Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ny FATF-vägledning tillämpar regleringsstandarder på decentraliserade utbyten, Defi och NFT: er – Bitcoin News


Den 19 mars offentliggjorde Financial Action Task Force (FATF) utkast till vägledning om det riskbaserade tillvägagångssättet för virtuella tillgångar. Den nyligen uppdaterade vägledningen tillämpar nu regler för penningtvätt och kunskap-din-kund på stablecoins, decentralised finance (defi) och non-fungible token (NFT) tillgångar.

FATF definierar decentraliserade börser och Defi som leverantörer av virtuella tillgångstjänster

Under ett tag har förespråkare av kryptovaluta sagt att globala tillsynsmyndigheter en dag troligen skulle inrikta sig på decentraliserad finansiering (defi) och den senaste icke-fungibla token (NFT) hype. Under ett tag har Financial Action Task Force (FATF) försökt komma fram till en regleringsstandard för kryptovalutaföretag som kallas en “virtuell tillgångstjänstleverantör” (VASP). Saker som FATF: s reseregel har alltid varit kontroversiella, men tillsynsmyndigheter från ett antal länder har antagit organisationens vägledning. Nyligen uppdaterade Gibraltar sina vägledningsanteckningar för att anpassa sig till FATF-reglerna och Sydafrika har försökt detsamma.

FATF: s senaste vägledning är bara en uppdatering av några av dess tidigare rekommendationer mot virtuella tillgångar (VA) och VASP. Den uppdaterade versionen diskuterar dock nu stablecoins, defi och NFT, eftersom saker som decentraliserade börser (dex) anses vara VASP. Den nyligen reviderade vägledningen föreslår införande av regler mot penningtvätt och kunskap-din-kund (AML / KYC) mot dex-applikationer. FATF kallar dessa plattformar ”Decentraliserade eller distribuerade applikationer (dapp) eller en plattform som erbjuder” utbytes- eller överföringstjänster. ”

”En dapp är till exempel en term som refererar till ett program som fungerar på ett P2P-nätverk av datorer som kör ett blockchain-protokoll – en typ av distribuerad allmän reskontra som möjliggör utveckling av andra applikationer,” noterar de senaste riktlinjerna. “Dessa applikationer eller plattformar körs ofta på en distribuerad huvudbok men har fortfarande vanligtvis en central part med ett visst engagemang, som att skapa och starta en tillgång, ställa in parametrar, hålla en administrativ” nyckel “eller samla in avgifter.”

Den globala tillsynsmyndighetens vägledning tillägger:

Dapps kan underlätta eller genomföra utbyte eller överföring av [virtual assets].

‘FATF är inte främmande för Defi, Dex och NFTs’

FATFs senaste vägledning definierar i huvudsak en icke-fungibel token (NFT) som en VA, eftersom den definierar en stablecoin. Den senaste vägledningen om NFT, defi och stablecoins indikerar att FATF har märkt dessa framväxande trender inom kryptorummet. Dessutom twittrade FATF om vägledningen och bad om kommentarer om rapporten på 99 sidor. “FATF vill höra dina åsikter om utkast till vägledning för att ta ett riskbaserat tillvägagångssätt för virtuella tillgångar och leverantörer av virtuella tillgångstjänster”, säger organisationen twittrade. “Relevanta intressenter i den privata sektorn kan delta i det offentliga samrådet.”

Rapporten berörde också VA-överföringar till och från oplacerade plånböcker. “FATF inser att till skillnad från traditionella fiat-banköverföringar inte alla VA-överföringar kan involvera (eller bokföras av) två skyldiga enheter”, säger FATF-vägledningen. I fall där en VA-överföring endast involverar en skyldig enhet i vardera änden av överföringen (t.ex. när en beställning av VASP eller annan skyldig enhet skickar VA-enheter på uppdrag av sin kund, upphovsmannen, till en förmånstagare som inte är kund till en mottagarinstitutionen utan snarare en enskild VA-användare som får VA-överföringen. ”

Naturligtvis var samtalet om FATF: s nya definitioner för defi, NFT, stablecoins, dapps och dex-applikationer en aktuell diskussion på sociala medier. ”FATF är inte främmande för defi, dex & NFT,” Björn Godenrath twittrade. ”Klassificeringen som en tjänsteleverantör av virtuella tillgångar tar marknadsdeltagare in i omfattningen av traditionella regler för penningtvätt (om de kan identifieras)”, tillade han.

Vad tycker du om FATF-riktlinjerna och definitionerna kopplade till defi och NFT? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

“The Big Bitcoin Heist”, 99-sidors rapport, AML, Bitcoin, Björn Godenrath, decentraliserat utbyte, DeFi, DEX, fatf, FATF-vägledning, Financial Action Task Force, KYC, nft, Reglering, Regulatoriska standarder, FATF, VA, vasp, VASPs

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Fed-ordförande Jerome Powell säger att Bitcoin är en ersättning för guld – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Den snabbaste Crypto-handelsplattformen tillkännager Phemex Trader’s Arena-tävling med $ 2 miljoner prispott

Bitcoinguide

Binance Coin (BNB) överträffar tether för tredje rankade kryptotillgångar

Bitcoinguide