Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Nyckel XRP teknisk indikator håller inte med parabolprisrallyt


XRP, Ripple-blockkedjans ursprungliga token, har ökat mer än 600 procent 2021 även om det förblir i en spänd domstolskamp med US Securities and Exchange Commission om sin juridiska status.

Världens fjärde största kryptovaluta efter marknadsvärde nu, XRP har fortsatt sin stigning och går in i andra kvartalet. Enligt uppgifter från Messari har token ökat med cirka 194 procent bara i april. Som jämförelse ökar dess främsta rivaler, Bitcoin och Ethereum, med nästan 6,5 procent respektive 12,5 procent.

Om XRP: s uppåtsacceleration fortsätter kan det ersätta Binance-börsens BNB-token för att bli den tredje största kryptovalutan efter marknadsvärde. BNB är 65 procent högre än i dag.

Bearish Divergence

Men rallyet på Ripple token-marknaden kommer på hälarna av baisseartade varningar. En av de främsta anledningarna till att XRP / USD skulle kunna genomgå en kraftig nackdelkorrigering är en baisse avvikelse mellan dess stigande bud och minskande fart.

I efterhand har Relative Strength Indicator (RSI) på XRPs fyra-timmarsdiagram bildat en sekvens av lägre toppar efter toppning den 5 april. Å andra sidan har priset loggat högre toppar. Tillsammans indikerar de svaghet i XRPs uptrend, ett fenomen som annars kallas baisseartad divergens.

XRP bryter ett Bullish Wedge-mönster.  Källa: XRPUSD på TradingView.com
XRP bryter ett Bullish Wedge-mönster. Källa: XRPUSD på TradingView.com

Tjurar förblir entusiastiska, ändå delvis för att Ripple Labs, San Francisco-blockchainföretaget bakom XRP, har gått oskadd hittills i en pågående rättegång som SEC har anlagt mot den. Detta inkluderar ett nyligen beslutat domstolsbeslut som hindrade den amerikanska byrån från att granska personliga konton för Ripple Labs verkställande direktör Brad Garlinghouse och medgrundare Chris Larsen.

Under tiden vann Ripple Labs nyligen ytterligare en domstolsslag mot en av sina tidiga investerare, Tetragon Financial Group. Enligt James K. Filan, en försvarsadvokat i USA, avgörandet kunde tjäna som grund för att bekämpa SEC: s anklagelser mot Ripple Labs. Byrån hävdar att Ripple-ledningen sålde olagliga värdepapper i form av XRP-tokens.

Teknikutsikter

Men tekniskt är det dags för hausseartade handlare att vara proaktiva när det gäller riskbedömning. Det innebär att använda snävare stopp, skydda optioner eller bara granska sin portfölj med tillgångar som kompenserar XRP: s övervärderingsrisker. Det ser också ut som att korta XRP-marknaden genom att köpa säljoptioner som en form av säkringsövning.

Ripple Labs har gått närmare att slå SEC, men den juridiska striden kan fortsätta ett tag. Eventuell osäkerhet om XRP: s juridiska status – oavsett om det är en säkerhetstoken eller inte – skulle öka nedåtriskerna på symbolens marknad.

Source link

Related posts

Banker vänder bort kundinsättningar på grund av negativa räntor i Tyskland – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Argentinsk startupaccelerator lanserar Crypto Mining Farm i Mar Del Plata – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum återupptar nedgång, så här kan björnen ta kontroll

Bitcoinguide