Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Microsofts president säger att världen tjänas bäst när valutor utfärdas och stöds av regeringar – Reglering Bitcoin News


Microsofts president Brad Smith säger att “Världen tjänas bäst när valutor utfärdas, stöds av och regleras av regeringar.” Han betonade vidare att han inte är ett fan av att uppmuntra den privata sektorn att utfärda digitala valutor.

Microsofts president säger att valutaemissioner bör överlåtas till regeringar

Brad Smith, vd för Microsoft Corp., pratade om digitala valutor på onsdagen vid en onlinekonferens som var värd för Bank for International Settlements (BIS).

Han frågades, “kan teknologiföretag lita på att ge ut pengar?” och om det är något som Microsoft skulle göra. Verkställande direktören svarade: “Det är inte en plats vi har åkt och jag tror inte att det är en plats vi ska åka.” Han påpekade att när den sociala mediejätten Facebook föreslog kryptovalutan Vågen, som nu kallas Diem, “Vi var inte en del av det.”

Smith fortsatte: “Jag tror att den första frågan som världen behöver ställa är att världen tjänas bäst när privata företag utfärdar sin egen valuta.” Han sa att enligt hans åsikt:

Världen tjänas bäst när valutor utfärdas, stöds av och regleras av regeringar.

Coronaviruspandemin har påskyndat övergången till digitala betalningar och massiva stimulanspaket har drivit intresset för kryptovalutor, som bitcoin. Dessutom förväntas den Facebook-stödda kryptovalutan och dess betalningsnät snart lanseras.

Trenden mot icke-statligt stödda digitala valutor har väckt oro bland politiska beslutsfattare över hela världen, särskilt inom områdena integritet, penningtvätt och förlust av kontroll över det monetära systemet.

Microsoft-presidenten yttrade vidare: ”När du utfärdar valuta skapar du en penningmängd. Jag tror att penningmängden nästan unikt måste hanteras av en enhet som är ansvarig gentemot allmänheten och tänker egentligen bara på allmänhetens intresse och att det betyder regeringar … Jag tror att den måste hanteras av en institution som har rätt typ av tillsynsmyndighet. ”

Sammanfattningsvis betonade Smith:

Jag är inte ett stort fan av att uppmuntra eller be eller vilja att vi ska delta i utfärdandet av valuta.

“Jag tror att världen har fått bättre betjäning av vad som har varit en rörelse under århundraden för att lägga det i händerna på regeringarna”, upprepade han.

Håller du med Microsoft-presidenten? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

VICTORIA VR skapar en levande, andande VR-metavers på Blockchain

Bitcoinguide

IQONIQ FanEcosystemets IQQ-listor på Bittrex Global

Bitcoinguide

Ryska propositionen om att erkänna kryptovalutor som fastighetsförskott i parlamentet – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide