Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

MrBeast fångar värme för att främja påstådd refinable pump and dump scam


Amerikanska YouTuber Jimmy Donaldson, bättre känd som MrBeast, är inblandad i anklagelser om att han lurat sina anhängare att köpa en pump och dumpa token. Refinable’s Initial DEX Offering (IDO) ägde rum på tisdag och var Polkastartars största lansering hittills och sålde på mindre än fem minuter.

Men vissa investerare hävdar att de inte kunde sälja sina FINE-tokens när priset började tanka. Andra säger att de inte var medvetna om att köpa till topppriset. Kändisers kryptotillskott har kommit alltmer under rampljuset på senare tid. Den senaste händelsen med MrBeast har inte hjälpt problemet.

MrBeast i varmt vatten

Refinable är Binance Smart Chain (BSC) första stora NFT-marknadsplats. Enligt ett blogginlägg från Binance ger plattformen skapare “att enkelt och billigt skapa, upptäcka, handla och utnyttja NFT: er.”

För närvarande finns det tre huvudsakliga NFT-marknadsplatser. Opensea, Rarible och SuperRare, som oftast använder Ethereum blockchain och är föremål för höga gasavgifter. Med Refinable som körs på det billigare BSC-nätverket har användare nu ett mer tillgängligt NFT-alternativ.

Enligt @defnoodles, priset på Refinable fluktuerade vilt under lanseringsprocessen. Han tillade att användare skyller MrBeast för de tekniska svårigheterna när de försöker avsluta under försäljningen.

Många är frustrerade över MrBeast. De hävdar att när de köpte “Refinable”, kunde de inte sälja det och fick ett “ingen likviditets” -fel. Andra säger att de inte kunde se inköpspriset och var inte medvetna om att de köpte den till $ 9. Refinable påstås raderade tweets efter motreaktion.

FINEUSD öppnade handel för allmänheten till 8,36 USD. Inom några timmar tankade en kraftig nedgång priset till $ 4,85. Det har malts nedåt sedan och botten till $ 1,73 idag.

Source: FINEUSD on CoinMarketCap.com

Några av MrBeasts anhängare drabbades av stora förluster efter att ha investerat efter att ha sett YouTubers stöd på reklammaterial. @defnoodles nämnde även att vissa hade tappat sina livssparande.

Baserat på hans filantropiska rykte tror vissa att MrBeast också är ett offer för detta. En användare av Reddit tvivlar på att han tänkte att detta skulle hända och tillade att influenser och kryptokurrency sällan utgör lämpliga sängkamrater.

”Jag tvivlar starkt på att MrBeast avsiktligt försökte skruva folk, men han är fortfarande inblandad här. Som influencer borde han förstå att han att berätta för människor att investera i krypto kan få mycket dåliga resultat. ”

Kändisar Crypto påteckningar exponeras

Under höjden av Wallstreetbets-rörelsen i slutet av januari, början av februari, satte Dogecoin-exponeringen i mainstream också kryptovaluta på många människors radar.

Tech YouTuber Marques Brownlee tog tillfället i akt att berätta vad som händer bakom kulisserna med influenser. I en video diskuterade Brownlee en sponsringsutredning där han ombads att marknadsföra Tron via Twitter. Men för att det inte ska se ut som ett sponsrat inlägg.

”Ju mer jag läser i det här e-postmeddelandet desto mer skissartat är det. De nämner att de ofta kallas Ethereum-mördaren. Vad du än säger. Och de måste få det att se ut som om det inte är en sponsrad tweet. ”

Tron VD Justin Sun förnekade något fel och förklarade det som ett okänt medlemsförbund.

Icke desto mindre avslöjar Brownlee’s hammare budskapet om att investerare alltid ska ta kändisar med kryptopåståenden med skepsis.

Source link

Related posts

Sydafrikanska Crypto-plattformen Revix samlar in 4,1 miljoner dollar – Fintech Bitcoin News

Bitcoinguide

Dvision Network inställd för att släppa NFT-tecken i begränsad upplaga – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Skaparen av felfri toppindikator säger att Bitcoin inte görs, trots signal

Bitcoinguide