Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

MicroStrategy-aktien faller när det köper fler bitcoins


MicroStrategy tillkännagav på fredagen att de köpte ytterligare bitcoins till ett värde av drygt 10 miljoner dollar, bara några dagar efter att ett nytt köp slutförts på mer än 15 miljoner dollar. Företagets aktiekurs minskade dock med mer än 11 ​​procent i dagens affärer i skrivande stund.

Det Nasdaq-noterade företagsintelligensföretaget, som har fördubblat sin kryptovalutainsats under det senaste året, betalade ett genomsnittspris på $ 48 888 för varje bitcoin, inklusive avgifter.

Förvärvet av cirka 205 bitcoins sätter det Virginia-baserade företagets totala innehav av den digitala token till 91 064, som förvärvades till en total kostnad av 2,20 miljarder dollar och ett genomsnittligt pris på 24119 dollar per bitcoin. Till nuvarande pris är Microstrategys bitcoins värda mer än 4,4 miljarder dollar.

Business intelligence-jätten, under ledning av kryptotjuren, Michael Saylor, hade tidigare sålt skulder till ett värde av mer än 1,2 miljarder dollar för det uttryckliga syftet att köpa Bitcoin.

Föreslagna artiklar

Varför ditt företags ekonomi förlitar sig på utbildning av anställda Gå till artikel >>

MicroStrategy har god anledning att göra det igen. Det börsnoterade bolagets aktiekurs steg med cirka 580 procent då MicroStrategys Bitcoin-insats har blivit lönsam. Priset på Bitcoin steg från $ 11 000 i augusti, när det gjorde sitt första kryptoköp via Coinbases institutionella tjänst, till bara blyg för $ 60 000-nivån förra månaden.

År 2020 köpte företaget totalt 70 470 bitcoins, som förvärvades till en sammanlagd kostnad på 1,1 miljarder dollar eller en genomsnittlig inköpspris på 15 964 dollar per mynt, långt under nuvarande nivåer.

Som referens ligger MicroStrategys marknadsvärde på 5,8 miljarder dollar per fredag, vilket innebär att företaget placerar nästan 70% av sitt nettovärde i Bitcoin.

MicroStrategys VD Saylor, som nu är en ivrig bitcoin-förespråkare, sägs vara den som övertygade Elon Musk att flytta 1,5 miljarder dollar av Teslas medel till bitcoin. Även om den stora festen började efter nyheten om Tesla-köpet och dess acceptans av Bitcoin som en betalningsform, var elbilstillverkaren inte det första tungviktsföretaget som konverterade en del av sina kontanter till bitcoin.

När en våg av institutionella investerare började värmas upp för Bitcoin under andra halvåret 2020 antog betalningsstart, Square och andra Wall Street-valar inklusive Microstrategy policyn att placera sina kontantöverskott i krypto.

Source link

Related posts

Smart kontraktsplattform Avalanche integrerar grafen för att utöka frågeställningar och indexering »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Tvärkedjigt likviditetsnät Ren går live med version 2 av RenBridge »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Techemy Capital och Enzyme samarbetar för att starta förvaltad ETH-BTC-fond

Bitcoinguide