Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Microsofts ION Identity Layer för Bitcoin är nu live


Viktiga takeaways

  • Microsoft har meddelat lanseringen av ION, dess decentraliserade identitetsprotokoll för hantering av åtkomst till webbkonton.
  • Från och med idag är projektet öppen källkod och redo för allmän användning.
  • ION är en av många blockchain-insatser från Microsoft.

Dela den här artikeln

Microsoft meddelade idag att dess ION-lager för Bitcoin är komplett, vilket rapporteras i ett blogginlägg från företaget.

Vad är ION?

Microsofts ION-nätverk är ett decentraliserat identitetsnätverk (DID) byggt ovanpå Bitcoin-blockkedjan som ett protokoll i andra lagret. Istället för att hantera betalningar är Microsoft ION utformad för att hantera identiteter och åtkomst till onlinekonton.

Detta ger ett säkert alternativ till användarnamn och lösenord. Projektledare Daniel Buchner föreslog tidigare att för slutanvändare kan upplevelsen göras som den för Google Authenticator, ett populärt verktyg för hantering av tvåfaktorautentisering (2FA).

Dagens utgåva markerar den första fullständiga utgåvan av ION. Direktör för identitetsstandarder Pamela Dingle sade: ”Vi är glada att kunna dela med sig av att v1 av ION är komplett och har lanserats på Bitcoin mainnet” och tillade att vem som helst kan använda protokollet med öppen källkod.

Microsofts många blockchain-projekt

Microsofts decentraliserade nätverksinsatser har utvecklats i fyra år, medan ION har utvecklats sedan 2019. Projektet lanserades i beta i juni 2020.

ION byggdes på ett befintligt protokoll som heter Sidetree, som utvecklades av medlemmar i Microsoft och flera andra tekniska företag. Anmärkningsvärda bidragsgivare inkluderar företaget Ethereum-företag ConsenSys, Bitcoin-plånboksföretaget Casa, betalningsprocessorn BitPay och kryptobörsen Gemini. Protocol Labs (IPFS) och Cloudflare bidrog också till projektet.

Microsoft har dessutom flera andra blockchain-initiativ på gång. Under tidigare år har det blivit medlem i Enterprise Ethereum Alliance, använt JP Morgan’s Quorum blockchain tungt och infört en .NET-verktygslåda för NEO.

Utvecklingen på ION kommer att fortsätta, vilket innebär att det inte är sista gången som blockchain-communityn kommer att höra från Microsoft.

I skrivande stund hade denna författare mindre än 75 dollar i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Ethereum riktar sig till $ 2000 medan en korrigering väger

Bitcoinguide

Algoritmisk Stablecoin kraschar 50% som Devs Scramble för en fix

Bitcoinguide

Enjin lanserar NFT för Microsoft Azure och Minecraft

Bitcoinguide