Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Musk håller på sin Bitcoin, varför Tesla sålde 10% av sin BTC?


Igår släppte Tesla sin resultatrapport för första kvartalet 2021. I februari köpte företaget 1,5 miljarder dollar i Bitcoin. Enligt rapporten har Tesla sålt minst 10% av sin position för 101 miljoner dollar.

Både företaget och dess VD Elon Musk fick hård kritik från kryptosamhället och andra. DDTG Global ägare Dave Portnoy anklagade Musk för att “dumpa” sin BTC på investerare för att “göra en förmögenhet”. Teslas VD svarade till Portnoy och förklara orsaken till hans företags beslut:

Jag har inte sålt någon av mina Bitcoin. Tesla sålde 10% av sina innehav huvudsakligen för att bevisa likviditeten i Bitcoin som ett alternativ till att hålla kontanter i balansräkningen.

Som rapporterats av NewBTC försökte Tesla förmodligen uppnå ett specifikt mål för detta Q1 och sålde en del av sin BTC med den avsikten. Uppgifter från The New York Times visar att biltillverkaren har en kvartalsvinst på 438 miljoner dollar som en heltidshöjd för företaget.

Dessutom gjorde Tesla cirka 518 miljoner dollar med utsläppskrediter till olika företag. Som jämförelse gjorde företaget förra året 164 miljoner dollar på denna typ av kredit. Totalt tjänade Tesla över 1 miljard dollar under första kvartalet i år.

Företaget står inför svårigheter som den globala bristen på datorchips, säger New York Times-rapporten och hinder i dess leveranskedja. Men Teslas CFO eller Master of Coin, hans officiella titel, Zach Kirkhorn sa att deras Bitcoin-investering “har visat sig vara ett bra beslut”.

Kirkhorn tillade att företaget kommer att fortsätta att lägga en del av sitt kapital i BTC och växa sina innehav vita sina kunder köper med kryptovalutan.

Bitcoin var nyckeln till Teslas resultat för första kvartalet

Reporter Clare Sebastian för CNN markerad att Bitcoin var det “små skrift” i Teslas rapport. Vinsten för att avveckla den lilla delen av deras BTC-innehav stod för nästan 25% av deras lönsamhet.

Företaget har rekord på 7 kvartals resultat, men nu står det inför den ovannämnda krisen i sin leveranskedja. Musk förväntar sig att chipbristen fortsätter till 2023, åtminstone. Därför kommer Bitcoin sannolikt att fortsätta att vara en central komponent i företagets finansiella strategi.

Ytterligare uppgifter försedd av monitor Bitcoin Treasuries visar att Tesla, Inc fortfarande håller andraplatsen i rankningen av börshandlade företag som köpte BTC. Den muskusledda enheten innehar cirka 48 000 BTC eller .229% av hela kryptovalutans tillgång.

Bitcoin BTC BTCUSD
Tesla hamnar på andra plats när det gäller BTC-innehav. Källa: Bitcoin Treasuries

MicroStrategy sitter högst upp med 91 579 BTC eller 0,436% av utbudet. Totalt innehas 1,4 miljarder dollar (6,78% av BTC: s totala tillgång) av börshandlade företag.

Bitcoin handlas till $ 54,019 med en vinst på 2,7% i det dagliga diagrammet. I vecko- och månadsdiagrammet visar BTC sidorörelser.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC med små vinster i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Source link

Related posts

Människor borde veta att Bitcoin och Wall Street Bitcoin är två olika saker helt

Bitcoinguide

När ska du sälja dina mynt

Bitcoinguide

Aladdin Exchange-evenemanget på 1 000 000 dollar är online – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide