Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Morgan Stanley Eyes Bitcoin Exchange Acquisition After Crypto Rallies 1500%


Viktiga Bitcoin Takeaways

  • Ett sydkoreanskt medierapport rapporterade att Morgan Stanley planerar att förvärva Bithumb, en lokal bitcoin-börs.
  • Nyheten dök upp två dagar efter att den amerikanska bankjätten beslutade att erbjuda tre Bitcoin-medel till sina rika kunder via sin traditionella investeringsplattform.
  • Bitcoin steg nyligen över 61.000 dollar på högre institutionell efterfrågan, en ökning med mer än 1 500 procent från dess lägsta i mars 2020.

Bitcoin går inte platser. Platser kommer till Bitcoin.

Så det verkar efter en rapport från det sydkoreanska medieverket Naver som avslöjade Morgan Stanleys påstådda intresse av att förvärva en Bitcoin-börs. Den exklusiva täckningen antydde att den amerikanska investeringsbankjätten planerar att investera 300-500 miljarder koreanska (~ 255-442 miljoner dollar) i Bithumb baserat på kommentarer den fick från en av börsens representanter.

Bud på 2 miljarder dollar

Morgan Stanley har enligt uppgift inlett diskussioner med Bident, en enhet som äger en andel på 10,3 procent i Bithumb, för att förvärva andelar i kryptovalutabörsen. Bident, ett KOSDAQ-företag, såg sin andel öka med 16,41 procent på en dag efter att utsikterna för dess potentiella affär med Morgan Stanley kom in på nätet.

“Anledningen till att Morgan Stanley använde Bident är att den förstod att Bident har rätt att förhandla om en föredragen försäljning för att förvärva Bithumb Holdings”, säger en annan anonym källa som är bekant med saken.

Marknadsanalytiker Joseph Young avslöjade i en separat tweet att Morgan Stanley skulle kunna bjuda 2 miljarder dollar för Bithumb, och tillade att den globala investeringsjättens affär med Sydkoreas största kryptovalutabörs bekräftar “oöverträffad” explosivitet av institutionellt intresse för Bitcoin-rymden.

Kommentarerna uppträdde också som en CNBC-rapport i torsdags avslöjade Morgan Stanleys intresse att erbjuda tre Bitcoin-fonder till sina rika kunder via sin traditionella investeringsinfrastruktur.

“Två av fonderna som erbjuds kommer från Galaxy Digital, ett kryptoföretag grundat av Mike Novogratz, medan det tredje är ett gemensamt arbete från kapitalförvaltaren FS Investments och bitcoinföretaget NYDIG,” noterade den exklusiva nyhetsbevakningen.

Många analytiker skrev i raderna från Mr. Young och uppgav att Morgan Stanleys engagemang i kryptovalutorummet skulle göra Bitcoin mer populärt bland institutionella investerare.

“Morgan Stanleys tillkännagivande att erbjuda bitcoin till sina kunder ($ 5T) i april inleder en ny era,” noterade Eric Weiss, grundaren / VD för New York-baserade Blockchain Investment Group. ”En tidvattenvåg med pengar är på väg att strömma in i bitcoin. Varje större bank kommer att följa. Ingenting kommer någonsin att vara detsamma. ”

Mer Bull-Fire framåt

Bitcoin ökade med mer än 1 500 procent under de senaste 12 månaderna och nådde sina högsta nivåer över 61.000 dollar tidigare i mars när investerare fortsatte att utforska kryptovalutan för sina antiinflationsfunktioner. Många analytiker var överens om att Federal Reserves lösa penningpolitik och den amerikanska regeringens expansiva stimulansprogram gav medvind till Bitcoin-rallyet.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin ökade mer än 1 500 procent från lågpunkten i mitten av mars efter att ha slagit 61 778 dollar förra veckan. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Nu räknar tjurar med att BTC / USD-växelkursen ska nå $ 100.000 vid årets slut, sannolikt att drivas högre av växande institutionellt intresse. I år avslöjade Tesla att de hade lagt till 1,5 miljarder dollar i Bitcoin till sina balansräkningar.

Under tiden meddelade MasterCard och Bank of New York Mellon att de integrerade kryptoaktiverade funktioner i sina egna plattformar. Payment Gateway PayPal, som också erbjuder användarna möjlighet att köpa kryptovalutor via sin plattform, förvärvade en kryptosäkerhetsplattform Curv.

Source link

Related posts

Elon Musk säljer en NFT – Erbjuder värda miljoner dollar – Aktuella Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

Pastell Network tillkännager listan över PSL på Bitcoin.com Exchange – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Joe Bidens förslag om att dubbla kapitalvinster skatten sätter finansiella marknader – ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide