Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Nya Zeeland-fonden investerar 5% i Bitcoin – CIO säger att du inte riktigt kan rabattera Bitcoin – Finance Bitcoin News


En Nya Zeelands hedgefond, NZ Funds Management, som hade tillgångar på 350 miljoner dollar under förvaltning i slutet av december 2020, säger att fem procent av sina pengar investeras i bitcoin. Enligt företagets CIO James Grigor kommer bitcoin också att presenteras i fler av sina Kiwisaver-investeringssystem inom de närmaste fem åren.

‘Du kan inte rabattera Bitcoin’

Som förklarats i en lokal rapport blev företagets bitcoinförvärv endast möjligt i oktober 2020 när en ändring gjordes i dess erbjudandehandlingar. Samtidigt, för att motivera förvärvet, sa Grigor:

Bitcoin hade blivit en vara, med många av de attraktiva kännetecknen för guld, som investerare ofta köpte som en butik med värde i tider av ekonomisk kris.

Under de senaste åren har BTC befäst sitt rykte som en alternativ värdebutik. Många anhängare och motståndare (inklusive den amerikanska centralbankens ordförande Jerome Powell) ser bitcoin som en digital form av guld. Detta är möjligen ett attribut för kryptotillgången som fick Grigors företag att avsätta medel till det när han förklarar:

Om du gärna investerar i guld kan du inte riktigt rabattera bitcoin.

Bitcoin spekulativ tillgång

Några av NZ Funds Managers rivaler har dock angripit detta beslut och kallar det “mer som spel än att investera.” Andra säger att bitcoin inte har någon plats i sina portföljer eftersom krypton är “för spekulativ i detta skede.”

I sitt svar på denna kritik hävdar Grigor att Kiwisaver-fonden ”är majoritetsuppbyggd genom traditionella tillgångsslag” som obligationer och aktier. Men Grigor förklarar att “det kommer att finnas tillfällen då det inte alltid kommer att bli vanlig segling.” För att förbereda sig för denna möjlighet föreslår CIO att det då är klokt att investera i andra möjligheter när de presenterar sig.

Under tiden avslöjar Grigor också att BTC efter att ha förvärvat kryptotillgången till 10 000 dollar i oktober 2020 ökade till över 61.000 dollar. Även om kryptotillgången sedan dess har dragit sig tillbaka från det höga priset, anser NZ Funds Management att bitcoins pris kommer att ”fortsätta på sin uppåtgående bana.” Grigor tillägger emellertid att “om vi tror att drivkraften har gått, kommer vi att gå vidare till nästa tillgångsslag”.

Vad tycker du om NZ Funds Managements förvärv av bitcoin? Du kan berätta för oss vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

DAFI listar DAFI-token med BitMax – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Hackare riktar sig mot Github-serverinfrastruktur för att bryta kryptovalutor – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoinguide

E-pengar syftar till att ge Stablecoins mer värde

Bitcoinguide