Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

MTI VD och hustru utfärdat med provisorisk sekwestreringsbeslut av Sydafrikas högsta domstol – Reglering Bitcoin News


En sydafrikansk högsta domstol delgav nyligen Mirror Trading International (MTI) Johann och Nerina Steynberg en preliminär beslut om beslut. Domstolens beslut följer en framgångsrik domstolsansökan från de fem gemensamma provisoriska likvidatorerna av den nu nedlagda online-bitcoinbedrägeriet.

Sekwestrering inte slutgiltig

Enligt en rapport serverades ordern enligt uppgift på Steynbergs bostadsadress vid Eagle Crest i Polokwane. Rapporten tillägger emellertid att Steynbergs fortfarande “har fram till återvändandedagen den 20 juli 2021, för att ange skäl till varför slutlig bindning inte bör beviljas vid det datumet.” Under tiden levererades också en kopia av detta domstolsbeslut till den sydafrikanska inkomsttjänsten.

Som tidigare rapporterats av Bitcoin.com News kollapsade MTI efter att Johann Steynberg, som enligt uppgift flydde till Brasilien i slutet av december 2020, blockerade medgrundare från att komma åt företagets bankkonton. Innan de flydde hade emellertid VD avstått kontrollen över företagets medel till sin fru Nerina.

Ett försök att rädda MTI

Under tiden anger samma rapport att vissa investerare försöker rädda MTI. Rapporten säger:

MTI kommer tillbaka i domstol nästa månad (maj), eftersom vissa investerare försöker rädda det från slutlig avveckling och snarare sätta det under affärsräddning eller omstrukturera sina skulder i enlighet med en kompromiss enligt avsnitt 155 enligt aktiebolagslagen.

Icke desto mindre kommer denna sista ansträngning för att rädda MTI även efter att både likvidatorerna och Financial Sector Conduct Authority (FSCA) sa att de inte ser “stora chanser att företaget räddas från likvidation.”

Samtidigt trots att de är osäkra på ”hur mycket som kommer att återvinnas från Johann och Nerina Steynbergs gods”, säger likvidatorerna att de har en bättre förståelse för var några av MTI-tillgångarna kan stashas. Denna nya uppfattning följer användningen av avsnitt 417/418 utredning av aktiebolagslagen som används “för att spåra och återvinna tillgångar i insolventa företag.”

Likvidatorer har uppmanat MTI-medlemmar att lämna in sina fordringar till insolvensutövarna på investrust.co.za.

Tror du att denna beställning kommer att bevisa återhämtningschansen för MTI-investerare? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Varför Ethereum kan korrigera till 1 750 $ innan en ny ökning

Bitcoinguide

Mer Bullish Tailwinds för Bitcoin när den amerikanska kommittén godkänner $ 593 miljarder i fördelar

Bitcoinguide

Möt projekt som låser upp illikvida marknader

Bitcoinguide