Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Nvidia begränsar effektiviteten för gruvdrift med GPU: er med 50% – Mining Bitcoin News


Nvidia meddelade att man kommer att börja begränsa effektiviteten för gruvdrift eterum eller någon annan krypto med hjälp av sitt nya sortiment av kommande grafikbehandlingsenheter (GPU).

I ett blogginlägg som publicerades 19 februari sa den amerikanska hårdvarutillverkaren att denna begränsning kommer att visas först på sitt nya Geforce RTX 3060-kort, som är planerat att släppas den 25 februari.

Nvidia avslöjade att de nya GPU-mjukvarudrivrutinerna är utformade för att upptäcka specifika attribut för Eter (ETH) gruvalgoritm och begränsa hashfrekvensen, eller kryptovalutagruffningseffektiviteten, med cirka 50%.

Men programvaran kommer inte att begränsa effektiviteten för all kryptogruvaktivitet, rapporterade Itpro, “med begränsaren aktiveras bara när processer använder Dagger Hashimoto eller Ethash-liknande algoritmer.”

Det Nasdaq-noterade företaget hoppas att begränsningen kommer att motverka köp av spelorienterade grafikkort för stora eteriska gruvdrift. ETH är ett av få mynt som fortfarande kan brytas med grafikkort.

GPU: er, som huvudsakligen används i videospelskonsoler, har enligt uppgift varit bristfälliga på grund av hamstring av ETH-gruvarbetare, tillverkningsbegränsningar och problem med försörjningskedjan till följd av Covid-19-pandemin. Priserna har stigit som ett resultat.

“Vi är spelare, genom och igenom”, förklarade Nvidia. ”Vi är besatta av nya spelfunktioner, nya arkitekturer, nya spel och teknik. Vi designade Geforce GPU: er för spelare, och spelare berättar mer, ”tillade det.

Nvidia avslöjade dock att man planerar att producera GPU: er specifikt inriktade på eterumgruvarbetare som kallas Cryptocurrency Mining Processor (CMP). Det sa att den nya gruvprocessorn, som kommer att släppas i mars, inte kommer att “göra grafik” och inte “uppfylla de specifikationer som krävs av en Geforce GPU och därmed inte påverka tillgängligheten av Geforce GPU: er för spelare.”

Företaget uppgav att CMP “saknar skärmutgångar, vilket möjliggör förbättrat luftflöde under gruvdrift så att de kan packas tätare.” CMP har också en lägre toppspänning och frekvens, vilket förbättrar gruveffektiviteten, förklarade det.

Vad tycker du om Nvidias gräns för eterumbrytning? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

Bitcoin-betalningar för privata flygningar ökar, 20% av Privateflys intäkter härrör från Crypto – Bitcoin News

Bitcoinguide

Ripple avgör rättslig tvist med Youtube över XRP Giveaway-bedrägerier – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Här är vad analytiker säger

Bitcoinguide