Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Miljardär Hedge Fund Manager Ray Dalio säger att regeringen som förbjuder Bitcoin är ‘en god sannolikhet’ – Reglering av Bitcoin News


Bridgewater Associates grundare och investeringschef Ray Dalio säger att det finns en stor sannolikhet att regeringen kommer att förbjuda bitcoin på samma sätt som guld var förbjudet i USA på 1930-talet.

Ray Dalio tycker att regeringar kan förbjuda Bitcoin

Ray Dalio delade sin åsikt om huruvida regeringen kunde förbjuda bitcoin i en intervju med Yahoo Finance onsdag. Han är medgrundare och investeringschef för Bridgewater Associates, världens största hedgefondföretag. Hans kunder inkluderar donationer, regeringar, stiftelser, pensioner och suveräna förmögenhetsfonder.

Dalio tror att bitcoin kan drabbas av ett liknande öde som guld gjorde i USA under 1930-talet. “Liksom på 30-talet under krigsåren … kontanter och obligationer var sådana dåliga investeringar i förhållande till andra saker, det fanns fortfarande en rörelse till de andra sakerna, och sedan förbjöd regeringen dem … De förbjöd guld,” påminde han och utarbetade :

Det är därför det också är en bra sannolikhet att förbjuda bitcoin.

Förutom att förbjuda guld tillade Dalio att “de etablerade också valutakontroller, för de vill inte att pengarna ska gå någon annanstans.”

Betonar att ”varje land värdesätter sitt monopol på att kontrollera utbud och efterfrågan. De vill inte att andra pengar ska fungera eller tävla, för saker kan komma ur kontroll, säger Bridgewater-grundaren:

Så jag tror att det är mycket troligt att du kommer att ha det under vissa omständigheter förbjudet på det sätt som guld förbjudits.

”Du ser den frågan uppstå i Indien idag. Indien i dag gör ett steg för att förbjuda det – förbjuda innehavet av det, ”påpekade han. Den indiska regeringen arbetar för närvarande med en kryptovalutoräkning och det har rapporterats att den kan förbjuda kryptovalutor som bitcoin. Emellertid har inget officiellt tillkännagivande gjorts och kryptoindustrin hoppas att det inte kommer att finnas ett direkt förbud mot kryptovalutor.

Dalio frågades också specifikt om han tror att det är möjligt för regeringen att förbjuda bitcoin. Han svarade: ”Min förståelse från människor som är i regeringsövervakning och så vidare är, ja, de kan förstå, de kan spåra det, de kan veta vem som har att göra med det. Jag vet inte – som, jag är ingen expert på det. ”

Miljardär hedgefondförvaltaren har lärt sig om bitcoin de senaste månaderna. Han medgav i november att han kan ha fel med bitcoin men var orolig för regeringar som förbjuder kryptovaluta. Han sa då bitcoin “är en helvete av en uppfinning” som kan “fungera som en diversifierare för guld och andra sådana förråd av förmögenhetstillgångar.”

Som svar på Dalios felinformerade perspektiv tog bitcoinare till sociala medier för att argumentera om regeringens förmåga att förbjuda bitcoin. Gemini grundare Cameron Winklevoss skrev: ”Bitcoin kan ha liknande egenskaper som guld men att förbjuda decentraliserad programvara är ett mycket annat problem. Det kräver att du i huvudsak förbjuder Internet. ”

Vissa människor anklagar Bridgewater-chefen för att försöka manipulera marknaden för att köpa billiga mynt och noterar att ett växande antal större företag investerar i BTC. Nyligen sa Goldman Sachs att det ser en enorm institutionell efterfrågan på kryptovalutan och Visa förväntar sig att bitcoin blir “extremt mainstream.” Deutsche Bank säger att bitcoin nu är den tredje största valutan, efter dollarn och euron. Dessutom gör Morgan Stanley sig redo att erbjuda bitcoin-exponering för rika kunder och andra banker förväntas följa efter.

Tänker du på Ray Dalios bitcoinvarning? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Alchemy väljer Flow Blockchain för att påskynda spelförändrande ekosystem för utvecklare – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Pro Baseball Team Oakland A: s planer på att hålla Bitcoin erhållen från biljettförsäljning – Bitcoin News

Bitcoinguide

JPMorgan Boss säger “nya problem” som kryptovalutor “måste hanteras snabbt” – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide