Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Online Music Store Beatport börjar börja acceptera Bitcoin-betalningar, lanserar curated NFT – Nyheter Bitcoin News


En stor amerikansk DJ-relaterad onlinemusikbutik har gått med i krypto-adopsionsrosen genom att acceptera bitcoinbetalningar. Beatport är det senaste företaget som antar en kryptobetalningsgateway efter att ha tecknat ett partnerskap med kryptobörsen Crypto.com.

Bitcoin Payment Gateway lanseras i juni

Per Music Week kommer den digitala musikhandlaren att göra adopteringen officiell i juni, vilket gör det möjligt för alla kunder att betala sina prenumerationer eller köpa spår via bitcoin (BTC), som bearbetas av det Hong Kong-baserade kryptobörsen.

Robb McDaniels, VD för Beatport, uttryckte sitt stora intresse för kryptovalutor, liksom de icke-fungibla tokens (NFT), och betraktade antagandet av bitcoinbetalning i Beatport som ett viktigt steg i den digitala musikindustrin:

När det gynnar och stärker konstnärssamhället finns det ingen anledning att sluta förnya. (…) Det är tydligt att DJ / Producer-communityn, även mitt i en pandemi, är villig att leda branschen mot att omfamna ny teknik och innovativa medier för att engagera sig med sina fans, och världen av kryptovalutor och icke-fungibla tokens är ett tydligt exempel på detta faktum.

Outgivna spår visas i NFT med visuell konst gjord av Leif Podhajsky

Tillsammans med antagandet av BTC-betalningar meddelade Beatport också att partnerskapet med Crypto.com handlar om att lansera en samordnad NFT med namnet “Music for Future Dance Floors” den 23 april.

Enligt tillkännagivandet släpps icke-släppta spår från DJ-skivor och producenter som Sasha, Charlotte De Witte, Boyz Noize, Pan-Pot, ett nytt samarbete mellan Nic Fanciulli och Alec Monopoly som heter “Sold As Seen”, samt ett bonusspår från Sama ‘Abdulhadi kommer att presenteras i NFT tillsammans med bildkonst från den australiensiska art director Leif Podhajsky.

Han är känd för att ha arbetat med artister som Kylie Minogue, Young Magic, Tame Impala, Bonobo, bland andra. Vid lanseringen av NFT sa Podhajsky:

Som digital konstnär som har arbetat mycket med att skapa visuella världar för musik – jag är verkligen upphetsad över vad NFT kan erbjuda alla reklam. Det har blåst nytt liv i vad det innebär att skapa konstverk och samla musik i modern tid.

Vad tycker du om Beatports tillkännagivande? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Stellar To Power VISAs nya partnerskap, XLM börjar Breakout

Bitcoinguide

Denna DeFi-plattform är värt din uppmärksamhet

Bitcoinguide

Denna analytiker förutspår massiv Litecoin-rally i Bitcoin-par

Bitcoinguide