Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Notional Finance samlar in $ 10 miljoner i serie A för att få fasta räntor till DeFi »CryptoNinjas


Notional Finance, ett protokoll om Ethereum som underlättar fast ränta, fast löptid och upplåning av kryptotillgångar med fast ränta genom ett nytt finansiellt instrument som heter fCash, meddelade idag att en serie A-finansieringsrunda av $ 10 miljoner från institutionella investerare slutförts.

Denna finansieringsrunda kommer att användas för att bygga upp Notional Finance-teamet som gör det möjligt för företaget att stärka sitt erbjudande inom fast ränteupplåning och utlåning på Ethereum.

Användningsfall: Fiktiv

Under de tre månaderna sedan lanseringen i mitten av januari 2021 har protokollet lockat mer än 17 miljoner dollar i TVL och genomfört 9,5 miljoner dollar i lån. Användningsfall för produkter med fast ränta är välkända …

Människor lånar pengar så att de kan köpa ett hus eller en bil. Företag lånar pengar för att investera i sin expansion. I båda fallen kan de betala sin skuld över år eller till och med årtionden.

”Med Notional kan vem som helst med internetanslutning låna ut sina pengar till fasta räntor till företag halvvägs över hela världen med förtroende för att deras medel är säkra och utan någon friktion som följer med att använda det traditionella finansiella systemet. Vi ser fram emot att underlätta de globala kapitalflödena och utvidga den finansiella tillgången till dem som har varit stängda av finansiering alltför länge. Fast upplåning är en kritisk del av finansiell infrastruktur och en viktig byggsten för att DeFi ska kunna realisera dess potential. Vi tror att det inte kommer att dröja länge för fast ränta att deklara variabel ränta i DeFi, på samma sätt som på traditionella finansmarknader. Notional möjliggör fast ränta på Ethereum med en helt ny automatiserad marknadsförare med dynamisk kurvkänslighet. ”
– Teddy Woodward, VD och grundare av Notional

För att kunna planera på lång sikt måste människor veta vad deras kostnader kommer att bli – de behöver fasta priser. Notional lån med fast ränta på Ethereum ger användarna den säkerhet som behövs för att planera för framtiden utan att förlita sig på förankrade och exploaterande äldre finansinstitut.

Fiktiva användare lånar mot sin krypto för att investera i sina företag, köpa mark och till och med döda sin inteckning helt och hållet genom att bli sina egna långivare. Detta var en monumental först för DeFi och andra traditionella användningsfall är redan aktiverade av Notional.

”Skuld med fast ränta är 25 gånger storleken på rörlig ränta på traditionella kapitalmarknader. Men i DeFi är detta förhållande inverterat, eftersom de allra flesta skuldprotokoll är rörliga räntor. Genom att skapa en marknadsplats för fast ränta, långvarig skuld, kommer Notional att ta nästa grupp av institutioner till DeFi. ParaFi är glada att dubbla ner vår Notional-investering före lanseringen av v2. ”
– Ben Forman, grundare av Parafi CapitalSource link

Related posts

Crypto exchange Bitpanda Pro lanserar helt ny Android-app »CryptoNinjas

Bitcoinguide

SWFT Blockchain (SWFTC) är nu tillgängligt på Binance Smart Chain och Huobi ECO Chain »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Simetria samarbetar med Algorand för att starta digital värdepappersutbyte i Israel »CryptoNinjas

Bitcoinguide