Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Morgan Stanley bjuder på sydkoreanska Crypto Exchange Bithumb


Morgan Stanley och NYSE: s moderbolag Intercontinental Exchange (ICE) avslöjades som intresserade i att förvärva Sydkoreas största kryptobörs Bithumb.

Morgan Stanley tar över Bithumb-förhandlingar

Enligt en sydkoreansk mediarapport har förhandlingarna om Bithumbs ägande försenats sedan förra året på grund av Bitcoins volatilitet och parterna är oense om vissa villkor.

I november förra året hade den sydkoreanska speljätten Nexon nästan stängt hantera Bithumb för en värdering av 450 – 600 miljoner dollar. Kryptomarknaden har förändrats avsevärt sedan dess – med Bitcoin steg nästan 300%. Det förväntade värdet av kryptoverksamheten har nu stigit till 2 miljarder dollar.

Coinbases noteringsmeddelande har skapat en stark inverkan på värderingen av börser över hela världen. Det förväntade börsvärdet för den amerikanska basen är mellan 50 och 100 miljarder dollar.

Nexons affär misslyckades också på grund av en klausul i avtalet som hållit Bithumb ansvarigt för alla förluster, hack och minskningar i börsens lönsamhet.

Enligt uppgift har förnyat intresse för att förvärva börsen ökat efter Nexons no-deal.

Morgan Stanley är bland åtta globala företag som för närvarande bjuder på Bithumb. Företaget använder ett sydkoreanskt proxyföretag som heter Bident för att stänga affären.

Morgan Stanley deltog i Bidents förvärv, ett underhållningsföretag, för $ 265- $ 425 miljoner. Bident äger för närvarande en tredjedel av andelen i Bithumb.

Investeringsbanken lanserade också nyligen en investeringsprodukt som gjorde det möjligt för rika investerare att hålla Bitcoin.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.Source link

Related posts

Synthetix tillåter nu användare att handla med tekniska lager

Bitcoinguide

XRP riktar sig mot nya årliga toppar efter avgörande breakout

Bitcoinguide

Personal Tokens kraschar när Roll lider av nästan $ 6 miljoner hack

Bitcoinguide