Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Morgan Stanley gör 3 Bitcoin-medel tillgängliga för kunder – Finance Bitcoin News


En av de största amerikanska investeringsbankerna, Morgan Stanley, kommer att erbjuda sina kapitalförvaltningskunder tillgång till bitcoinfonder. Goldman Sachs, JPMorgan Chase och Bank of America: s divisioner för kapitalförvaltning tillåter för närvarande inte sina rådgivare att erbjuda direktinvesteringar i bitcoinfonder.

Morgan Stanley att erbjuda välståndskunder tillgång till Bitcoin-fonder

Investeringsbanken Morgan Stanley, med 4 biljoner dollar i kundtillgångar, har blivit den “första stora amerikanska banken som erbjuder sina klienter med kapitalförvaltning tillgång till bitcoinfonder”, rapporterade CNBC onsdag.

Företaget berättade enligt uppgift till sina finansiella rådgivare i ett internt memo att det lanserar tillgång till tre fonder som tillåter exponering för bitcoin, den publicerade publikationen, med hänvisning till personer med direkt kunskap om saken. Enligt folket har kunder krävt exponering för kryptovalutan och lagt till:

Kunderna kan sannolikt göra investeringar redan nästa månad, efter att bankens finansiella rådgivare har slutfört kurser kopplade till det nya erbjudandet.

Två av de bitcoinfonder som erbjuds är från Galaxy Digital: Galaxy Bitcoin Fund LP och Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP. Den tredje är FS NYDIG Select Fund, en gemensam insats från kapitalförvaltaren FS Investments och New York Digital Investments Group (NYDIG). Den senare är bitcoininvesteringsarmen för Stone Ridge Asset Management. Två av fonderna har lägsta investeringar på 25 000 dollar, men Galaxy Institutional Bitcoin Fund har minst 5 miljoner dollar.

Fonderna är endast tillgängliga för kunder i Morgan Stanleys kapitalförvaltningsavdelning och investeringarna är begränsade till 2,5% av kundens totala nettovärde, avslöjade källorna. Kunderna måste ha minst 2 miljoner dollar i tillgångar som innehas av företaget med “en aggressiv risktolerans” för att kvalificera sig, medan värdepappersföretag behöver minst 5 miljoner dollar i banken.

Förmögenhetshanteringsavdelningarna i andra stora amerikanska investeringsbanker – Goldman Sachs, JPMorgan Chase och Bank of America – tillåter för närvarande inte sina rådgivare att erbjuda direktinvesteringar i bitcoinfonder, noterade nyhetsbyrån.

Galaxy Digital-koncernchefen Mike Novogratz och NYDIG twittrade båda att de är stolta över att “samarbeta med Morgan Stanley, den första amerikanska banken som erbjuder tillgång till bitcoin för sina välfärdshanteringskunder.”

Bitcoinare välkomnar detta drag av Morgan Stanley och berömmer investeringsbanken för sitt bidrag till att göra bitcoin mer mainstream. Microstrategys VD Michael Saylor skrev: “Morgan Stanley är den första banken som erbjuder bitcoin, de kommer inte att vara den sista.” Ekonomen Saifedean Ammous, författaren till The Bitcoin Standard, kommenterade: “Idag är dagen då de stora bankerna gick in i bitcoin.” Morgan Creek Digital-partner Anthony Pompliano menade:

Galaxy Digital och NYDIG kommer båda ombord miljontals människor till bitcoin via den största amerikanska mäklaren. Morgan Stanley är med i spelet. Bitcoin är oundvikligt.

Vad tycker du om att Morgan Stanley erbjuder bitcoinfonder till kunder? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Eerie Fractal sätter Bitcoin i riskzonen för att testa $ 47 000; Här är varför

Bitcoinguide

Coinbases Q1-intäkter stiger 9 gånger till 1,8 miljarder dollar före börsintroduktion på Nasdaq – Bitcoin News

Bitcoinguide

Bidens SEC-ordförande Gary Gensler avslöjar policyer för Bitcoin och Crypto-reglering – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide