Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Nigerianska Blockchain-utbildare säger osäkra regler och bedrägerier Långsam antagande av kryptovalutor – Intervju Bitcoin News


Med en befolkning på över 200 miljoner betraktas Nigeria allmänt som en av de största kryptomarknaderna i världen. Vissa i kryptovärlden tror att Nigeria är ett av få länder som har bättre förutsättningar att se en större acceptans av digitala valutor.

Trots denna optimism fortsätter dock den nigerianska kryptoindustrin att plågas av ständiga hinder som sedan komplicerar ansträngningarna för massadoption. Några av problemen står inför bland annat en osäker regleringsmiljö samt spridning av bitcoin-relaterade bedrägerier som ofta skadar bilden av kryptovalutor.

Men enligt Tony Emeka, grundaren och VD för Cryptotvplus, en nigeriansk kryptofokuserad medieorganisation, kan några av dessa utmaningar övervinnas genom utbildning.

Nigeria är mycket aktivt när det gäller digitala valutor och är ett av de bästa länderna i Afrika när det gäller kryptovalutahandel. Nigerias blockchain- och kryptovalutaindustri har dock hanterat osäkerhet i lagstiftningen.

I en frågestund med Bitcoin.com News diskuterar Emeka sitt senaste utbildningsprojekt Earnathon och varför tror att det kommer att göra skillnad. VD delar också sina åsikter om den nuvarande återvändsgränden mellan Centralbank of Nigeria och kryptoindustrin.

För att sparka igång, bad Terence Zimwara (TZ) från Bitcoin.com News Emeka att dela med sig av bakgrunden och erfarenheterna som motiverade honom att fokusera sina ansträngningar på kryptoutbildning?

Tony Emeka (TE): Den nigerianska kryptoindustrin är känd för att vara en av de största i världen med tanke på marknadsdata. Denna tillväxt beror på nationens dåliga situation och en stark entusiasm från nigerianerna att bryta sig loss och göra något åt ​​sig själva. Denna berömda tillväxt har dock bara varit möjlig på grund av utbildning. Det har dock inte varit lätt att beakta negativa känslor gentemot kryptokurrency som ett verktyg för bedrägerier.

Men med hjälp av många individer och företagsorganisationer, inklusive Cryptotvplus, har industrin vuxit avsevärt. Exempelvis har Cryptotvplus, genom sin utbildningsplattform Campus Blockchain and Cryptocurrency Awareness Tour (BCAT), hjälpt till att öka medvetenheten om blockchain och kryptovaluta i hela Nigeria sedan 2019. Vid ett tillfälle har Cryptotvplus hjälpt till att organisera en av de största kryptofokuserade sammankomsterna. i Västafrika. Utbildningsplattformen hjälpte också till att exponera tiotusentals individer, mestadels studenter för krypto.

När man såg framgången med BCAT-kampanjen över nigerianska universitet föll det upp för teamet att det fanns ett behov av att göra mer. För att massöverföring skulle kunna uppnås var det absolut nödvändigt att automatisera processen och få miljontals människor att lära sig krypto på en gång. Vi observerade också hur uppmuntrande deltagare via airdrops hjälpte till att få många människor till krypto. Dessa erfarenheter och idéer var grunden för Earnathon.

Att ge kryptoutbildning till miljontals människor världen över.

TZ: Vad är ditt intryck på vad som just nu händer i det nigerianska kryptomiljön, utbildningsmässigt?

TE: Utbildning spelar en unik roll för att forma alla (framväxande) branscher. Globalt har kryptoutbildning ökat såväl som ökad medvetenhet. Detta återspeglas i spårbara söktrender och användaradoptioner. Men mer måste göras. För att massöverföring ska kunna uppnås måste utbildningsinsatser gå till gräsrotsnivån. Det här är en sak som saknats och nu är det en av de saker vi vill göra genom Earnathon.

TZ: Jag vet att krypto-bedrägerier är ett problem i Nigeria. Hanterar du specifikt den här frågan också?

TE: Även om bedrägerier inte kan utrotas helt kan de reduceras till mycket låga antal. I Nigeria och runt om i världen har kryptorelaterade bedrägerier ökat och fortsätter att öka, men kvalitetskryptoutbildning är nyckeln, det enda potentiella vapnet som bekämpar bedrägliga aktörer. Tillsynsmyndigheter kan utfärda varningar och tillsynsmyndigheter kommer att gripa dåliga aktörer. Men eftersom dessa organisationer mestadels är reaktiva, utgör utbildning en fascinerande lösning.

När människor är proaktiva på grund av god kryptokunskap kan de lätt slå dåliga skådespelare. Utbildning är alltså nyckeln.

TZ: Nu som någon som försöker hjälpa till att öka medvetenheten om kryptovalutor och blockchain, hur bedömer du okunnighetsnivåerna i regeringen och CBN?

TE: CBN uppgav i en cirkulär som publicerades den 7 februari 2021 att finansinstitut inte längre kunde underlätta kryptorelaterade transaktioner. Överraskande har CBN-positionen stöttats av Securities and Exchange Commission (SEC) några månader efter att samma tillsynsmyndighet klassificerat kryptovalutor som värdepapper. Detta visar att CBN och regeringen fortfarande saknar god förståelse för kryptovalutor och pengar.

TZ: Så förstod CBN helt (kryptovalutor) enligt din åsikt eller rusade det bara med sitt direktiv tillbaka i februari?

TE: Cirkuläret den 7 februari var något från en position av rädsla. Det var reaktivt. Apex-banken borde vara proaktiv. Regeringen hade tidigare noterat att den ville utforska blockchain-teknik.

Detta är bara möjligt genom att skapa en bra miljö för befintliga företag att växa. Men cirkuläret var ett bakslag för många företag och därför verkar det rusat.

TZ: Hur kan denna återvändsgränd mellan kryptoindustrin och CBN avslutas?

TE: CBN: s position på kryptovaluta verkar vara på en felaktig grund. Men framsteg kan bara komma genom att engagera regulatorn och visa dem möjligheterna, vikten av kryptovaluta och blockchain. Ingen organisation vill ha en inkräktare. Genom att utbilda CBN kan den se kryptovalutor som verktyg för ekonomisk tillväxt.

Håller du med Emekas påstående att utbildning är ett viktigt steg som kommer att garantera ett större godkännande av kryptos? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Crypto Tax Compliance Startup Taxbit höjer $ 100 miljoner, riktar sig till internationell expansion – Skatter Bitcoin News

Bitcoinguide

Nya data visar Bitcoin fångade nettovinster under sex månader i rad – marknadsuppdateringar Bitcoin News

Bitcoinguide

Investerare säger att Bitcoin Bull Run inte bara är igång, uppgången är i toppen av den 7: e omgången – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide