Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Michael Walker om BlackBull Markets tillväxt, sårbarheter i branschen


Detaljhandelns FX-utrymme har historiskt varit en trång och diversifierad marknad, men det är fortfarande intressant att ta reda på hur aktörer i denna bransch kan skilja sig eller möta kundernas efterfrågan. Och ännu viktigare är att de relevanta reglerna förändrats dramatiskt och därmed har gått in på en ny väg för detaljhandelssektorer, med mer skydd för kunder och strängare regler för mäklare.

Vi kom i kontakt med Michael Walker, VD på BlackBull Markets, för att diskutera branschens heta trender, de senaste sårbarheterna på marknaden, Reddit-stimulerade handelsrosenhet och vad mäklare bör komma ihåg när de förbereder sig för nästa normala.

BlackBull Markets är en ECN-mäklare baserad i Nya Zeeland och erbjuder hundratals instrument som kan bytas ut på MT4- och MT5-plattformarna. BlackBull grundades 2014 och är licensierat av Nya Zeeland Financial Markets Authority och Financial Services Authority (FSA) i Seychellerna.

Kan du snälla beskriva din yrkesbakgrund, och vad försökte du inledningsvis uppnå när du skapade BlackBull Markets?

Hej och först och främst tack för möjligheten att prata med dig idag om några av mina erfarenheter och historien bakom BlackBull Markets. Fram till 2014 fick jag möjlighet att se detaljhandelssidan i branschen och identifierade en efterfrågan som inte möttes av de befintliga leverantörerna på marknaden. Jag tror att jag alltid har haft ett stort intresse för finanssektorn och en passion för att leverera en institutionell upplevelse till detaljhandlare. Det var denna möjlighet och fokus som ledde till bildandet av BlackBull Markets och den framgångsrika tillväxten av verksamheten de senaste sju åren.

Michael Walker, BlackBull Markets Director
Michael Walker, BlackBull Markets Director
Källa: LinkedIn

GameStop-sagan. Ingen har förutspått det senaste handelsrosen kring mikrokapslbestånd som gjorde Wall Street-valar på knä. Hände detta fenomen uppmärksamhet på FX-fokuserade plattformar till Reddit-folkmassor, som till stor del består av förstagångsinvesterare, som ett helt nytt segment av potentiella kunder?

De senaste händelserna på marknaden var definitivt oöverträffade, det råder ingen tvekan om det. Ännu mer så har globala händelser det senaste året haft många oförutsedda konsekvenser. Som en bransch som fortfarande växer finns det fler och fler valutahandlare i detaljhandeln varje dag. Om något har GameStop-sagan introducerat en värld av investeringsmöjligheter för en helt ny generation av handlare. Finansiell kompetens är oerhört viktigt i vår tid så det är viktigare än någonsin att ha rätt verktyg, resurser och kunskap om vad som händer på marknaden. Med nya marknadssegment som blir medvetna om sin ekonomi och börjar fatta sina egna investeringsbeslut, särskilt för första gången investerare, fortsätter konsumenternas förväntningar och krav att förändras och utvecklas. Det är då upp till oss som ett företag att också förändra och utveckla de produkter och tjänster som vi har tillgängliga, och att anpassa vårt sätt att samarbeta med konsumenterna om vi vill förbli konkurrenskraftiga.

BlackBull Markets har börjat sin verksamhet redan 2014. Vilka innovationer och erbjudanden har du lanserat sedan dess, och finns det några nya initiativ på gång?

Under de senaste sju åren har vi byggt ut alla delar av vår verksamhet för att uppfylla de globala standarderna för en branschledare med vårt kärntjänsterbjudande och vår prissättningsmodell vid en punkt som är mycket konkurrenskraftig för våra kunder. För att skilja oss från och som en skillnad, har vi lagt fokus på vår Nya Zeeland baserade service och support. Kundtjänst har varit en viktig punkt för vårt varumärke och vi erbjuder inte bara dedikerade kontoansvariga för alla kunder oavsett deras portföljstorlek, men vi ser till att det finns en institutionell strategi med anpassade lösningar tillgängliga för handlare med olika behov. Som sådan har vi sett mycket framgång med handlare som flyttar från några av de äldre jättarna som behandlar dem som bara en liten bit av deras större verksamhet. Framöver har vi mycket planerat på vår färdplan. Vår framtidsvision omfattar expansion till andra områden av finansiella tjänster, som ett verkligt mäklare med flera tillgångar med ett fullservicetjänst. Vi är dedikerade till en positiv klientupplevelse och allt vi gör kommer att göras med det i åtanke.

Australiens tillsynsmyndighet, ASIC, har bestämt sig för restriktioner för försäljning av CFD. Det kommer definitivt att drabbas av Aussie-mäklare, så tror du att australiensiska handlare kommer att vända sig till mäklare i andra jurisdiktioner för att behålla gynnsamma handelsförhållanden som högre skuldsättningsgrader.

Nya Zeeland är den sista Tier 1-reglerade miljön där du fortfarande kan erbjuda hög skuldsättning och hålla kundfonder i en Tier 1 AA-klassad bank. Det är ett faktum. Detta gör en FMA-licens till en av de mest värdefulla i världen och en av de mest tilltalande för handlare.

Den som tidigare har handlat med en ASIC-reglerad mäklare och vill ha tillgång till högre hävstång, överväger nu sina alternativ. Ja, australiensiska handlare kommer att ha möjlighet till flera offshore-ölicenser, men med mycket mindre jämförbara standarder som en FMA-reglerad mäklare i Nya Zeeland.

Föreslagna artiklar

Är en djupare korrigering av aktiemarknaden nära? Gå till artikel >>

Det finns en mycket bra anledning till att det finns så få FMA-reglerade företag i världen, och de flesta är högt ansedda investeringsbanker som Deutsche Bank eller Credit Swiss, inte detaljhandelsmäklare. Detta är en enorm konkurrensfördel för BlackBull Markets.

Efter att ha tagit tag i vardagen över hela världen har Coronavirus-effekterna känts i nästan alla sektorer, hur svarar du och vad har förändrats?

Vi är väldigt lyckliga att ha varit verksamma i ett land som har sett en minimal påverkan på affärsverksamheten. Med detta sagt har vi alltid varit transparenta med våra kunder om alla operativa förändringar som vi har behövt göra på grund av Coronavirus. Internt har vi gjort ett antal förändringar som liknar många andra företag, med personalens flexibilitet att arbeta hemifrån när det behövs. Och för att säkerställa att vi fortfarande kan erbjuda samma fantastiska kundservice och support till våra kunder, har vi tagit tillfället i akt att vidareutveckla vårt team och de resurser vi har tillgängliga för dem. Ur ett kommersiellt perspektiv, som regleras av FMA med kapitalkraven som följer med det, har vi transparens när det gäller solvensförsäkring för våra kunder oavsett vad som händer på marknaden. Säkerheten och säkerheten i vår verksamhet är oerhört viktig för oss och något vi vill att våra kunder ska kunna lita på.

Hur ser du på den branschomfattande trenden att ge investerare nollprovisioner.

Det finns många olika handlare på marknaden, var och en med sina egna handelsstilar, riskaptit och erfarenhetsnivå. En enda prissättningsmodell för alla kundkonton kunde aldrig tillgodose alla handlares behov. Den senaste trenden för kommissionskonton utan kommission är ett utmärkt sätt för nya handlare att komma igång utan att känna pressen att behöva betala direkt för att delta i marknaden. För våra egna kunder på BlackBull Markets är vårt standardkontoutbud ett kommissionskonto, där kunder istället betalar för våra tjänster med en något högre spread på sina affärer. Vi uppmuntrar generellt nyare handlare som precis börjat börja med ett standardkonto medan de mer erfarna handlarna, som helt enkelt väljer BlackBull Markets för vår exceptionella kundservice och handelsinfrastruktur, väljer vanligtvis vårt Prime-konto, där vi kan erbjuda dem lite av de lägsta spreadarna på marknaden och de betalar istället en provision per varv. Båda dessa alternativ är relativt standard bland våra traditionella konkurrenter medan vi ser några av de nyare kryptobaserade eller aktiebaserade handelsplattformarna som lockar många nyare första gången investerare med ett nollprovisionserbjudande som sin enda prissättningsmodell. Jag känner mig långsiktig, båda dessa prissättningsmodeller har sin plats och för handlare kommer det att fortsätta att vara den naturliga utvecklingen från spread till provisionbaserade handelskonton när de blir mer bekväma med handel i allmänhet.

Nyligen gick många handelsplattformar offline. Kan vi förvänta oss att dessa kraschar verkar bekanta bland oöverträffad volatilitet på marknaden?

Det här är inte något som kunder någonsin borde förvänta sig, så jag skulle säga nej. Stabiliteten och tillförlitligheten hos vår egen handelsinfrastruktur här på BlackBull Markets är kärnan i vår verksamhet. Vi har en stark relation med våra branschpartner inklusive MetaQuotes som underlättar handelsservrarna för våra kunder på antingen MT4 eller MT5 och vi har vårt eget dedikerade team av systemingenjörer som underhåller vår interna infrastruktur dygnet runt. Naturligtvis finns det många okända på marknaden. För att säkerställa säkerheten för kundkonton, i linje med de flesta ledande mäklare, finns det standardändringar i hävstångsgränserna som ges till kunder med mycket varsel vid potentiellt riskabla marknadshändelser, till exempel förra årets amerikanska val. Vi gör vårt bästa för att hålla våra kunder väl informerade om marknadsrörelser och vårt team är alltid tillgängligt för att hjälpa till där support behövs.

Bitcoins vilda rally och rädslan för att missa har FX-handlare som flockar till krypto-CFD. Hur förväntar du dig att fenomenet ska utvecklas i framtiden?

Marknaderna utvecklas alltid och nya investerings- och handelsmöjligheter presenterar sig alltid. Som företag måste vi kunna anpassa oss och förändras tillsammans med de trender som presenterar sig själva. Rädslan för att missa är verklig för många investerare och detta är inte något begränsat till den senaste tidens volatilitet med flera kryptovalutor inklusive Bitcoin. Vi har verkligen tittat på när händelserna har utvecklats och det har varit intressant att se den bredare, vanligare anpassningen av kryptovalutor som en alternativ investeringsmöjlighet, och enligt vissa spekulanter, som en potentiell säker tillflyktsort med tanke på osäkerheten i den värld vi för närvarande lever i Det är vem som helst vad som händer härnäst, men en sak är säkert, krypto-CFD: er har verkligen skakat båten för den traditionella detaljhandelsmodellen för valutamarknad. Som en FMA-reglerad mäklare har vi fattat det tuffa beslutet att inte erbjuda detta som en handelstillgång vid denna tidpunkt. Jag tror att vi kanske har passerat poängen att kryptovalutor helt enkelt är en modefluga och det verkar som om det kommer att förbli på lång sikt nu, men varumärkes- och riskeffekterna för olika jurisdiktioner utvärderas fortfarande.

Du brinner tydligt för ditt arbete. Hur har du sett både BlackBull Markets och rymden utvecklas under den tiden?

När vi gick in i rymden tillbaka 2014 var det konkurrensutsatta landskapet mycket enklare. Saker har förändrats mycket snabbt med mäklare som diversifierar sina produkterbjudanden, tjänster, prissättningsmodeller, söker ytterligare licensmöjligheter och den snabba expansionen av flera namn som vi nu känner som branschledare. Vi har sett en hel del förändringar på lagstiftningsfronten, med hävstångsbegränsningar införda i olika regioner, skärpning av reklam och klientförvärvsalternativ och strängare kontroller kring insamling och användning av klientdata som alla har påverkat hur vi driver vår verksamhet. Slutligen har vi sett en förändring i uppfattningen relaterad till vår bransch med ökningen av kryptovalutahandel och minskningen av binär handel. Som företag har vi varit tvungna att anpassa oss till hur vi marknadsför och positionerar vårt varumärke. Säkerheten och säkerheten vid handel med en prisbelönt FMA-reglerad mäklare med säte i Nya Zeeland har blivit viktigt för vår verksamhet och viktigt för våra kunder nu mer än någonsin.

Source link

Related posts

SmartKey att integrera med GeoDB för att utveckla blockkedjebaserat dataekosystem »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Decred’s Jake Yocom-Piatt på Bitcoin, Blockchain Governance, DCR och mer

Bitcoinguide

Retail Trader Retention är en utmaning, CMOs fokuserar på kundupplevelse

Bitcoinguide