Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Novogratz Galaxy Digital hoppar in i Bitcoin ETF Fray – Finance Bitcoin News


Investeringsföretaget Galaxy Digital Holdings har avslöjat att det går med i den växande listan över företag som vill sponsra en bitcoin-börshandlad fond (ETF). Novogratz kryptofirma ansökte till US Securities Exchange Commission (SEC) på måndag för att lansera en produkt som heter “Galaxy Bitcoin ETF.”

Galaxy Digital vill tillhandahålla en Bitcoin ETF

Galaxy Digital Holdings (TSX: GLXY) lämnade in en Form S-1-registrering till SEC på måndag för att få godkännande för en ny bitcoin-ETF. “Galaxy Bitcoin ETF” lämnades in den 12 april 2021 och ansluter sig till de sju andra bitcoin-ETF-utmanarna som väntar på godkännande från den amerikanska tillsynsmyndigheten. Galaxy Digital är ett investeringsbolag som leds av Michael Novogratz, en tidigare chef för makrostrategisk hedgefond Fortress.

”Galaxy Bitcoin ETF är en börshandlad fond som emitterar vanliga aktier av fördelaktigt intresse som handlas på NYSE Arca,” noterar Galaxy ETF. ”Fondens investeringsmål är att återspegla resultatet för Bloomberg Galaxy bitcoin-index, minus förtroendets kostnader och andra skulder. För att uppnå sitt investeringsmål kommer förtroendet att innehålla bitcoin och värdera sina aktier dagligen baserat på indexets värde, vilket beräknas baserat på data från bitcoin-prissättningskällor valda av Bloomberg Index Services Limited.

Åtta Bitcoin ETF-arkiv väntar på godkännande

Novogratz har varit bitcoin-tjur under ganska lång tid och talar regelbundet om kryptokonomin. Den 13 april, när bitcoin (BTC) såg en ny all-time high (ATH) på $ 63,769 per enhet, var Novogratz ganska nöjd. “En fin dag för min favoritlåt,” han twittrade. “Bitcoin Please Go To Moon Song”, tillade Novogratz. Galaxy Bitcoin ETF-ansökan noterar att sponsorn inte planerar att köpa eller sälja BTC direkt.

”Förtroendet är en börshandlad fond. Utesluter en likvidation eller extraordinära omständigheter, tillägger ansökan. ”Förtroendet avser inte att köpa eller sälja bitcoin direkt, även om förtroendet kan leda vårdnadshavaren att sälja bitcoin för att betala vissa kostnader. Skapande och inlösen av aktier kommer att genomföras i ‘in natura’ transaktioner i block av [ ] aktier baserat på den mängd bitcoin som kan hänföras till varje aktie. ”

Galaxy Bitcoin ETF-registreringen följer den senaste Kryptoin-re-arkiveringen förra veckan. Galaxy kommer nu att bli den åttonde BTC ETF-sökanden som hoppas på SEC: s godkännande. Förutom Galaxy finns Valkyrie, Vaneck, Fidelity, NYDIG, Wisdomtree, First Trust & Skybridge och Kryptoin.

Vad tycker du om Galaxy Digital’s bitcoin ETF-arkivering? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Varför Ethereum är grundad för att återvända till $ 2000 och ny ATH

Bitcoinguide

Stora amerikanska snabbmatskedjechipotle ger bort $ 100 000 i BTC för att fira National Burrito Day – News Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur fantastiskt gör DeFi-utrymmet mer vänligt

Bitcoinguide