Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ny IRS-operation hotar Crypto Tax Dodgers med fängelse


Dela den här artikeln

Ett nyligen lanserat IRS-initiativ som kallades Operation Hidden Treasure tillkännagavs på fredagen som en del av en motverkan mot utbredd kryptoskatteundandragande.

IRS söker efter berättande tecken på skatteflykt

Operation Hidden Treasure tillkännagavs vid en Federal Bar Association-presentation om bedrägeri den 5 mars. Operationen är särskilt utformad för att utrota människor som använder krypto och virtuell valuta för att undvika skatter.

Carolyn Schenck från IRS uppgav att byrån letade efter “underskrifter för skatteundandragande.” Dessa inkluderar strukturering av finansiell aktivitet i block om 10 000 USD eller mindre för att flyga under IRS-radaren och dess Form 8300-krav.

Medan utbyten som Coinbase till exempel rapporterar skatteinformation till IRS med konton över en viss transaktions- och balanströskel, utbildar IRS nu operatörer för att söka efter tecken på att kryptoanvändare medvetet undviker upptäckt.

Schenck uppgav att IRS använder specialiserade leverantörer och utbildade agenter för att analysera och de-anonymisera kryptotransaktioner så att de kan spåra och gripa krypto i “både en civil och en kriminell miljö.”

“Vi ses dig”, tillade hon och skickade ett meddelande till handlare som försökte undvika skatter.

Fängelsetid för Crypto Tax Dodgers

IRS: s chef för brottsutredning James Lee talade vid presentationen och skisserade konsekvenserna av skatteflykt.

“Människor måste veta att det är en konsekvens av att de medvetet inte följer”, säger Lee, “och den konsekvensen kommer i fängelse.”

Om regeringen inte kan bevisa att skatteflykt var avsiktligt, finns det fortfarande civila konsekvenser inklusive 75% straff på den underskattade skatten.

Advokat Steve Tosher uttalade att “Vi förväntar oss fler hänvisningar för straffrättsligt åtal och påståenden om 75% civilt bedrägeri.”

Naturligtvis är kryptoskattförfarandet notoriskt ogenomskinligt, med många användare oklara om hur man betalar kryptoskatt.

För dem med okända kryptoskatter är det kanske det bästa alternativet att konsultera en skatteadvokat. Kryptoanvändare skulle göra det bra om de kom ihåg att de inte delar advokat-klientprivilegier med sina revisorer, och deras revisorer kan kallas för att vittna mot dem. Detta är inte fallet med skattejurister.

IRS uppgav nyligen att det inte är nödvändigt att betala skatt på Bitcoin-köp i dollar, vilket erbjuder amerikanska medborgare ett sätt att sänka sina kryptoskatter. Den nya operationen kan dock markera början på en ny era för kryptoskatter.

Regeringen har varit långsam att komma ikapp med kryptoindustrin, men reglering har äntligen kommit.

“Dessa transaktioner är inte anonyma”, säger Schenck. “Vi ser dig.”

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

BNY Mellon ansluter $ 133 miljoner investeringar i Crypto Startup Fireblocks

Bitcoinguide

Kinesisk bil Titan Geely tillkännager flyttning till blockchain

Bitcoinguide

Bitcoin tappar som amerikansk Fed ordförande utarbetar planer för digitala dollar

Bitcoinguide