Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Möt projekt som låser upp illikvida marknader


När det gäller investeringar är likviditet en viktig del av ekvationen. När allt kommer omkring betyder en likvid marknad att du enkelt kan gå in och ut på en marknad utan att drabbas av överflödig glidning.

Det finns dock ett antal tillgångsslag som i allmänhet erbjuder en rad otroligt lukrativa investeringsmöjligheter, men som för närvarande lider av antingen dålig total likviditet eller helt enkelt är svåra att komma in och ut.

Tack vare tillkomsten av blockchain-teknik och några innovativa plattformar blir dessa outnyttjade möjligheter allt mer tillgängliga. Här tittar vi på tre projekt som använder blockchain-teknik för att låsa upp den dolda potentialen på illikvida marknader.

Liquidify

Långsidiga tillgångar är en relativt outnyttjad investeringsklass och används vanligtvis endast av de få som kan upptäcka och dra nytta av nischprodukter med lågt börsvärde och likviditet.

Fram till nyligen var investeringar i många långvariga tillgångar en utmanande affär och var till stor del domänen för långsiktiga investerare som ofta var tvungna att förlita sig på mellanhänder för att mäta en affär med en köpare vid ett senare tillfälle.

Detta är exakt den fråga som Liquidify ser ut att ta itu med sin blockchain-drivna plattform som ser ut att påskynda likviditeten hos long-tail-tillgångar genom att låta användare enkelt byta dem över blockchain genom ett unikt tillgångspoolsystem – känt som en likviditetsaccelerator.

Det uppnår detta genom en unik kombination av två verktygstecken. Dessa är LAT, en token som kan användas för att säkerställa långvariga kryptotillgångar i en reversibel process, och LFY – den token som används för styrning av protokollet, inklusive tillgångslistning och klassificering.

Plattformen ger en enkel inträdeskanal för investerare att få exponering för en rad långvariga tillgångar som tidigare skulle vara antingen omöjliga att investera i eller opraktiska på grund av problem med prisupptäckt.

Version 1.0 av Liquidify-plattformen är planerad att lanseras i april och kommer att medföra syntetisering av säkerheter – så att användare kan ladda sina långa tillgångar i en likviditetspool. Dessa omvandlas sedan till ett antal LAT och LFY, som kan användas i hela Liquidify-ekosystemet.

LABS

Fastigheter och blockchain är en osannolik kombination, men när det görs rätt är resultatet förvånansvärt effektivt.

Just nu kan investera i fastigheter vara en utmanande uppgift. Det finns inte bara ett stort inträdesbarriär på grund av den enkla kostnaden för många fastigheter, men det finns också geografiska begränsningar och otaliga mellanhänder att hantera, medan det snabbt går att realisera en fastighetsinvestering utan att drabbas allvarligt.

Men LABS, en plattform som använder blockchain-teknik för att överbrygga fastighetsvärlden och DeFi, kan vara den första som löser dessa problem. Det gör detta genom att tillåta tokenisering och fraktionering av fastighetsinvesteringar. Den som köper och innehar dessa polletter motsvarar en delägare i den underliggande fastigheten.

Detta låser inte bara upp likviditeten hos potentiellt illikvida fastighetstillgångar genom att göra dem mer tillgängliga för den vardagliga investeraren, utan det gör också att bygga en internationell fastighetsportfölj mycket mer tillgänglig, eftersom investerare kan undvika det tekniska som följer med att säkra fastigheter i andra länder. .

Säkerhetstoken som skapas genom fraktioneringsprocessen kommer att kunna handlas på en fullt licensierad värdepappersbörs och även LABS-plattformsbytesplattform, vilket säkerställer att innehavare alltid kan få likviditet för sina fastighetsaktier.

NFT Tech

Populariteten för icke-fungibla tokens (NFT) har ökat enormt de senaste månaderna, eftersom ett brett utbud av nya användningsfall blev uppenbara, inklusive NFT som representerar album, virtuella kritiker, fastigheter och mycket mer. Vi såg till och med den dyraste NFT-försäljningen genom tiderna för bara några veckor sedan, med en ny Beeple NFT som säljs för coola 69 miljoner dollar.

Men trots att intresset för att NFT når rekordhöjder lider de fortfarande av en uppenbar fråga – brist på likviditet. Till skillnad från vanliga kryptovalutor som kan byta händer dussintals gånger på en dag, går NFT i allmänhet långsammare och har begränsad likviditet. Men det här kanske inte är fallet mycket längre om NFT Tech har sitt sätt.

Även om NFT Tech försöker hjälpa användare att skapa icke-fungibla tokens (NFT) och visa sin NFT-portfölj, har den flera spännande funktioner som kan hjälpa till att öka likviditeten på NFT-marknader på allvar. Den första av dessa är dess automatiska värderingssystem, som tilldelar ett värde till NFT för att möjliggöra automatisk NFT-arbitrage.

Men kanske viktigare är dess kraftfulla orderbaserade NFT-utbyte, som gör det möjligt för användare att lägga bud och fråga order för NFT, vilket hjälper investerare att enkelt köpa och sälja tokeniserade konstverk och andra NFT på sin marknadsplats.

Plattformen har också incitament för likviditetsleverantörer som kan fylla order mellan flera NFT-marknadsplatser, vilket ytterligare ökar likviditeten hos NFT.

Source link

Related posts

ECOMI listar OMI-token med BitMax – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Cardano Price raderar Breakout Pop med hälften, möter björniga H&S-risker

Bitcoinguide

Music Company grundat av Dr. Luke möjliggör Bitcoin-betalningar för låtskrivare och producenter – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide