Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

MicroStrategy börjar anställa för Bitcoin-dataprodukt


MicroStrategy håller på att montera ett blockchain-analysteam. Det skulle vara den första bitcoin-relaterade programvaruprodukten från ett företag som är mest känt för VD Michael Saylors enorma satsning på BTC som reservtillgång.

Företaget, baserat i Tysons Corner, Va., Ringde ut på LinkedIn fredag ​​för en Blockchain Data Analyst och Blockchain Data Engineer och förklarade i jobbannonser att de kommer att gå med i ett team som “bygger en analysplattform med avancerade mått och insikter för Bitcoin.”

MicroStrategy antydde i november förra året sitt intresse av att bygga blockchain-dataprodukter och till och med uttalade sin avsikt att hyra för dem. Chefer blev inte offentliga då med intressanta positioner och förblev till stor del mamma på programspecifikationer och beskrev det som ett potentiellt dataanbud vid den tiden.

Men Saylor har talat om upplevda brister i bitcoins data. Han förklarade i oktober förra året att “skräp” marknadsdata höll bitcoin tillbaka. “Var kan du hitta något så otroligt övertygande som har så dåliga data runt sig i förhållande till andra tillgångar?” Sa Saylor vid den tiden.

För en man som tillbringade mycket av förra veckan helt och hållet och vädjade sina andra VD: er att anta bitcoin-standarden, finns det ett uppenbart, och intresserat, intresse för att förbättra “skräpet”.

MicroStrategy svarade inte på en begäran om kommentar efter presstid.

De dubbla anställningarna lägger till en grov bild till vad som så småningom kan bli ett kommersialiserat intelligenserbjudande för digitala tillgångar utöver bara bitcoin. MicroStrategy vill ha analytiker med erfarenhet av offentliga, privata och tillståndsblockchains (Bitcoins nätverk är offentligt och tillståndslöst).

En produkt skulle också ge delbar, smältbar analytisk insikt, visar listorna. MicroStrategys nya ingenjör skulle vara ansvarig för att utveckla programvara som kan förvandla data till “visualiseringar” som kan delas med “bredare publik”.

Jobbannonserna positionerar MicroStrategy för att kapitalisera på bitcoin Saylormania genom mjukvaruunderrättelseutrymmet, vilket, som det är så lätt att glömma för ett företag med 71 079 BTC på balansräkningen, är företagets långvariga affärskompetens.Source link

Related posts

Japans SBI-investering av ‘Eight-Figure’ summa i schweiziska Crypto Bank Sygnum

Bitcoinguide

Nigerias SEC lägger planer på att reglera krypto i vänteläge mot bakgrund av centralbankförbudet

Bitcoinguide

Giltiga poäng: Hur CME Ether Futures fungerar och varför de spelar roll

Bitcoinguide