Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

MoonSafe Code Audit visar misstänkta avvikelser, bedrägeri bekräftat?


DeFi-likviditetsprojekt MoonSafe är för närvarande i ett hav av kontroverser. Inte bara hävdar framstående kryptopersonligheter att projektet är en bluff, men en analys av dess kod av Obelisk avslöjar vilseledande påståenden om hur likviditetsleverantörstecken (LP) är säkrade.

LP-tokens präglas och skickas till likviditetsleverantörens adress som bevis för att tillhandahålla likviditet. De har nytta och värde och används ofta för att ge jordbruk och multiplicerar därför vinster från den första handlingen att tillhandahålla likviditet. Enligt Obelisk forskning är MoonSafe LP-tokens dock tillgängliga för grundarna.

“En av de viktigaste frågorna med hela projektet är att även om användarna får tro att likviditetsleverantörens tokens (i huvudsak kvittot för att ha tillhandahållit likviditet) faktiskt är låsta och oåtkomliga för grundarna, så går det tvärtom

Misstankar över månen Säker höjd

MoonSafe-vinster sedan starten nådde 11.500% när det var som mest. Men en rad händelser har sedan tankat priset. Det främsta problemet handlar om anklagelser om att projektet är en matta, bara för att täcka grundarnas fickor.

SafeMoon pristabell

Source: MOONSAFEUSD on coingecko.com

En vitbokgranskning belyser flera inkonsekvenser, till exempel vaga uttalanden om lås- och brännprocessen och andra röda flaggor, inklusive en färdplan som inte går längre än 2021.

“SafeMoon annonserades som” anti-rugpull “och hade sin likviditet låst i fyra år … Och den här dagen är projektets webbplats fortfarande mycket tvetydig om hur lås och brännskador sker.”

Obelisk granskade MoonSafe-koden, vilket avslöjade fler skäl att vara försiktig. De hävdar avgifter för att tillhandahålla likviditet riktas till en plånbok som kontrolleras av utvecklaren. För att ta itu med detta rekommenderar Obelisk att inkludera ytterligare ett steg för att avleda dessa medel till ett smart kontrakt med fördefinierade community-centrerade funktioner.

”För att minska riskerna kan SafeMoon-ägandet överföras till ett smart kontrakt som kan programmeras för att hantera medel säkert endast med fördefinierade funktioner. Detta skulle vara en särskilt viktig faktor när det gäller säkerhet och tillförlitlighet. ”

Av mer betydelsefullt intresse är nivån på kontroll som devs har när det gäller att fastställa det procentuella beloppet för avgifter för varje transaktion. Det betyder att det är möjligt att sätta avgifterna de får, från användare som lägger till likviditet, till 100%.

Obelisk säger att deras kodgranskning visar ett scenario som bidrar till en matta.

”Detta är särskilt oroande eftersom utvecklarna i huvudsak kan dra ut likviditeten och sälja marknaden mot alla andra likviditetsleverantörer med de mynt som de fått från reflektionsavgifter från användare. Detta är de perfekta förutsättningarna för att dra mattan under användarens fötter. ”

VD beskriver sista nattens AMA som en “Shambles”

I ett försök att ta itu med samhällets oro var MoonSafe-utvecklare värd för en AMA på Twitch igår kväll. Videon har sedan tagits bort, och av utseendet på det, så har företagets Twitch-kanal också.

Kommentarer från sociala medier beskriver det som en fars. En Reddit-användare sa att företaget misslyckades med att ta itu med något av de problem som medlemmarna i samhället har.

“Så utvecklarna höll bara AMA där inget svarades förutom att de hade en rappare där som pratade om Porsches.”

vd John Karony beskrev AMA som en plask och valde att leva själv. Men det är oklart var den händelsen ägde rum, eller till och med om den hände.

Source link

Related posts

Bitcoin’s Watershed Moment – Crypto Asset Kommandon en $ 1 biljon marknadsvärde – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Venezuelas Crypto Regulator Sunacrip stärker AML / KYC-kraven för tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur de du älskar mest vill se Bitcoin misslyckas – Bitcoin-nyheter presenteras

Bitcoinguide