Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Mer stimulans kommer? President Biden och senatens demokrater pressar för ytterligare $ 3 biljoner – Ekonomi Bitcoin News


På hälarna av det sista stimulanspaketet skapar USA: s president Joe Biden mer lagstiftning som kan leda till ett massivt $ 3 biljonpaket tillägnad inhemska behov och infrastruktur. De senaste diskussionerna med Biden och senatdemokraterna finslipade på det politiska partiets kampanj “Bygg tillbaka bättre”. De senaste stimulansförhandlingarna har få ekonomer som känner sig optimistiska för den amerikanska ekonomins framtid, medan finansminister Janet Yellen har sagt: “nästa stimulansräkning måste betalas med högre skattesatser.”

Biden- och senatdemokrater strävar efter att stimulera stimulans för infrastruktur uppskattas till cirka 3 biljoner dollar

Den amerikanska regeringen verkar inte vilja sluta skapa pengar, eftersom samtalen om att genomföra mer stimulanslagstiftning har ökat nästan direkt efter att 1,9 biljoner dollar gått bort för bara några veckor sedan. Trots det faktum att genomsnittliga amerikaner oroar sig för köpkraft och inflation fortsätter centralbankmedlemmar och politiker att hitta sätt att skapa fler medel.

Rapporter har noterat att USA: s president Joe Biden träffade demokrater på måndagen om ett hjälppaket som kommer att hjälpa till att finansiera infrastruktur. Kolumnister från Marketwatch och New York Times säger att paketet kommer att vara cirka 3 biljoner dollar och det är fokuserat på familjevänlig politik och återuppbyggnad av infrastruktur som sjukhus och skolprogram.

Nytt efter att USA: s president Joe Biden och kongressen godkänt det senaste hjälppaketet på 1,9 biljoner $ Covid-19, vill Biden och senatdemokraterna driva på ytterligare ett stimulanspaket som uppskattas till cirka 3 biljoner dollar. Politiker hävdar att pengarna kommer att ägnas åt infrastruktur, Bidens kampanj “Bygg tillbaka bättre” och demokraternas “Green New Deal”.

Före det virtuella mötet med senatdemokrater och Biden sa senator Richard Blumenthal, D-Conn., “Vi måste få det gjort.” Men ordet på gatan från demokrater är att senatens republikaner inte vill spela boll.

Den myriad av rapporter framhäver också att antalet $ 3 biljoner inte är i sten och att ingenting från det nya förslaget har utarbetats fullständigt. Associated Press har dock sagt att den “övergripande prislapp som New York Times först rapporterade på måndag har cirkulerat på Capitol Hill i flera veckor sedan Bidens presidentskap startade.”

Husets talman Nancy Pelosi sa till den demokratiska kommittén att de alla måste nå ut till sina republikanska kollegor för att “skapa ett stort, djärvt och transformerande infrastrukturpaket.” Dessutom hävdade husets talare att ett sådant paket skulle stärka ”människor i varje postnummer genom att skapa välbetalda jobb för framtiden.”

Bidens finansminister Janet Yellen har dock sagt att nästa stimulansåtgärd sannolikt kommer att komma med en prislapp. “Nästa stimulansräkning måste betalas genom högre skattesatser”, citerades Yellen och ryktet säger att Bidens planer skulle kunna justera företagsskatten från cirka 21% till 28%.

Goldman och S&P Global är positiva till mer stimulans, republikansk ledare Mitch McConnell kallar paketet en “trojansk häst” av “vänsterpolitiken”

Trots att statssekreteraren diskuterade höjning av skatter blev ekonomer på Goldman Sachs mer optimistiska och en amerikansk chefekonom på S&P Global sa att stimulansen skulle hjälpa ekonomin. Den här veckan har Axios bidragsgivare noterat att Goldman-ekonomer nyligen har reviderat sina utsikter efter att diskussioner om stimulans har värmts upp. Goldman förutspår nu att den faktiska konsumtionen kommer att hoppa med 9,5% under första kvartalet och 12,5% under andra kvartalet. Samtidigt tror Beth Ann Bovino, ekonom från S&P Global, att ett stimulanspaket skulle starta ekonomin.

Bovino sa:

Stimulus hjälper till att bygga bron för att återhämtningen ska nå andra sidan, men en investering i infrastruktur är bränslet för att starta den ekonomiska motorn.

Demokrater är redo att skjuta ut ytterligare tre biljoner tydligt innan bläcket har torkat efter att Biden undertecknat de två sista biljoner dollarpaketet. Partiet verkar spela direkt ur MMT-lekboken (Modern Monetary Theory).

Den republikanska ledaren Mitch McConnell verkar inte gilla det nyligen föreslagna infrastrukturförslaget av demokrater, enligt hans uttalanden på senatgolvet måndag morgon. Efter att USA: s president Joe Biden undertecknade det senaste hjälppaketet på 1,9 biljoner $ Covid-19, berättade McConnell för allmänheten när det gäller ekonomisk återhämtning att “tidvattnet redan hade vänt.” “Det amerikanska folket byggde redan en parad som marscherade mot seger”, sa McConnell vid den tiden. ”Demokraterna vill bara springa framför paraden och hävda seger.”

Med mer stimulans kan finansministerns varning om högre skatter klara i framtiden. Under tiden har ett antal högerpolitiker redan uttalat sig mot demokratens senaste press för ett nytt hjälppaket. Den republikanska ledaren Mitch McConnell verkade irriterad av förslaget på måndagen som talade till senaten.

“Vi hör de närmaste månaderna kan komma med ett så kallat infrastrukturförslag som faktiskt kan vara en trojansk häst för massiva skattehöjningar och annan arbetsdödande vänsterpolitik,” sa McConnell till sina kollegor.

Vad tycker du om att den amerikanska regeringen drar ut en räkning på 3 biljoner dollar efter att ha passerat de senaste 1,9 biljoner dollar för bara några veckor sedan? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

4: e stimulanspaketet, Beth Ann Bovino, bipartisan stimulus package, coronavirus stimulus bill, Democrats Stimulus, economists, Economy, Goldman Sachs, Joe Biden, Mitch McConnell, Nancy Pelosi, Republicans, S&P Global, stimulus

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

JP Morgan Boss ‘Inte lycklig’ som undantag för kapitalpositioner för stora banker slutar – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Microsoft undersöker sina Xbox-användare om att lägga till ett Bitcoin-betalningsalternativ i butiken – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Med den amerikanska skattesäsongen runt hörnet, här rapporterar du kryptoverksamhet till IRS – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide