Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Nästa steg mot större DeFi-antagande


Med kryptovalutans marknadsvärde som stiger till över två biljoner dollar är det säkert att säga att pengarnas ansikte tittar i nya riktningar. Den finansiella sektorn upplever ett paradigmskifte som kan jämföras med uppfinningen av kredit i sig, och som Forbes nyligen påpekat kommer ökningen av decentraliserad finansiering att revolutionera finansiella tjänster på ett sätt som “skulle kunna göra finansiella transaktioner billigare och säkrare samtidigt som det ökar tillgången till alla – och inte bara vissa demografiska eller några utvalda.”

Radix lanserar sitt efterlängtade Olympia Betanet den 28 april i ett drag som hjälper till att förverkliga DeFi: s för närvarande stuntade potential. Olympia utnyttjar tekniken som är lika exponentiellt bättre för att validera transaktioner som den är för miljön. DeFi och planeten väntar tålmodigt på Olympias räddning, och med släppet av Olympia Betanet signalerar Radix ett avgörande steg mot den planerade lanseringen av sin mainnet i juni.

Varför Radix är nödvändigt för DeFi

Även om framstegen inom DeFi strömmar framåt står de inför spärrar för massanpassning på grund av skalbarhet och hastighet. Nuvarande blockchain-system som Ethereum, det nuvarande hemmet för de flesta DeFi-protokoll, är smärtsamt långsamma och dyra att använda. Ethereum tillåter idag bara 15 säkra transaktioner per sekund, och detta bleknar i jämförelse med 65 000 kapacitetsgränser för transaktioner per sekund som hanteras av VISAs föråldrade och årtionden gamla infrastruktur. Dessutom, på grund av trängsel orsakad av populariteten för DeFi, har användning av Ethereum blivit oerhört dyrt, vilket begränsar decentraliserade användningsfall till dem med fickor som är tillräckligt djupa för att betala för blockchains tjänster.

Radix kommer att omdefiniera DeFi med hastighet, skalbarhet och säkerhet

När Radix har släppts ur full kraft kommer DeFi-användare att ges kapacitet att utföra nästan en och en halv miljon transaktioner per sekund med bekräftelser som returneras på bara en till två sekunder. Som jämförelse hävdar Ethereums efterlängtade uppgradering, Ethereum 2.0, att den kommer att kunna hantera 100 000 transaktioner per sekund. Det är här Radix leder anklagelsen när det gäller att bygga en dynamisk framtid: fördelarna med DeFi kommer att skapa hållbar tillväxt i alla ekonomiska skikt, från hallarna i Christies auktionshus som säljer höga priser för NFT till undertjänade 1,7 miljarder obankrade människor i världen.

DeFi nådde nyligen en milstolpe på 100 miljarder dollar i totalt värde låst (TVL), och det mesta av detta har gjorts på motsvarande ett föråldrat 56k-modem i stort behov av utbyte. Medan Ethereum-leksaker med lager 2-lösningar för sin föråldrade blockchain, som designades 2015 och redan knäcker under pressen från DeFi: s uppgång till framträdande i mitten av 2020, erbjuder Radix en bredbandslösning för nästa generation av decentraliserade appar och protokoll – och denna siffra på 100 miljarder dollar i TVL kommer säkert att förmörkas av höjder med hjälp av Olympias ankomst. Alla som kan komma ihåg den digitala renässansen som inträffade kring massanslutningen av bredbandsinternet kan förutsäga möjligheterna för en DeFi-framtid med 1,4 miljoner transaktioner per sekund.

Utöver denna massiva kapacitetsökning kommer Radix unika teknik att minska möjligheterna till hack och exploater. Dessutom är Olympia komponerbar, vilket innebär att olika DeFi-protokoll kommer att kunna arbeta sömlöst med varandra, oavsett hur DeFi-ekosystemet utvecklas i framtiden. Lägg till alla dessa funktioner tillsammans, och vad detta innebär är att problemen med att blockera blockchain-teknikens massanpassning äntligen kan lösas.

Vad du kan förvänta dig av Betanet

Innan ett seriöst nätverk lanseras släpper utvecklare ett testnätverk: ett säkert utrymme för att samla en mängd information om hur blockchain kommer att reagera på användare och världen i stort. Testnätverk är också avgörande för att stryka ut buggar och säkra mainnet för en korrekt lansering, och Olympia Betanet kommer att tjäna detta syfte för att förbereda Olympia Mainnet för slitage av allmän användning.

100 validerare, eller personer som hjälper till att driva nätverket, har redan valts bland över 300 applikationer för att hjälpa till att genomföra Olympia Betanets försökskörning genom att uppfylla kriterier som är avsedda att förbättra säkerheten och prestandan. Dessa validerare kommer att stresstesta och sträcka Betanet till dess gränser, och deras hjälp kommer utan tvekan att säkerställa en lyckad lansering i juni för Olympia mitt i vad som förväntas bli DeFi’s Summer 2.0.Source link

Related posts

Mystery Whale flyttar 20 Bitcoin Block-belöningar från 2010, Entity flyttade 10.000 BTC sedan förra året – Aktuella Bitcoin News

Bitcoinguide

Dogecoin (DOGE) slår Bitcoin, varför det kan testa $ 0,5

Bitcoinguide

Hur IBM kommer att förvandla patent i NFT med sin Blockchain

Bitcoinguide