Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Music Company grundat av Dr. Luke möjliggör Bitcoin-betalningar för låtskrivare och producenter – Nyheter Bitcoin News


Adaptation av Bitcoin mainstream är inte begränsad till kändisar som stöder kryptovalutan via sociala medier eller intervjuer på TV. Musikindustrin är också intresserad av att gå med i vagnen, med ett oberoende förlag som nyligen möjliggjorde bitcoinbetalningar.

Adoption av Bitcoin kommer som svar på begäran från skapare av receptlåtar

Enligt Variety erbjuder Prescription Songs, grundat av Dr. Luke (Lukasz Sebastián Gottwald), nu sin lista över producenter och låtskrivare möjlighet att skicka betalningar i bitcoin (BTC). Funktionen är möjlig tack vare ett partnerskap undertecknat med kryptobetalningsleverantören Bitpay.

Dr. Luke är en välkänd hitmaker i branschen, vars förlagsföretag katalog innehåller hits som “Say So” av Doja Cat, “Don’t Start Now” av Dua Lipa, Katy Perrys “Teenage Dream”, Kelly Clarksons ” Sedan du varit borta, ”Miley Cyrus” “Party In The USA”, “Moves Like Jagger” av Maroon 5, “Starboy” av The Weeknd och “Juice” av Lizzo.

Med ord från Luke – som har varit i branschen i över 20 år och inte undantagen från kontroverser – har skapare av receptlåtar aktivt bett honom om att ett bitcoinbetalningsalternativ ska inkluderas:

Receptlåtar har alltid varit en branschledande leverantör av de bästa tjänsterna till våra låtskrivare, producenter och artister. Några av våra skapare frågade om att få betalt i bitcoin, så vi ville komma före paketet och tillhandahålla den tjänsten. Bitpay är ett sådant kraftverk i bitcoin. Jag är glad att jobba med dem i musikutrymmet.

Det är inte den första kryptorelaterade affärsmanövrer som gjorts av Dr. Luke

Dessutom anser Sonny Singh, Bitpays kommersiella chef, att användningen av BTC bara är “det första steget för musikindustrin att börja arbeta” inom blockchain-sfären och berömmer den växande antagandet av icke-fungibla tokens (NFT):

Receptlåtar och Dr. Luke har alltid varit innovativa med sina artister och låtskrivare, och att ge dem möjlighet att få royaltybetalningar i bitcoin visar än en gång hur banbrytande de är.

Men Dr. Luke har inte varit en främling för krypto- och blockchainutrymmet alls. Han var en tidig investerare i den nordamerikabaserade digitala tillgångsgruvaren Blockcap.

Vad tycker du om receptlåtar som antar bitcoinbetalningar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Shark Tanks Kevin O’Leary kommer bara att köpa “rena” bitcoins – säger att institutioner inte kommer att köpa “blodmynt” från Kina – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Amazon arbetar med digitala valutalösningar – Pilotprojekt startar i Mexiko – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Riskkapitalfonden Yolo investerar i digitala marknadsföringsspecialister eCartic – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide