Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

NSX tillkännager utnämning av Graeme Samuel till direktör


NSX Limited meddelade igår utnämningen av Graeme Samuel som icke-verkställande direktör. Samuel kommer också att ansluta sig till National Stock Exchange of Australia Limited (NSXA), ett helägt dotterbolag till NSX, som icke-verkställande direktör.

Förutom NSX och NSXA kommer Samuel att ingå i styrelsen för ClearPay Pty Ltd. NSX lyfte också fram den breda erfarenheten av Samuel inom konsumentreglering, bolagsstyrning, strategisk planering, allmän politik och media.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Samuel är för närvarande styrelseordförande vid Australian Dementia Network Ltd. Han har en magisterexamen i juridik från Monash University och avslutade sin kandidatexamen i juridik från Melbourne University.

Föreslagna artiklar

President Bidens utrikespolitik: förväntad inverkan på valutamarknader Gå till artikel >>

I en kommentar till det senaste tillkännagivandet sade Tim Hart, ordförande för NSX Limited: ”Det gläder mig att professor Samuel AC har accepterat vår inbjudan att gå in i styrelsen för NSX Limited som oberoende icke-verkställande direktör. Graeme har en lång och framstående karriär inom utmanande monopol, reglering, offentlig service, lagstiftning, affärer och inte för vinstsektorn. Hans expertis och kunskap om hur efterlevnadsdelen av branschen fungerar kommer att öka förtroendet. Vi är fast beslutna att göra NSX till ett utbyte i världsklass och jag ser fram emot att Graeme kommer att ge ett betydande bidrag till styrelsen och företaget. ”

”När en utmanare tar ett monopol av en sådan storlek kommer konkurrensen alltid till fullo. Att ha ordföranden för Australian Competition and Consumer Commission ombord med oss ​​innebär att vi har en god förståelse för vad tillsynsmyndigheter kommer att leta efter, säger John Karantzis, VD för NSX i en intervju med Finance Magnates.

Samuels profil

Graeme Samuel

Samuel har ett brett utbud av erfarenheter inom olika sektorer inklusive reglering och styrning. Under de senaste decennierna hade han olika ledande befattningar, inklusive ordförande för Australian Competition and Consumer Commission, ordförande för National Competition Council, ordförande för Australian Chamber of Commerce and Industry och förvaltare för Melbourne Cricket Ground Trust. Mellan 2011 och 2019 var Samuel medlem av ANU-rådet.

I november 2020 meddelade NSX att Australiens nationella börs har slutfört integrationen av Trade Acceptance Service (TAS) till ASX Clear-systemet.

Source link

Related posts

Graph Foundation presenterar Scalar, en skalbar mikrotransaktionslösning för Web3 »CryptoNinjas

Bitcoinguide

MicroWorkers integrerar Ontologys ONTO-plånbok för att underlätta ytterligare betalningsalternativ för arbetare »CryptoNinjas

Bitcoinguide

DeFi’s TVL lade till $ 35 miljarder under Q1 2021. Vad är nästa för decentraliserad ekonomi?

Bitcoinguide