Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Möt kryptovalutorna som tacklar inflationen


Inflation. Vi hanterar alla det, men få av oss förstår hur skadligt det är för vår ekonomi eller hur det urholkar köpkraften för våra pengar över tiden.

Med den amerikanska dollarn (USD) som tappade mer än 90% av sin köpkraft under förra seklet, och många fiatvalutor som lider av utsläppsinflation på grund av otillräcklig ekonomisk politik har kryptokurvor ofta betraktats som en potentiell lösning på inflationsproblemet.

Men som vi snart kommer att se, går vissa kryptovalutor längre än andra när det gäller att presentera en lönsam lösning på nuvarande ekonomiska utmaningar.

Bitcoin

OG för kryptovalutavärlden, Bitcoin, var den första digitala tillgången som byggdes ovanpå en decentraliserad blockchain-huvudbok. Det är också en av de första valutorna, period, som kan betraktas som ” antiinflatorisk – eftersom dess inflation gradvis minskar med tiden.

Till skillnad från många kryptovalutor, som i huvudsak har oändlig maximal tillgång, kommer det aldrig att finnas mer än 21 miljoner bitcoins.

Utöver detta har den också en gradvis minskande inflation, eftersom mängden Bitcoin som präglas med varje nytt block halveras var 210 000 block – eller ungefär vart fjärde år.

Detta står i skarp kontrast till många vanliga valutor, som har ett ständigt växande cirkulerande utbud – en fråga som är känd för att leda till minskad köpkraft, dvs. att du kan köpa färre varor och tjänster med samma summa pengar över tiden.

Denna gradvis minskande utsläppshastighet är hårdkodad i Bitcoin-protokollet och säkerställer att användarna alltid kan vara säkra på att det aldrig kommer att bli några plötsliga ökningar i utbudet – ofta känt som en “leveranschock”. Detta är inte fallet med fiatvalutor, som helt enkelt kan skrivas ut när och när det anses nödvändigt av centralbanken.

Med Bitcoin introducerades världen till konceptet med valuta som är utformad för massorna snarare än för de stora företagen, som faktiskt drar nytta av inflationen på grund av den minskande effekt den har på deras låga ränteskulder.

Profetia

Du kanske redan har hört talas om profetior på grund av dess massivt populära avkastningsodlingsfunktion, känd som Prophet Pools.

Men vad du kanske inte vet är att Profetia också är på väg att störa vårt sätt att tänka på pengar genom att utveckla en helt original krypto-ekonomisk modell med flera unika penningpolitiska syften för att balansera utbudet med efterfrågan.

Kärnan i Prophecys ekonomiska modell är en brinnande process, där PRY-tokens bränns både kroniskt och periodiskt baserat på en rad parametrar relaterade till nätverksaktivitet och efterfrågan – vilket hjälper till att minska det cirkulerande utbudet och motverka onödig inflation.

Den introducerar också en ursprunglig konsensusmekanism som kallas Proof of Committed Decay (PoCD), som används för att upprätta en ekonomisk politik som gynnar majoriteten snarare än de få.

Den använder en mängd olika datakällor, såsom satsningshastigheten för varje epok, öppen marknadsintresse, tillgänglig likviditet och volym och mer för att bestämma de ekonomiska egenskaperna hos Profetianätverket.

Till skillnad från vanliga pengar är PRY-token utformad för att ge användaren möjlighet och upprätthålla eller förbättra sitt värde över tid genom en leverantör och en reaktiv ekonomisk politik. Resultatet är en sund monetär enhet, PRY-token, som är lämplig att driva framtidens ekonomiska landskap.

BOMB-experimentet

Mer av ett experiment än ett faktiskt försök till en livskraftig valuta, är BOMB-token utan tvekan den mest aggressivt deflaterade kryptokurrency som finns.

Konceptet bakom BOMB är enkelt. Vid tillkomsten fanns exakt 1 miljon bomber. Men vid varje BOMB-överföring bränns exakt 1% av antalet skickade BOMB, vilket tar bort dem permanent. Som ett resultat skulle en 100 BOMB-överföring lämna 99 BOMB i omlopp.

bomba

Beroende på hur snabbt BOMB överförs kan du, som du kan föreställa dig, leda till en dramatisk minskning av utbudet över tiden. Från och med april 2021 har 9% av det maximala utbudet redan bränts, vilket bara kvarstår 910 000 bomber.

Till skillnad från Bitcoin och Prophecy är BOMB inte utformad för att bli en transaktionsenhet. Istället syftar det helt enkelt till att skydda mot ekonomisk inflation.

På grund av sina unika egenskaper är BOMB inte direkt kompatibel med de flesta större DeFi-applikationer – trots att den är byggd på Ethereum. Användare kan dock slå in sin BOMB till en separat token som kallas Wrapped BOMB (WBOMB) för att använda den utanför BOMB dApp-ekosystemet.

Source link

Related posts

Polkadots drivna återförsäkringsplattform UnoRe integreras med Orion Protocol »CryptoNinjas

Bitcoinguide

People’s Bank of China Gov: Crypto är ett “investeringsalternativ”, inte “valuta”

Bitcoinguide

Crypto-plånbok-appen Klever lanserar betatestning för sin nya växlingstjänst »CryptoNinjas

Bitcoinguide