster.

Därför, med BTC på en till synes oändlig tår och institutionella nykomlingar som kommer till rymden, har det aldrig varit en bättre tid att lösa likviditetsutmaningen en gång för alla.

Ange OpenOcean.

Vad är OpenOcean?

OpenOcean är den enda fullständiga marknadsaggregat som erbjuder användarna ett enda gränssnitt för att få tillgång till likviditet över centraliserade och decentraliserade börser. Den använder en intelligent routningsalgoritm för att hitta det bästa priset för alla tillgångar på alla börser, med lägsta risk för glidning.

Algoritmen är en optimerad version av Dijkstras algoritm utformad för att hitta den kortaste vägen mellan punkter i en graf. OpenOcean tillämpar sin version av algoritmen, kallad D-star, för att hitta de bästa priserna med lägre glidning och delar sedan routing mellan olika protokoll för bättre transaktionshastigheter. Nettoresultatet för användare är det bästa priset med den lägsta glidningen i realtid under en aktiv handel.

OpenOcean

Näringsidkare har möjlighet att använda antingen “Classic” -gränssnittet, med är en enkel ruta som gör det möjligt för användare att få tillgång till token-swappar, eller “Pro” -gränssnittet, som erbjuder full synlighet på marknaden över alla CEX och DEX. Pro-handlare kan också ansluta till protokollet med API.

Det finns inga avgifter för att använda protokollet. Institutionella investerare som vill utnyttja anpassade användargränssnitt och genomförande av investeringsstrategi debiteras dock för installation.

Färdplan och milstolpar

I skrivande stund har OpenOcean integrerat fyra blockkedjor: Ethereum, Binance Smart Chain, Ontology och TRON. Därför aggregerar det likviditet från alla DEX som körs på dessa plattformar. Det planerar också att integrera blockkedjorna Polkadot, Solana och NEO.

Binance är den första centraliserade börsen som integreras, med planer för Coinbase och Deribit att följa.

Färdplanen för OpenOcean är uppdelad i fyra faser, kallad Antarktis, Indiska oceanen, Atlanten och Stilla havet.

Antarktis Ocean involverade aggregering av DEX som körs på Ethereum, BSC och Ontology. Denna fas är redan avslutad. Indiska oceanen fortsatte med tvärkedjig aggregering av swappar, aggregerade spotprodukter på CEX och utfärdande av OOE-styrningstoken. Indiska oceanen slutfördes i slutet av mars 2021.

Den nuvarande fasen, Atlanten, är längre och kommer att löpa till slutet av första halvåret 2022. Den kommer att medföra flera uppdateringar, inklusive införande av CeFi-terminsprodukter, aggregering av DeFi-derivat och tvärkedjiga kombinerade marginalpooler. Vi kan också förvänta oss att mer centraliserade börser och blockchain-plattformar går med i OpenOcean när färdplanen fortskrider.

Slutfasen, Stilla havet, kommer att pågå från juli 2022 till 2023. Det ultimata målet är att lansera OpenOcean som en fullständig intelligent kapitalförvaltningsplattform som täcker hela spektrumet av centraliserade och decentraliserade finansiella lösningar.

I början av mars avslutade OpenOcean en strategisk insamlingsrunda ledd av Binance. Några veckor senare bekräftade företaget att det hade gjort en nyemission av aktier till en utvald grupp investerare, inklusive Altonomy och LD Capital, som båda deltog i finansieringsrundan.

OOE-token

OOE-token erbjuder flera verktyg förutom dess funktion som protokollstyrningstoken. I framtiden kommer OOE-innehavare att dra nytta av gas- och halksubventioner, vilket resulterar i minimala handelskostnader. Holding OOE ger också CEX VIP-medlemskap, vilket inkluderar fördelar som avgiftspremier och reducerade handelsavgifter och uttag av token.

Eftersom OpenOcean levererar sina milstolpar för att integrera derivatprodukter kan OOE-innehavare distribuera sina token som marginal i kombinerade marginalprodukter, vilket möjliggör handel med derivat över hela börsen. Poletter kan också användas som säkerhet för utlåning.

Projektet är för närvarande engagerat i en airdrop på 1% av sina OOE-tokens till tidiga användare. 34% av den totala OOE-utdelningen tilldelas fördelningen av belöningar för likviditetsbrytning under de kommande fem åren. OpenOcean kommer att driva pooler på DEX i olika offentliga kedjor som det aggregerar på protokollet, inklusive Ethereum, Binance Smart Chain, Ontology och Tron. OOE-pooler kommer att innehålla par med DAI, ETH, USDT, BNB och andra.

Team

OpenOcean grundades av Leo Xue och Cindy Wu. Leo Xue har erfarenhet från Intel och China Financial Futures Exchange, där han ledde teamet som utvecklade handelssystemet. Han började undersöka kryptovalutaprotokoll 2015.

Cindy Wu var tidigare strategichef på RBS och M&A manager på 3M-företaget. Hon arbetade också på en private equity-fond som senior investeringsdirektör. Hon har en magisterexamen i avancerad ekonomi från IE Business School.

Slutsats

Likviditet i kryptovaluta är ett legitimt problem, och OpenOcean är den enda samlare av sitt slag som försöker samla likviditet från hela kryptovalutamarknaderna. Därför har den ett uppenbart värdeförslag som kommer att tilltala kryptovalutaanvändare över hela spektrumet. Om projektet levererar sin ambitiösa färdplan kommer det att inta en fördelaktig position på marknaden – en som andra utan tvekan kommer att försöka replikera.Source link

Related posts

Atari lanserar en Crypto-Fueled Gaming Platform i Ethereum Metaverse Decentraland – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Kentucky driver gruvavbrott i gruvdrift i budet för att locka till Crypto Community – Bitcoin News

Bitcoinguide

15 000 Bitcoin lämnar Coinbase varje vecka; Här är vad detta betyder

Bitcoinguide