Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Oaktree Capital grundare Howard Marks ändrar sig om Bitcoin när efterfrågan stiger och pris hoppar 10 gånger – Marknader och priser Bitcoin News


Oaktree Capitals Howard Marks har värmt upp till bitcoin. Han medgav att han hade en knäreaktion mot kryptovalutan och avfärdade den för tidigt. Sedan dess har priset på bitcoin stigit tio gånger i takt med att efterfrågan på kryptovaluta höjs bland privatpersoner och institutionella investerare.

Howard Marks ändrar hållning på Bitcoin

Howard Marks, grundare och medordförande för Oaktree Capital Management, pratade om bitcoin under en intervju med CNBC förra veckan.

När institutionella investerare blir alltmer intresserade av bitcoin och stora företag har meddelat sina investeringar i kryptovalutan sa Marks: ”Jag öppnar mitt sinne för bitcoin. Jag var “knäsk” skeptisk. ” Han klargjorde:

Även om bitcoin inte har något inneboende värde kan samma sägas om dollarn och många, många andra saker som har värde som målningar och diamanter. Jag har blivit mer känslig för efterfrågan.

Oaktree Capital-grundaren berättade på samma sätt till The Korea Economic Daily den 15 mars att redan 2017, när bitcoin ökade i popularitet, var han ”mycket avvisande för det eftersom det inte har något inneboende värde.” Han tillade att han har studerat och funnit att “människor gör saken för bitcoin … på grundval av utbud och efterfrågan.”

Han noterade att tillgången på bitcoin är fast, “till skillnad från dollarn, som kan skrivas ut i oändliga mängder”, och tillade att “efterfrågan [for bitcoin] växer för att fler är intresserade av det. ” Han påpekade emellertid att ”det är lite cirkulärt eftersom folk vill ha det eftersom det går upp i pris och det går upp i pris eftersom folk vill ha det. Det är cirkulärt. ”

Utforska “oberoende skäl till varför människor vill ha det”, namngav Marks några fördelar med bitcoin. “Argumentet är att det är mycket användbart att kunna handla direkt, du kan handla 24 timmar … sju dagar i veckan.” Han jämförde det med banker och uppgav att med banker kan du inte skicka en tråd när som helst. Dessutom sa han: ”Det är konfidentiellt. Ingen vet om ditt innehav men du, regeringen kan inte veta osv. Ingen kan stjäla det från dig. Det är bättre än en valuta på tillväxtmarknaden. ” Han avslutade:

Så det finns alla dessa argument om varför människor vill ha det. Och efterfrågan växer och utbudet växer inte, då berättar ekonomin för oss [that] priset stiger.

Han funderade sedan på om dessa skäl är tillräckliga för att motivera priset på bitcoin. Han noterade att priset på BTC var cirka 5 000 dollar när han avskedade det 2017, och nu är det över 50 000 dollar. “Så människorna som köpte den för 5000 dollar, så långt de ser rätt ut”, sa han.

Oaktree Capital grundare Howard Marks ändrar sig om Bitcoin när efterfrågan svävar och pris hoppar 10 gånger
Diagram som visar priset på bitcoin från 2017 till nu. Källa: markets.Bitcoin.com

För närvarande ligger priset på bitcoin på 56106 dollar enligt marknader.Bitcoin.com. Detta motsvarar en ökning med 1022% från priset när Marks avskedade det.

Under tiden går ett växande antal institutioner in i bitcoin. Elon Musks Tesla har till exempel investerat 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan och började nyligen acceptera BTC som betalningsmedel för sina bilar. Goldman Sachs har startat om sin BTC-handelsdisk efter att ha sett stor efterfrågan på bitcoin från institutioner. Morgan Stanley sa nyligen att det kommer att erbjuda rika kunder tillgång till bitcoinfonder. Det finns nu tre bitcoin-ETF: er som handlar i Kanada och stora företag, inklusive Fidelity och JPMorgan, har ansökt med US Securities and Exchange Commission (SEC) om att lansera bitcoinbaserade produkter.

Som en kommentar till hans första, avvisande reaktion på bitcoin, erkände Marks, “nu har jag lärt mig hur mycket jag inte vet, så du borde inte prata om saker du inte vet om.” Han upprepade:

Mitt första svar var en knä-jerk-reaktion utan information och det är inte ett bra sätt att bete sig.

Vad tycker du om Howard Marks nya bitcoinställning? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin, Bitcoin ekonomi, Bitcoin Price, fondförvaltare, Howard Marks, howard marks bitcoin, howard marks crypto, howard marks crypto, institutionella investerare, oaktree capital bitcoin, oaktree capital crypto

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Marknader återaktiverade medan tillgångslån är pausad – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoinguide

Oracle Token Chainlink ersätter XRP i Grayscales Strategic Large Cap Fund – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin kostar 60 000 dollar efter att PayPal tillkännagav Crypto Checkout Service

Bitcoinguide