Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Nordamerikas första Bitcoin ETF innehar nu över 11 000 BTC – Marknader och priser Bitcoin News


Den första bitcoin-börshandlade fonden (ETF) i Nordamerika har nu över 11 000 bitcoins. Syftet med Bitcoin ETF såg stort intresse vid lanseringen. En ETF-forskare förklarade att ökningen i intresse var bevis på någon kombination av uppdämd efterfrågan, priset på bitcoin och investerare som bytte från andra sätt att få kryptovalutaxponering.

Första nordamerikanska Bitcoin ETF som rymmer mer än 11 ​​000 Bitcoins

Den första godkända bitcoin-börshandlade fonden (ETF) i Nordamerika, Purpose Bitcoin ETF, innehar 11.141.2363 bitcoins från och med den 2 mars. Enligt Purpose Investments, som förvaltar fonden, har bitcoin-ETF för närvarande 669 miljoner dollar (530 miljoner dollar) i förvaltat kapital.

Syftet med Bitcoin ETF fick stor uppmärksamhet när den lanserades den 18 februari på Toronto Stock Exchange (TSX). Fonden såg mer än 165 miljoner dollar i handelsvolym den första dagen. ETF handlas under symbolerna BTCC.B (kanadensiska dollar-valutasäkra icke-valutasäkrade enheter) och BTCC.U (amerikanska dollar-denominerade ETF-valutasäkrade enheter).

Syfte Bitcoin ETF: s bitcoininnehav. Källa: Glassnode

Handeln har dock minskat betydligt sedan lanseringen. Volymen uppgick till 17 miljoner dollar på tisdag. Ben Johnson, Morningstars globala chef för ETF-forskning, citerades av Bloomberg: ”Den initiala ökningen av intresset var bevis på någon kombination av uppdämd efterfrågan, investerare bytte från andra sätt att få bitcoin-exponering och det faktum att bitcoins pris klättrade på nya toppar när Purpose ETF började handlas. På längre sikt förväntar jag mig att volymerna kommer att korreleras med bitcoins pris. ”

Kanadas värdepappersregulator har godkänt en ny bitcoin-ETF. Evolve Bitcoin ETF började handla på TSX en dag efter syftet med Bitcoin ETF. Det handlas under symbolen EBIT (som erbjuder exponering för den dagliga prisrörelsen för bitcoin i kanadensiska dollar) och EBIT.U (som erbjuder exponering för bitcoinens dagliga prisrörelser i amerikanska dollar).

Evolve Bitcoin ETF: s volym vid lanseringen var cirka 15 miljoner dollar. Volymen minskade till cirka 3,2 miljoner dollar aktier på tisdag. ETF sänkte förvaltningsavgiften från 1% till 0,75% den 24 februari, vilket gjorde det billigare än de avgifter som Purpose Bitcoin ETF tar ut. Den 2 mars lämnade Evolve in en lista över och handlade en eter-ETF som var utformad för att ge investerare exponering för ETH.

Under tiden har US Securities and Exchange Commission (SEC) inte godkänt någon kryptovaluta-ETF. President Joe Bidens val att leda SEC, Gary Gensler, har ännu inte bekräftats som SEC-ordförande. Den här veckan lämnade Chicago Board Options Exchange (Cboe) in till SEC för att lista och handla en bitcoin-ETF.

Skulle du investera i en bitcoin-ETF? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Sydkoreaner måste betala skatt för kryptoinnehav i utländska börser, varnar myndigheterna – Skatter Bitcoin News

Bitcoinguide

Möt Qonos – En specialbyggd digital ram för NFT-konst och samlarföremål – Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Hashrate träffar 180 Exahash, gruvsvårigheter klättrar högre, pooler hoppar med 35% – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide