Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Nigeria stoppar avslag på gamla eller sönderrivna USD-anteckningar understryker varför Crypto är en bättre reservvaluta – Aktuella Bitcoin-nyheter


I början av april 2021 utfärdade Centralbank of Nigeria (CBN) en cirkulär som varnade nigerianska institutioner om att stoppa praxis att avvisa gamla eller lägre USD-sedlar. CBN utfärdade varningen efter att den “översvämmades av klagomål från allmänheten om att banker och andra auktoriserade valutahandlare avvisade sådana sedlar.”

Avslag på fördärvade eller stämplade USD-sedlar

I cirkuläret utfärdat av Ahmed Umar, en direktör vid CBN: s valutauppdelning, säger centralbanken att den kommer att sanktionera institutioner som “vägrar att acceptera gamla serier / lägre valörer US-dollarsedlar från sina kunder.”

Vidare varnade CBN mot samma institutioner att upphöra med praxis att avlägsna / stämpla USD-sedlar, eftersom dessa “alltid misslyckas med autentiseringstester under bearbetning eller sortering.”

Under tiden är Nigeria inte den enda inflation som drabbat det afrikanska landet som möter denna situation. I Zimbabwe, som på samma sätt har sett värdet av sin valutastörning de senaste åren, är avvisande av gamla eller sönderrivna amerikanska dollar fortfarande ett problem. Vid ett tillfälle tvingades USA: s ambassad i Harare att utfärda ett uttalande som försäkrade Zimbabweerna om att alla amerikanska sedlar förblir lagligt betalningsmedel oavsett när de utfärdades.

Amerikanska ambassadens försäkringar

I sitt uttalande från september 2020 sa den amerikanska ambassaden:

Alla dåligt nedsmutsade, smutsiga, fördärvade, upplösta, slappa, trasiga eller utslitna valutasedlar som tydligt är mer än hälften av den ursprungliga sedeln och som inte kräver någon särskild granskning för att bestämma dess värde, anses inte vara stympade.

Detta meddelande bekräftades senare av Reserve of Bank of Zimbabwe (RBZ) i december 2020 när det försökte avsluta praxis

Trots dessa försäkringar fortsätter sönderrivna eller utslitna USD-sedlar att avvisas av företag och allmänheten. Dessutom har detta fortsatt avslag på gamla eller utslitna USD-sedlar skapat en ny svart marknad för sådana valutor. Som framgår av en rapport kräver vissa zimbabwiska valutahandlare en premie på upp till 50% på någon sönderriven eller gammal USD-sedel.

Medan den amerikanska dollarn är ett allmänt accepterat alternativ till de lokala fiatvalutorna, är det sådana brister som gör kryptovalutor till ett ännu bättre alternativ. Till exempel, förutom att vara immun mot lokal inflation och avskrivningar, möjliggör kryptotillgångar som bitcoin (BTC) eller bitcoin cash (BCH) användarna att betala för vilket belopp som helst utan att oroa sig för de lägre valutadollarna eller trasiga sedlar de kan få som förändring.

I fall där man behöver göra betalningar över gränserna visar kryptokurvor igen att vara ett bättre alternativ eftersom mottagaren får betalt exakt det belopp som beror på dem. Som centralbanker i Nigeria och Zimbabwe har lärt sig, kommer tvång inte att tvinga människor att acceptera någon valuta, inklusive US-dollar.

Istället är det innovativa och säkra pengar som har större chans att klara denna utmaning.

Vad tycker du om avslag på gamla eller sönderrivna USD-sedlar? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

BCH, BTC, Centralbank of Nigeria, Kryptovaluta, valutavvisning, avskrivningar, inflation, Nigeria, Reserve Bank of Zimbabwe, USD, USD-sedlar

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

PancakeSwap godkänner bränning för CAKE Varför det kan vara bullrigt

Bitcoinguide

VanEck arkiverar för Ethereum ETF som ETHs prisstaggers

Bitcoinguide

JD.com-anställda betalas i e-CNY, Tencent, Ant, Mastercard Engage With PBoC – Bitcoin News

Bitcoinguide