Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Ny Bancor set-and-glöm optimerad insatslösning xBNT nu live »CryptoNinjas


Bancor, ett on-chain likviditetsprotokoll som möjliggör automatiserat, decentraliserat utbyte på Ethereum och över blockkedjor, meddelade idag att xBNT nu är live. xBNT en set-and-forget-staking-lösning byggd av xToken-projektet som ger automatisk avkastningsoptimering på Bancors likviditetspooler.

xBNT introducerar en självkörningsupplevelse för BNT-LP-skivor. Användare sätter in BNT och xBNT hittar de mest avkastande poolerna på Bancor och balanserar likviditeten mellan poolerna för att maximera vinsten för xBNT-innehavare. xBNT sätter automatiskt in BNT-belöningar utan att användarna måste betala gas.

xtoken.market

”Vi är stolta över att se xToken vara banbrytande på ett meta-likviditetsskikt ovanpå Bancor-pooler, vilket gör LP’ing billigare och enklare än någonsin. Vi uppmanar läsarna att lära sig mer om xBNT i tillkännagivandeposten av xTokens kärnutvecklare, inklusive information om xBNT-komposibilitet och xToken-deltagande i Bancor-styrning. ”
– Bancor-teamet

Automatiserad avkastningsoptimering

I slutet av förra året släppte Bancor de första ensidiga likviditetspoolerna någonsin skyddade från permanent förlust. Sedan dess har mer än 20 000 användare börjat tillhandahålla likviditet till Bancor-pooler, vilket passivt tjänat belöningar för likviditetsbrytning utöver poolhandelsavgifter.

För att kunna erbjuda ensidig exponering och IL-skydd måste Bancor-kontrakt spåra varje enskild insättning separat, lagra data i kedjan och kräva en hel del beräkning i processen. Som sådan kan LP-spelning på Bancor vara dyrt i termer av gas, inklusive manuell återinsättning av BNT-belöningar.

xBNT, byggt av xToken-projektet, tar itu med problemet. Genom att bunta BNT-insättningar i ett enda kontrakt kan xBNT minimera gaskostnaderna för LP-skivor och återuppta BNT-belöningar autonomt för sammansatta avkastningar på uppdrag av sina användare.

Hur fungerar xBNT?

 1. Gå in i systemet genom att sätta in BNT på xToken Market – som myntar xBNT och skickar xBNT till en användares plånbok.
 2. XBNT-avtalet fördelar BNT till de bästavkastande poolerna på Bancor – med hänsyn till varje pools nuvarande avkastning från handelsavgifter, BNT-belöningar, återstående tid tills BancorDAO måste rösta för att förlänga belöningar på en viss pool och sannolikheten för en förlängning.
 3. xToken har för avsikt att återinsätta ackumulerade BNT-belöningar var 10–14 dag via kommunala återinvesteringstransaktioner.
 4. Spåra avkastning via xToken-gränssnittet – när avgifter och belöningar ackumuleras stiger värdet på xBNT-tokens.

Tar vinster

Det finns ingen låsning i xBNT – användare kan när som helst ta ut sin hela eller partiella insats. Det finns två sätt att avsluta systemet:

1. Bränn xBNT på xToken Market – detta avvecklar xBNT och returnerar motsvarande BNT-värde till en användares plånbok. Medan xBNT-avtalet alltid kommer att rikta in sig på en buffertbalans på 5–10% av BNT som reserveras, kan det finnas tillfällen när det inte finns någon direkt inlösenlikviditet tillgänglig på xBNT-avtalet. I sådana fall kan användare sälja xBNT direkt på bancor.network.

2. Sälj xBNT på bancor.network – användare kan alltid byta sin xBNT till valfri token på Bancor, som BNT, ETH eller USDC. För att säkerställa att det finns tillräcklig likviditet i xBNT / BNT-poolen, uppmuntrar xToken LP-skivor på xBNT-poolen med veckovis distribution av XTK-tokens (delta via xToken Cafe).

Vad kostar det?

Det finns fyra separata kostnader att tänka på när man tillhandahåller likviditet på Bancor via xBNT:

 1. Gasavgiften för att mynta xBNT (beräknad 100k gas)
 2. 0,2% minthanteringsavgift
 3. 2% avgift för brännhantering
 4. Gasavgiften för att bränna xBNT (beräknad 100k gas)

Förvaltningsavgifter kan ändras baserat på diskretionen i xToken-communityn.

Som ett exempel, säg att en användare sätter in 1000 BNT och tjänar 100 BNT under insatsperioden, och för enkelhetens skull förblir BNT-priset på $ 7,00, ETH på $ 2300 och gwei på 140.

 1. Gasavgift till mynta BNT (100k gas = 32,20 $)
 2. 0,2% minthanteringsavgift (2 BNT = $ 14)
 3. 2% avgift för brännhantering (22 BNT = $ 154)
 4. Gasavgift för att bränna BNT (100k gas = 32,20 $)
 • Totala intäkter: 100 BNT ($ 700)
 • Totala kostnader: $ 232,40
 • Nettoresultat: 467,60 dollarSource link

Related posts

Creating an NFT from Start to Finish: Here’s What You Need to Know

Bitcoinguide

Komodo arbetar med DOGE-communityn för att starta DogeDEX »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Unstoppable Domains tillkännager högsta prisförsäljning av ett domännamn NFT som någonsin spelats in »CryptoNinjas

Bitcoinguide