Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

MIT Crypto-professor Gary Gensler bekräftades som ny SEC-ordförande – Reglering av Bitcoin News


US Securities and Exchange Commission (SEC) har nu en ny ordförande, Gary Gensler. President Joe Bidens val, MIT-professorn, vars klasser inkluderade blockchain-teknik, digitala valutor och finansiell teknik, har bekräftats av senaten att leda SEC.

SEC har en ny ordförande

President Joe Bidens val att leda US Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, har bekräftats av senaten som den nya ordföranden för den högsta finansiella tillsynsmyndigheten. Senaten röstade 53-45 på onsdagen för att bekräfta hans nominering.

De fyra kommissionärerna vid SEC släppte ett uttalande som välkomnar byråns nya ordförande och säger:

Ett varmt gratulationer till Gary Gensler för hans bekräftelse av senaten att bli ordförande för SEC … Vi välkomnar honom tillbaka till offentlig tjänst och ser fram emot att arbeta tillsammans för att utföra vårt viktiga uppdrag.

Gensler är professor vid MIT Sloan School of Management, där han också är meddirektör för Fintech @ CSAIL och seniorrådgivare för MIT Media Lab Digital Currency Initiative. Han lärde blockchain-teknik, digitala valutor, finansiell teknik och allmän ordning.

En tidigare Goldman Sachs-chef, Gensler, fungerade också som ordförande för Commodity Futures Trading Commission (CFTC) från maj 2009 till januari 2014.

I mars avslöjade MIT-professorn sin policy för bitcoin och andra kryptovalutor under sin bekräftelseförhör inför senatens bankkommitté. Han sa “dessa innovationer har varit en katalysator för förändring” och noterade att “om jag bekräftar det i SEC, skulle jag arbeta tillsammans med andra kommissionärer för att främja ny innovation men också i grunden säkerställa investerarskydd.”

Med sin djupa kunskap om kryptovaluta tror många människor att kommissionen under hans ledning äntligen kommer att godkänna en bitcoin-börshandlad fond (ETF) i år. SEC-kommissionen Hester Peirce hoppas att SEC, med Gensler som ordförande, kan ”bygga ett bra regelverk” som är lämpligt för kryptovalutamarknaden.

Dessutom finns det för närvarande en framställning för Gensler att avbryta Ripple-stämningen och “avsluta kriget mot XRP.” I skrivande stund har över 5000 personer undertecknat framställningen.

Tror du att den nya SEC-ordföranden är bra för kryptobranschen? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Starcoll att utfärda Star Wars-samlarobjekt i begränsad upplaga som NFT

Bitcoinguide

BitTorrent (BTT) kraschar 40% efter loggning av milstolpe prisrally

Bitcoinguide

Chainlink träffar $ 30 när gråskala lägger till 115 570 LINK till sina reserver

Bitcoinguide