Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

NFT: Allt du behöver veta innan du köper och säljer


Den icke-fungibla tokenbommen (NFT) har orsakat en våg av nya investerare och skapare att komma in i rymden. Det är verkligen en spännande tid. NFT-marknaden är dock fortfarande så ny att det inte alltid finns enkla svar på frågor som köpare och säljare har.

Under tiden fortsätter dock NFT-marknaden att växa. Funderar du på att köpa eller sälja en NFT? Här är några viktiga saker att tänka på.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Vad är NFT? Varför är några av dem värda så mycket pengar?

Vad är en NFT? Nu har du förmodligen hört något om den icke-fungibla symboliska vurm. Men bara om du inte har gjort, här är vad du behöver veta: en NFT är en digital samlarobjekt som kanske eller inte kan innebära köp eller försäljning av immateriella rättigheter. Precis som ett Pokemon-kort inte representerar Pikachus immateriella rättigheter, involverar de flesta NFT inte äganderätt.

Därför får många NFT-köpare och säljare undra vad exakt det är som de köper och säljer. Detta har dock inte hindrat investerare från att komma in på NFT-marknader på stora sätt. Under mars månad 2021 omsatte ett antal högt profilerade NFT-försäljningar hundratals miljoner dollar.

Men eftersom tekniken är så ny finns det vissa delar av den som är extremt ineffektiva. Till exempel tar NFT: er som skapats i Ethereum-nätverket höga transaktionsavgifter; NFT-skapelse på Ethereum sägs också ha ett stort koldioxidavtryck. Dessutom finns det oro för bedrägerier i NFT-världen.

Som ett resultat har ett antal potentiella investerare och NFT-skapare skrivit av icke-fungibla tokens, åtminstone för tillfället.

“NFT: er blir ett accepterat medium för utbyte av unika digitala tillgångar, oavsett om det är digital konst, musik eller filmer.”

Men när tekniken förbättras kommer NFT att fortsätta att ha sina dagar i solen. Avron Goss, Chief Security Officer för Royale Finance, sa till Finance Magnates att: “både köpare och säljare borde veta att NFT: er är en viktig del av decentralisering.”

“De ger en oföränderlig och transparent ägarförteckning över en unik tillgång som kan handlas sömlöst mellan köpare och säljare globalt utan att en mellanhand eller expert behöver verifiera äktheten,” förklarade Goss. “Hur det ser ut på global nivå och vad köpare och säljare behöver komma ihåg är att NFT: er blir ett accepterat utbytesmedium för unika digitala tillgångar, oavsett om det är digital konst, musik eller filmer.”

Avron Goss, säkerhetschef för Royale Finance.

Dessutom påpekade Goss att nya användningsfall för NFT kommer att fortsätta att födas över tiden: ”NFT är mer än bara konst eller musik i ett säkert omslag. Deras användning kan utvidgas till ett verktyg på plattformar, sade han.

”Till exempel är NFT Queen of Queens Royale Rarity inte bara ett digitalt konstverk i begränsad upplaga, utan ger också droppar ROYA-tokens på hållaren och ger rabatt på att satsa partier på Royale-plattformen. NFT kommer snabbt att vara ett sätt att inte bara köpa och sälja konst och media utan kommer att bli ett sätt att handla nyttigt värde. ”

Tekniska problem är fortfarande en funktion av NFT-universum

Det finns några viktiga saker att ta hänsyn till innan du går in på NFT-marknader som antingen köpare eller säljare. Edmund McCormack, grundare och VD för DChained, sa till Finance Magnates att: “För köpare och säljare av NFT finns det flera utmaningar som kan påverka värdet och den potentiella avkastningen på deras investeringar.”

Dessa inkluderar “avgifter för påverkan av trängsel och transaktion (eller” gas “) som ofta beror på begränsade fönster när NFT är tillgängliga för transaktioner, och” högfrekventa handelssystem (eller “bots”) som kväver rättvis handel mellan köpare och säljare av manipulera priser och tillgängligt utbud. ”

McCormack sa att dessa problem löses långsamt men säkert. Vissa NFT-plattformar har beslutat att metoden för att ta itu med dessa frågor på kort sikt är att införa ”” vita listor ”för att delta i en privat eller offentlig försäljning.”

”Det har inte bara ökat det övergripande engagemanget för sina projekt, eftersom deltagarna måste uppfylla en rad krav för att kvalificera sig för en potentiell plats på den” vita listan ”, men det har minskat volymen av“ bots ”och trängsel för att köpa sina tokens ,” han sa. “Lika viktigt har involveringen av projektets grundande team, allt från kommunikation på den” vita listan “genom den officiella offentliga noteringen, bidragit till att skapa en blomstrande investerarmarknad.”

Icke-fungibla tokens köpare och säljare bör också vara säkra på att det de köper eller säljer är den “riktiga saken”. McCormack förklarade för Finance Magnates att: “det är ytterst viktigt att verifiera att den NFT som du köper är äkta och kommer från den begränsade leveransen.”

”En viktig hyresgäst för NFT är att de får sitt värde av brist; Det är dock viktigt att komma ihåg att vem som helst kan pruta en NFT på blockkedjor och sedan marknadsföra sitt arbete – eller betala en influencer på sociala medier – för att få dig att köpa sina förfalskningar. Det är en praxis som vi har sett när blockchain-projekt erbjuder sina tokens för offentlig notering, vilket har fått många av dem att ange kontraktsadressen för deras token så att investerare inte luras av “knock-offs.” “

Föreslagna artiklar

Kohle Capital Markets introducerar USD / THB för kunder Gå till artikeln >>

Edmund McCormack, grundare och VD för DChained.

Vad behöver du veta innan du köper en NFT?

Gunther Sonnenfeld, VD för den icke-fungibla token digitala rättighetshanteringsplattformen RAIR, rådde att: ”köpare bör ta hänsyn till deras insamlingskriterier. Idén med NFT är att vara en stolt ägare av ett föremål, och därför bör man, som alla stolta samlare, tänka på temat, substansen och nätverksvärdet för de föremål som köpts genom en NFT. ”

Gunther Sonnenfeld, VD för NFT: s digitala rättighetshanteringsplattform RAIR.

NFT-skapare och handlare, Julian Alvarez Silva, berättade också för Finance Magnates att köpare borde utvärdera sina skäl för att köpa en NFT: ”är det bara för att du gillar det, eller för att det är en” investering ”?” han frågade.

“Som en investering, trots att det kan ha bra avkastning, finns det för närvarande ingen historia om att de bibehåller sitt värde på lång sikt så det är för tidigt att veta,” påpekade Silva.

“Viktigast av allt, du måste veta hur man köper och håller innehållet fungerar säkert, så att i framtiden, om du väljer att sälja, kan du få tillgång till det,” sa han. “Då måste du veta vad du kommer att använda den NFT för, hur du kommer att lagra den och vad marknaden för den är.”

Vad måste NFT-skapare tänka på innan de säljer sina poletter?

NFT-säljare har en annan uppsättning faktorer att tänka på, särskilt om säljaren är skaparen av en NFT.

Sonnenfeld rådde att: ”säljare bör få en uppfattning om hur de vill prissätta sina varor per det belopp de kommer att utfärda så att de inte prissätter sig från marknaden genom att sätta för lågt pris eller för högt pris i sina första omgången.”

Juan Alvarez Silva (@kingjulianiam) meddelade att: ”säljare måste överväga vad detaljerna i deras icke-fungibla token kommer att vara, till exempel hur många kopior som kommer att finnas tillgängliga, vilken plattform de kommer att använda för att sälja sitt innehåll och hur de kommer att välja att marknadsföra det. ”

“Dessutom är det mycket viktigt att de kontrollerar villkoren för det smarta avtalet som är bifogat deras NFT”, noterade han. “Detta kommer att diktera hur stort eller litet uppdrag de kommer att få för varje återförsäljning av den nämnda konsten, om det kommer att finnas royalty i samband med licensiering av deras konst, och om det kan finnas flera ägare.”

Dessutom måste NFT-säljare överväga hur de ska finansiera transaktionsavgifterna som krävs för att skapa icke-fungibla tokens, särskilt på Ethereum blockchain. OpenSea.io har en NFT-skapande modell som kommer att lägga räkningen i köparens händer – fortfarande, i slutet av dagen, måste någon betala.

Att vara säker i NFT-universum

För både köpare och säljare av NFT är dock den viktigaste delen av försäljningsprocessen due diligence och säkerhet.

Silva sa till Finance Magnates att: “köpare och säljare måste lägga tid och övning på att förstå din plånbok och hur man kan hålla den säker.”

“På samma sätt som du inte anger dina bankuppgifter på slumpmässiga webbplatser, skulle du inte vilja dela din fröfras eller privata nyckel någonstans”, skrev han.

Oleg Kurchenko, grundare av Binaryx kryptovalutautbyte.

Oleg Kurchenko, grundare av Binaryx-kryptovalutautbyte, förklarade för Finance Magnates att icke-fungibel symbolsäkerhet är särskilt viktig nu när tekniken fortfarande är relativt ny (och därför mer sårbar.)

“Det största tekniska problemet för NFT är att de är lika potentiellt hackbara som alla andra tillgångar online – som ditt online-konto eller ett e-postmeddelande”, sa Kurchenko till Finance Magnates. “Därför kan en NFT också stulas och om ditt NFT-konto bryts och token överförs till ett annat konto finns det inget du kan göra åt det.”

”Det finns ingen myndighet som en bank eller polis, där du kan ringa för att klaga och verkliga lagar kanske inte gäller i fall av blockchain-relaterade tvister. Så användarna som äger NFT bör ta allt ansvar för säkerheten för sina tillgångar. ”

Vad tycker du om att köpa och sälja i NFT-rymden? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Source link

Related posts

Post-COVID, likviditetsbryggning är viktigare än någonsin: Verktyg för mäklare

Bitcoinguide

cTrader Copy Strategy Beats World Copy Trading Record

Bitcoinguide

Detta kunde undvikas – De förlorade Bitcoin-förmögenheterna »CryptoNinjas

Bitcoinguide