Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Novogratz: XRP Rise “Gör inte mening”; DOGE “Har verkligen inte ett syfte”


Mike Novogratz, miljarder grundare av kryptohandelsbanken Galaxy Digital, gjorde några kritiska kommentarer om två av för närvarande mest populära kryptovalutor: XRP och Dogecoin (DOGE).

Berättade Novogratz Bloomberg TV på fredag ​​att trots de senaste uppåtgående prisrörelserna på DOGE-marknaderna kommer han inte att hoppa på Dogecoin-vagnen. Varför? “[Dogecoin] är en memecoin … det har inte riktigt ett syfte, sade han.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

“Det påminner om GameStop”, sa Novogratz, med hänvisning till WallStreetBets (WSB) -saga som upprepade kapitalmarknaderna tidigare i år. Vid den tiden pumpade WSB-investerare miljoner till GameStop-aktier (NYSE: GME) och flera andra “meme-aktier” för det enda syftet att “klämma” hedgefonder på Wall Street. “Jag skulle vara mycket, mycket orolig om en av mina vänner investerade i Dogecoin till dessa priser”, sa han.

Priset på Dogecoin har stigit avsevärt under 2021. En del av ökningen är faktiskt direkt associerad med WSB-handlare: i februari riktade en spinoff-grupp av WSB-investerare DOGE som sin nästa tillgång till “pump”. Uppgången fortsatte när Teslas grundare Elon Musk började marknadsföra marknaden på Twitter.

Som ett resultat steg DOGEs pris med mer än 7300% sedan årets början ($ 0,004834 den 1 januari till ~ $ 0,36 vid presstiden).

“Det finns en detaljhandel-frenesi – det syns inte riktigt i Bitcoin och Ethereum.”

Novogratz kommenterade också XRP, som också har sett en markant ökning av priset sedan början av året: $ 0,23 den 1 januari till 1,46 $ vid presstiden, en ökning med ungefär 540%.

”Det finns några fickor detaljhandelsskum och spekulationer [in altcoin markets],” han sa. ”XRP, som har ett moderbolag som är under utredning av SEC … gick från $ 0,40 till $ 1,60 på en månad. Det gör inte heller mycket mening för mig, sade han.

”Det finns en detaljhandel-frenesi – det syns inte riktigt i Bitcoin och Ethereum. Tvärtom: pengar kommer ut ur Bitcoin och Ethereum och flyttar in i dessa andra mynt för mer juice, för mer spänning. ”

Föreslagna artiklar

3 plattformar som stör kryptovalutans investeringsindustri Gå till artikel >>

Flera Twitter-användare klappade dock tillbaka på Novogratz i kommentarerna under Bloombergs inlägg om intervjun.

@Nietzbux, en anonym kryptovalutaentusiast, skrev, ”så @novogratz, mannen som räddade Ethereum Foundation och köpte ETH för att finansiera dem, behandlade det precis som ett säkerhetserbjudande, säger att XRP är under utredning och därför är lika övervärderad som Doge? Du är inte ett objektivt parti. (sic)”

Santiago Velez, grundare och R&D Division Lead på Block Digital, hade en annan inställning till konversationen. “*suck*. Zooma ut folk, det finns produkter som ska säljas, till korrekta värderingar och med tiden. Sälj först den inventering som kommer att löpa ut (tekniskt) och sedan sälja nästa fantastiska sak. 10 års spel, tålamod (sic), ”skrev han.

”Är Dogecoin pets.com i kryptovalutatiden?”

Hur som helst verkar vart och ett av dessa uttalanden peka på en enda, grundläggande sanning – altcoinmarknader växer i en oöverträffad takt. Orsakerna till detta och hållbarheten för den aktuella cykeln är dock ännu okända.

På tal med Bloomberg Wealth jämförde Scott Knapp, chefsmarknadsstrateg på CUNA Mutual Group, det nuvarande altcoin-frenet med “dot com-dagarna.”

”Vi visste att något stort pågick, många investerare jagade det hårt. Det ledde till en bubbla, sade han. ”För varje Amazon.com fanns det 10 pets.com som gick i konkurs. Är Dogecoin pets.com i kryptovalutatiden? ”

Michale O’Rourke, chefsmarknadsstrateg på JonesTrading, sade att en del av altcoinmanien kan bero på de stimulanspengar som den amerikanska regeringen pumpade in i ekonomin under 2020 och 2021. ”Regeringen har pumpat så mycket monetär och finansiell stimulans till ekonomin nu, även värdelösa tillgångar bjuds upp, sade han.

Source link

Related posts

4 sätt förutom betalningshantering Bitcoin kan hjälpa ditt företag att växa

Bitcoinguide

Kohle Capital Markets introducerar USD / THB för kunder

Bitcoinguide

Morphis Software är nu standard på General Bytes bitcoin (BTC) bankomater »CryptoNinjas

Bitcoinguide