Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

MetaMask Ethereum plånbok träffar 5 miljoner användare varje månad


Dela den här artikeln

MetaMask har sett sin användningsstatistik växa betydligt under de senaste sex månaderna, enligt en rapport från ConSensys.

Användarantal växer femfaldigt

Under de senaste sex månaderna har MetaMask-användningen vuxit med en faktor på fem, eftersom Ethereum och DeFi-plånboken nu har 5 miljoner aktiva användare (MAU) varje månad på stationära och mobila enheter.

Det står också att den ackumulerade transaktionsvolymen har fördubblats till 2 miljarder dollar efter att ha slagit 1 miljard dollar förra månaden.

MetaMask aktiva användare varje månad över tiden. Källa: Consensys.

Tillgången på mobilappen i utvecklingsländer har bidragit till tillväxt. ConsenSys tror att MetaMask’s snabba tillväxt härrör från intresset för det globala södern, med Indien, Indonesien, Nigeria och Vietnam som leder vägen när det gäller adoption.

ConsenSys föreslår att dess app är populär i utvecklingsländer eftersom många användare i dessa områden litar på krypto över traditionella banktjänster eller inte kan komma åt banktjänster alls. “Alltmer, [they] använd MetaMask för att tjäna en tilläggsinkomst eller för att göra långsiktiga investeringar, säger ConsenSys.

Andra användningsområden för MetaMask

Global adoption är inte den enda faktorn som driver Metamask tillväxt.

Dessutom används MetaMask’s nya swap-funktion i allt högre grad av handlare för att hitta de bästa priserna över flera decentraliserade börser. Den tar ut en betydande serviceavgift på 0,875%.

Slutligen uppmärksammade ConsenSys NFT-bommen, som har lockat användare till tokeniserat konstverk, spelartiklar och samlarföremål. ConsenSys säger att NFT-överföringar är det näst vanligaste användningsfallet för MetaMask efter token swappar.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll BTC, ETH och ett antal andra kryptovalutor i skrivande stund.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Binance investerar i BETALT nätverk bara veckor efter hack

Bitcoinguide

Chinese Car Titan Geely tillkännager flyttning till Blockchain

Bitcoinguide

Tidigare OCC-chef Brian Brooks till Lead Binance.US

Bitcoinguide