Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Nordkoreanska hackare hotade Bithumb Exchange med en lösen på 16 miljoner dollar under 2017 års dataintrång, säger rapport – Säkerhet Bitcoin News


En ny rapport på uppdrag av USA: s underrättelsetjänster avslöjade vad som hände bakom attacken som startades av nordkoreanska hackare mot ett sydkoreanskt kryptobörs. Ärendet handlar om ett intrång den 29 juni 2017, som avslöjade data knutna till över 30 000 kunder som härrör från Bithumb.

Hackare hotade att “förstöra” data och stulna kryptor

Enligt Maeil Kyungjae fann de amerikanska myndigheterna att nordkoreanska hackare fick tillgång till personuppgifter och pengar från kunder krävde sedan en lösenutbetalning efteråt. Utpressarna riktade sig mot kryptobörsen Bithumb genom att be dem om 20 miljarder won (16 miljoner dollar).

Dessutom anklagas hotaktörer för att skicka skadlig kod genom falska jobbansökningar till Bithumb-anställda. Det gjordes enligt uppgift under en anställningssäsong som företaget hade under det året.

Federal Bureau of Investigation (FBI) samarbetade med de sydkoreanska myndigheterna för att göra korrespondentutredningarna i ärendet. På lösensedeln hotade hackare Bithumb att ”sälja eller förstöra kundens virtuella valuta om inte ett visst belopp ges.”

Även om namnet på cyberbrottslingar inte specificerades i den amerikanska säkerhetsrapporten, kan Lazarus Group sannolikt vara hjärnan i attacken.

Faktum är att det lokala medieföretaget förknippade dem med tidigare betydande cyberattacker, vars författarskap tillskrivs i anklagelserna som lämnats in av USA: s justitieministerium (DOJ) till hackare ”som tillhör Nordkoreas rekognoseringskontor,” som är mer specifikt Lazarus Group.

Lazarus Group ansvarar för stora cyberheister mot kryptobörser globalt

Nyligen, som Bitcoin.com News rapporterade i februari 2021, upphävde den amerikanska DOJ nya anklagelser mot de nordkoreanska statssponserade hackarna.

Hackarna är enligt uppgift ansvariga för att stjäla över 1,3 miljarder dollar i kryptovalutor och fiat under samordnade cyberheister under de senaste åren.

Rättsvårdande avslöjade ett ärende relaterat till ett namnlöst slovensk kryptoföretag. Enligt domstolsdokumenten deltog hackarna i stölden av 75 miljoner dollar från ett sådant företag i december 2017.

De var också inblandade i en stöld av 24,9 miljoner dollar av en annan kryptoföretag i september 2018, men den här gången i Indonesien.

Vad tycker du om de amerikanska myndigheternas rapport om Bithumbs dataintrång 2017? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Orbs introducerar ensidig likviditetsuppfödning för att optimera Defi-avkastningen – Teknik Bitcoin News

Bitcoinguide

Världens fjärde äldsta auktionshus Sotheby’s ansluter sig till NFT-ekosystemet med en mystisk konstnär – Bitcoin News

Bitcoinguide

Kryptovalutamarknader fångar ny fart, BTC-priskranar Psykologiska $ 60K-handtag – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide