Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

One Man’s Art Is Another Man’s … Expensive Crypto Token


Den här veckan hade jag en av de analytiska diskussionerna med en rabbin som bor nära mig, som är intresserad av konst och kreativitet.

Bara några veckor tidigare klagade han till mig att hans bröder och kusiner alla är en bastion av absolut framgång på Wall Street och att han beklagar att han har spenderat så länge på att studera bara för att hitta sig själv på att spendera sina helger på att gå runt i vår underbara huvudstad på britterna. sidan av Atlanten, deltar i gallerier och konstmässor som, även om han är mycket passion, inte tjänar pengar.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Det är välkänt att många konstnärer antingen aldrig återvinner i ekonomisk vinst den enorma mängden ansträngning och talang som de spenderar för att skapa mästerverk som åtnjuter av entusiaster i generationer, eller så blir de postumt rika och berömda, vilket kanske är ett anathema för deras hårda arbete och avundsvärda förmågor.

Det här kan sträcka lite på saker, men något som den lärde rabbinen berättade för mig slog ett ackord, vilket ledde till en mycket djupgående debatt mellan oss om kryptovalutainvesteringar och blockchain-distribuerad ledgerteknologi.

Vad har kryptovaluta, ett digitalt, icke-fysiskt koncept som bara handlar om vem som kan vinna ekonomiskt över andra, att göra med konst, vilket är den motsatta polen? Konst är subjektiv, analog, kreativ. Långt borta från den halshuggna världen av handel.

Eller är det?

Min tuffa vän nämnde att han hade hört talas om en man som lyckats kryptera konst via grafisk design till en kryptovalutorienterad digital token och sedan säljer den på en Christies auktion för över 50 miljoner pund.

Det är rätt. 50 miljoner pund.

Det har tagit Mona Lisa, en av världens mest kända konstverk av konstnären och forskaren Leonardo Da Vinci, en epok för att stiga till sitt nuvarande försäkringsvärde på 850 miljoner dollar, men den här kryptokonsten är helt ny och får ett enormt pris på ett respekterat auktionshus.

Andrew Saks chef för forskning och analys på ETX Capital
Andrew Saks, chef för forskning och analys på ETX Capital.

Mike Winkelmann, känd som Beeple, är mannen bakom konceptet. Det enorma collaget av bilder, kallat Everydays: De första 5000 dagarna, såldes som en datoriserad tillgång för att laddas ner till den framgångsrika budgivarens digitala “plånbok”. Det markerade första gången Christie’s sålde ett helt digitalt konstverk i sin 250-åriga historia.

Auktionshuset accepterade också betalning i Ethereum, den näst mest populära digitala valutan efter bitcoin.

Således bevittnar vi inte bara tokeniseringen av konst utan också metoden att köpa den omvandlas till kryptovaluta.

Konsten finns på en digital plånbok, och det är också sättet att köpa den.

Föreslagna artiklar

SuperForex utnämndes 2021 till bästa ECN-valutamäklare i Afrika Gå till artikel >>

Min lärda vän blev förvånad över hans resultat när han fick veta detta av en konstsamlare förra veckan. Han sa, ”Hur kan ett respektabelt auktionshus som Christies delta i detta? Det är väldigt riskabelt, men hatar för Beeple, han är ett geni och kanske är det framtiden ”.

Kanske. Vi vet alla hur riskabelt det är att investera i kryptovaluta genom att använda god gammaldags fiatvaluta. Det har funnits en historia av chancers som driver tvivelaktiga obackade börser helt enkelt att skörda riktiga pengar, byta dem mot virtuella pengar och springa iväg. Ett annat olyckligt exempel på detta inträffade idag när den turkiska kryptobörsen Thodex gick ner i pannan och tog med sig 2 miljarder dollar i kundmedel.

Det finns ingen möjlighet att använda det.

Men kryptovaluta som en underliggande tillgång är en annan sak.

Kanske leder Beeple vägen in på en ny digital marknad för konst via så kallade icke-fungibla tokens eller NFT.

Twitter-grundaren Jack Dorsey sålde en NFT av den allra första Tweet för £ 2,1 miljoner, medan andra har inkluderat det nyaste albumet av Kings of Leon och en mängd konstverk som säljs på online-marknaden, Opensea.

Bara under den senaste veckan såldes en enda bit av pixelerat arbete som ingår i en serie som heter Cryptopunks – en av de mer populära NFT: erna – för mer än 1 miljon dollar.

Det finns några avvikande, och med rätta. Robert Norton, VD för Verisart för digital konstverifiering, har märkt NFTs-mani ‘ett ögonblick av kollektiv hysteri’ och efter Christies auktion omvandlade Beeple själv sitt drag av Ethereum till kalla hårda kontanter och sa i en intervju senare: ‘Jag tror det är en bubbla. ‘

Kanske det. En sak som detta har gjort är dock att störa, och störningar och diversifiering är två faktorer som orsakar volatilitet och intresse för nya marknader.

Nästa gång du ser en sandal-bärande, staffli-toting mössa hattklädda kreativa typ, kanske du ser honom annorlunda, som en marknadsförare och innovatör samt en skapare av skönhet.

Andrew Saks är chef för forskning och analys på ETX Capital.

Source link

Related posts

Bitcoin Rockets to Just Shy på $ 50.000 när fler valar går in

Bitcoinguide

4 lektioner från GameStop’s Price Frenzy

Bitcoinguide

AllianceBlocks ALBT-token handlas nu på Bitfinex »CryptoNinjas

Bitcoinguide