Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Norsk oljemilliardär säger att BTC kan vara värd miljoner dollar vardera – sätter likvida företags tillgångar i Bitcoin – Bitcoin News


Miljardär Kjell Inge Rokkes företag, Aker, har etablerat ett nytt företag tillägnad bitcoin. Rokke tror att bitcoin kan “bli kärnan i en ny monetär arkitektur” och varje mynt kan vara “värt miljoner dollar.” Hans nya företag “kommer att behålla alla sina likvida investerbara tillgångar i bitcoin.”

Det norska offentliga företaget går in i Bitcoin

Den norska oljemilliardären Kjell Inge Rokke har talat för bitcoin. Hans företag, Aker ASA, som kontrollerar olje- och oljeserviceföretag, meddelade på måndagen att det har etablerat ett nytt företag, Seetee AS, för att utnyttja kryptovalutans potential.

Aker är noterat på Oslo Börs och är ett norskt holdingbolag som bedriver offshore fiske, konstruktion och teknik. Bolaget grundades 2004 och kontrolleras av Rokke med 67% ägande genom TRG Holding.

I sitt tillkännagivande beskrev Aker Seetee som ”ett nytt företag som ägnar sig åt att investera i projekt och företag i bitcoin-ekosystemet och som kommer att behålla alla sina likvida investerbara tillgångar i bitcoin.” Seetee börjar med 500 miljoner kronor (59 miljoner dollar) i kapital, vilket Rokke kallade “ett belopp som vi strävar efter att öka betydligt över tiden.”

Efter tillkännagivandet uttryckte Rokke sin syn på bitcoin och den nya företagslanseringen i ett aktieägarbrev som publicerades på Seetees webbplats. Miljardären skrev:

Vi kommer att använda bitcoin som vår finansiella tillgång och gå med i samhället. I bitcoin-tal kommer vi att vara hodler.

Inledningsvis kommer Seetee att fokusera på fyra områden. Den första är “att investera i och äga bitcoin.” Det andra är “att gå med i bitcoin och ett bredare blockchain-community och etablera partnerskap med ledande spelare.” Den tredje är “lansering av bitcoinverifieringsoperationer” och den fjärde är “byggande och investering i innovationsprojekt och företag i bitcoin- och blockchain-ekosystemet.”

Seetee kommer att aktivt samarbeta med andra företag för att påskynda sina initiativ, tillägger tillkännagivandet och noterar att företaget har “ingått ett samarbetsavtal med Blockstream”, som “initialt kommer att fokusera på gruvdrift.”

Rokke menade vidare:

Bitcoin kan fortfarande gå till noll. Men det kan också bli kärnan i en ny monetär arkitektur. I så fall kan en bitcoin vara värt miljoner dollar.

Han tillade: ”Riktningen är tydlig: ekonomin kommer att störas lika säkert som fossila bränslen kommer att bli. Frågan är inte om, utan när. ”

Vad tycker du om Rokkes bitcoin-strategi? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Colombianskt kryptovalutaprojekt Kmuschicoin får popularitet när antagandet i lokala butiker växer – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Analytiker prognostiserar BTC-värden kommer att sträcka sig mellan noll och $ 600 000 – Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin kan samlas till $ 146 000 och rivaliserande guld om detta händer

Bitcoinguide