Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Moonbeam landar 6 miljoner dollar i finansieringsrunda ledd av CoinFund


Viktiga takeaways

  • PureStake har fått 6 miljoner dollar i finansiering för utvecklingen av Moonbeam.
  • CoinFund ledde rundan tillsammans med flera andra stora branschaktörer.
  • Moonbeam är ett Ethereum-kompatibelt Polkadot-fallskärm.

Dela den här artikeln

Flera stora hitters stöder PureStake för att få Moonbeam till marknaden.

PureStake samlar in $ 6 miljoner

PureStake, blockchain-utvecklingsföretaget Moonbeam, har stängt en finansieringsrunda på 6 miljoner dollar under ledning av CoinFund.

Summan kommer att användas för att anställa, bygga integrationer och utveckla verktyg, granska och växa en marknad i Asien före Moonbeams lansering senare i år. Binance Labs, ParaFi, Coinbase Ventures, Fenbushi Capital, IOSG Ventures och en mängd riskkapitalföretag gick alla med i CoinFund och bidrog till rundan.

Jake Brukhman, VD för CoinFund, delade sina tankar om Moonbeams plats inom det snabbt växande Polkadot-ekosystemet. Han sa:

”Moonbeam sätter det senaste inom Ethereum-kompatibilitet på Polkadot samt utvecklar en robust smart entreprenadanläggning i det nya nätverket. Vi är glada över att kunna stödja Moonbeam-teamet eftersom de fortsätter att göra otroliga tekniska framsteg i detta utrymme. ”

Moonbeam är en av de mest lovande fallskärmar som bildas i Polkadot-nätverket. Den körs på Parity’s Substrate-infrastruktur och är utformad för att läsa smarta kontrakt i Solidity, det programmeringsspråk som används i Ethereum. Dess kompatibilitet med Ethereum innebär att det kan tillåta utvecklare att flytta sina projekt över två kedjor. Det har också en bro till Bitcoin.

SushiSwap, Balancer, Ocean Protocol, IDEX, Seascape och Linear Finance har planerat eller levande integrationer i nätverket.

Moonbeam, den Ethereum-kompatibla fallskärmen

PureStake arbetar för närvarande med att utveckla Moonbeam inför en lansering i mitten av 2021. Det förväntas rulla ut i flera faser: testnätet har redan gått live och Moonriver-fallskärmen kommer att distribueras på Kusama nästa. Moonbeam-nätverket startar sedan på Polkadot senare i år.

Derek Yoo, som grundade Moonbeam och agerar som VD på Purestake, redogjorde för sina planer för att göra nätverket till ett nav för DeFi och NFT, två utrymmen som för närvarande utgör en viktig del av Ethereums ekosystem. Han sa:

”Partnerskap som skapats i denna runda – som inkluderar några av de mest respekterade namnen i branschen – kommer att ge oss kapital, vägledning och global dragkraft som vi behöver för att starta Moonbeam-nätverket och etablera det som ett centrum för DeFi, NFT och annan aktivitet på Polkadot. ”

Precis som Ethereum är Polkadot ett av många projekt som hoppas kunna lägga grunden för vad som har blivit känt som Web3—En ny iteration av Internet på vilken värde kommer att utbytas utan kontroll från centraliserade parter.

Av alla blockchain-projekt som vill bygga ut Web3 är Polkadot utan tvekan den bäst positionerade för att komma ikapp med Ethereums dominans över marknaden. Olika lovande projekt bygger för närvarande på nätverket med förhoppningar om att uppnå interoperabilitet med andra blockkedjor. Dess marknadsvärde är cirka 33,8 miljarder dollar.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor. De hade också exponering för SUSHI och BAL i ett kryptovalutaindex.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Algoritmisk Stablecoin kraschar 50% som Devs Scramble för en fix

Bitcoinguide

Goldman Sachs drar handel med korta dollar: rapport

Bitcoinguide

Monero Leader anklagar MobileCoin för lånekod

Bitcoinguide